Αυτό είναι σωστό…

-«Να πάνε ΟΛΟΙ στο διάολο!...»
Άκουσα προχθές να διαμαρτύρονται συνταξιούχοι κάθε ηλικίας!...
-Τι συμβαίνει παππού; (ρωτά έναν άνθρωπο πολύ εκνευρισμένο και κοντά στα 90!Να τα χιλιάσει γιατί είναι κοντά στα 100!!!) Τι συμβαίνει ;
Oι κερατάδες …Που κακόχρονο νάχουνε…
-Γιατί βρίζεις χρονιάρες μέρες;
-Μα παιδάκι μου δεν βλέπεις τι γίνεται; Δεν άκουσες τι μας κάνουν οι απατεώνες …οι κλέφτες!...
-Τώρα να σου πω ότι μου έδωσες να καταλάβω το τι ακριβώς συμβαίνει και για ποιο λόγο διαμαρτύρεστε θα είναι ένα ψέμα. Κάντο μου σε παρακαλώ πιο… λιανά.
-Ρεεε φίλε… ( ο παππούς όπως και πολλοί άλλοι που είχαν πλησιάσει στο σημείο της …σκηνής με τον 90χρονο, είχαν άγριες… διαθέσεις! Και αυτό επειδή κράταγα τη τσάντα μου με όλη την ύλη τόσο των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών μου, όσο και για τη σελίδα (kontonis.blogspot.com) που διαβάζεις! Φαίνεται με πέρασαν για κάποιο πολιτικό .Βουλευτή ή κάτι τέτοιο !)
-Ρεε., δε καταλαβαίνεις τι γίνεται; Μήπως είσαι και εσύ από αυτούς που μας έφεραν στη κατάσταση αυτή;
-Όχι! Όχι! (φώναξα με όση δύναμη είχα – διέθετα, ώστε να με ακούνε ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ εντωμεταξύ είχαν έρθει και προσπαθούν με κάθε τρόπο να … <<μπούν>> στη συζήτηση μου με τον παππού!) Όχι! Εγώ είμαι…
-Τι είσαι; (πετάγεται ένας άλλος παππούς γύρω στα 80! πολύ αγανακτισμένος…, Για την ακρίβεια ήταν εκτός εαυτού!) Τι είσαι ρεε; Γιατί …το παίζεις μάγκας;
-Eγώ είμαι… (ξαναλέω δυνατά…) είμαι μαζί σας! Με το μέρος σας! Κατανοώ τον πόνο σας και τον καημό σας! Αλλά …
-…Αλλά τι πράγμα;
-…Να γιατί φωνάζετε;
-Δεν γνωρίζεις… Δεν έμαθες… Δεν άκουσες ράδιο ή τηλεόραση… Δεν διάβασες εφημερίδες… ΔΕΝ  ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!..
-Τι να δώ;
-…Είμαστε μπροστά σε κλειστό φαρμακείο; Ναι  ή  όχι ;
-Είμαστε… (Είπα και αμέσως κατάλαβα γιατί υπήρχε αυτή η μεγάλη αγανάκτηση με τους παππούδες συγκεντρωμένους ..., να διαμαρτύρονται με το δίκιο τους βέβαια…)… Κατάλαβα! Εχετε απόλυτα δίκιο … (φώναξα!) Και θα τα ψάλλω και εγώ σε όλους αυτούς τους απαίσιους που μας έφεραν εδώ! (στο σημείο αυτό οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας άρχισαν να χειροκροτούν !Βρήκαν βλέπετε έναν ακόμα …σύμμαχό τους !!!)
-Οι φαρμακοποιοί δεν φθάνει που πληρώνουμε και πάλι τα φάρμακα μας απεργούν κιόλας! Εγώ που θα βρω τα φάρμακά μου που τα έχω μεγάλη ανάγκη!Μου λες;
-Έχεις δίκιο! Όμως δεν φταίνε οι φαρμακοποιοί! Οπως βέβαια  δεν φταίνε και οι γιατροί για ΟΛΑ ΟΣΑ  σήμερα …τραβάτε!Τ ην ευθύνη έχει ή καλύτερα είχε η προηγούμενη κυβέρνηση !... Ο υπουργός ο κ.Ανδρέας Λοβέρδος (είναι ο ίδιος και στη σημερινή κυβέρνηση!...) ο οποίος με ψεύτικες υποσχέσεις με τα «ΘΑ»έφθασε τους ανθρώπους αυτούς να μας δίνουν φάρμακα μόνον εφόσον τα πληρώνουμε…, να μας εξετάζουν οι γιατροί  μόνο όταν τους πληρώνουμε και φυσικά στο σημείο αυτό, να κάνουν και απεργία !!!
-Ναι αλλά εμείς κ.Κοντονή (φάινεται πως κάποιος με αναγνώρισε…) τα έχουμε ΟΛΑ ΑΥΤΑ προπληρώσει !!!
-Σωστό πέρα για πέρα! Όμως και οι άνθρωποι αυτοί (φαρμακοποιοί και γιατροί…)πρέπει να… αμυνθούν, γιατί οι κυβερνήσεις «βάζουν χέρι»στη δουλειά τους !Και οι φαρμακοποιοί αυτό κάνουν τώρα έστω και αν εμείς …, εσείς …, έχουμε …, έχετε δίκιο! Για ελάτε στη θέση τους!
-Σωστά το λες!... Οι κυβερνήσεις φταίνε! Αυτοί  οι κερατάδες! Εμείς βέβαια φταίμε , που τους ψηφίσαμε! Ομως το… τέλος τους, ήρθε!!!
-Ποιο ήρθε;
-Το τέλος όλων αυτών εκεί μέσα! Ολων αυτών που μπήκαν στη Βουλή μόνο για …φιγούρα! Τα ψέματα τελείωσαν! Και…
-Και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!
-Σωστάααα (φώναζαν ΟΛΟΙ με πολλά χειροκροτήματα) Σωστάααα!!!! Στην…εφεδρεία! Στην εφεδρεία ΟΛΟΙ!
-Αυτό είναι σωστό!..
 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου