Δέκτης καταγγελιών ο Αστέριος Ροντούλης

Την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την εξαίρεση από το τέλος ακινήτων όσων εγκαταστάσεων έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση, ζήτησε από τη ΔΕΗ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης.
Σύμφωνα με τον κ. Ροντούλη πολλές είναι οι καταγγελίες που έχει δεχτεί για λογαριασμούς της ΔΕΗ που επιβάλλουν το τέλος, αν και με βάση το Ν.4021/2011τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση εξαιρούνται.


«Έχω μπροστά μου λογαριασμό που αφορά κτηνοτροφική μονάδα όπου ζητείται 26.558 ευρώ με την πρώτη δόση να είναι 13.279 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση για γεωργική αποθήκη ζητείται 3.240 ευρώ με πρώτη δόση 1.620 ευρώ. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή ο αγροτικός κόσμος θα επέλθει σε πλήρη απόγνωση», είπε ο κ. Ροντούλης.
«Όταν πάνε στη ΔΕΗ μαζί με το νόμο και τους λογαριασμούς, η ΔΕΗ απαντά “πληρώστε τώρα και αργότερα η επιστροφή”» πρόσθεσε και έκανε λόγο για απαράδεκτες πρακτικές.
Ο Αστέριος Ροντούλης έκανε επίσης έκκληση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, να δει με ευαισθησία το θέμα που αντιμετωπίζουν κτηνοτρόφοι, σε ότι αφορά στην καταβολή των δόσεων δανείων που έχουν λάβει. Όπως εξήγησε, σύμφωνα με όσα έχουν θέσει υπόψη του κτηνοτροφικές οργανώσεις, το 2007 είχαν ληφθεί άτοκα δάνεια που εν συνεχεία έγιναν έντοκα, με επιτόκιο το ήμισυ της αγοράς.
Αυτό που ζητείται, είπε, είναι να δοθεί παράταση στο χρόνο καταβολής των δόσεων, καθώς οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Από τη μία το κόστος των ζωοτροφών έχει ανέβει και από την άλλη οι είναι χαμηλές, ενώ οι τράπεζες έχουν κλειστή τη στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων, σύμφωνα με τον κ. Ροντούλη.

πηγή:ΛΑ.Ο.Σ.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου