Βρεγμένη σανίδα!

«Θα σφίξουμε το ζωνάρι και τούτο τον χρόνο»!!! έλεγε σχεδόν κάθε τέλος Δεκεμβρίου ο αείμνηστος πατέρας μου , Θανάσης στη συγχωρεμένη μάνα μου τη «κυρά Λεμονιά»! Μη …χαλάς πολλά! Λίγα… λίγα για να περάσουμε! Και αυτές ήταν οι κουβέντες που άκουγα μαζί με τα «χρόνια πολλά», πιτσιρικάκι τότε!..
Ε , λοιπόν από τότε, μερικά (10αδες) χρόνια μετά ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε, δυστυχώς !!!Τα ίδια λέμε τούτες τις μέρες ΟΛΟΙ μας!!!
-Έρχονται και νέα μέτρα…
-Αλίμονο μας …
-Τι θα κάνουμε…
-Πως θα ζήσουμε…
-Τι θα φάμε…
-Πω… πω… και άλλο… χαράτσι;
-Πάλι θα… κόψουνε από τη σύνταξή μας ;
-Έρχονται νέες περικοπές…
-Γυναίκα , κάνε… κράτει!
-Δεν έχουμε άλλα ρε, παιδιά …
-Άλλοι τα έφαγαν… εμείς πληρώνουμε!..
-Δεν πάει άλλο… Θα φύγω… Θα πάω στην Αυστραλία !
-Μας ριμάξανε… κακόχρονο νάχουνε!!!
-Οι πολιτικοί φταίνε… που να μην σώσουνε!...
-Θα το κλείσω το ρημάδι !...
Και σφίξε… σφίξε (το ζωνάρι)να δούμε που θα… βγει!... Εδώ που τα λέμε πρόκειται για «ζωνάρι ευρωπαϊκό » δεν είναι αστεία πράγματα αυτά. Άλλο το «ζωνάρι»της εποχής του πατέρα μου του μακαρίτη Θανάση Κοντονή και άλλο το δικό μας! Εχει μια διαφορά πώς να το κάνουμε! Αλλο ευρωπαϊκό! και άλλο εγχώριο, ζωνάρι!!!
Άλλο το τότε λοιπόν …
Σήμερα, ένα new look  έχει μπεί στη ζωή μας. Ο καιρός (πολιτικός) έχει αλλάξει!Εχουμε… Γαλλική ομίχλη και Γερμανική… καταιγίδα!!!
Έτσι δεν είναι ;
E, ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται!..

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ; ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ, ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΗΧΗΡΑ, ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟΥ (ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ-ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ Δ Ι Κ Ο Μ Α Σ Μ Ε Λ Λ Ο Ν !!! ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ, ΤΗ ΒΑΨΑΜΕ, ΠΑΙΔΙΑ!!! ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ!!! ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ!!! ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟ ΒΟΛΕΜΑ (ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ). ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ...!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2012 ΠΙΟ ΓΟΥΡΙΚΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ. ΄Η ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ, ΔΥΣΕΥΡΕΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ (ΣΙΓΟΥΡΑ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΦΛΥΑΡΙΑ ΜΟΥ (ΤΑ ΧΙΛΙΟΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΩ...ΣΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή