Το ίδιο έργο, σε…επανάληψη!...

-ΟΧΙ!..ΟΧΙ!..δεν είναι δυνατόν …, να …
-Ρεεε…Ρεεε Κοντονή μου …Εεελααα!..
-…Δεν μπορεί..
-Τι γίνεται εδώ …πέρα ρεεε!Ρεεε …παιδάκι μου , που είσαι; Τι λες;
-Παναγία Μου…, δεν μπορεί να το …ζήσει αυτό η Ελλάδα!.. Να το…ξαναζήσει !..
-…Κοιμάσαι; Ξύπνα ρεεε!..
-Κυρίες και Κύριοι , βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η χώρα μας ,έχασε την …μάχη…
-Ορίστε;
-Χμ!..Ρεεε…Κοντονή μου , τι σου …συμβαίνει ;Με …ανοιχτά τα μάτια …κοιμάσαι;(εδώ ο Παλιογορτύνιος φίλος μου με…σκουντάει και σχεδόν …μέσα στο αυτί μου φωνάζει δυνατά..)Ξύπνα επιτέλους; Ξύπναααα!!!
-…Η Ελλάδα είναι μεγάλη …Έχει πολλές δυνατότητες …Αντέχει …Θα το…ξεπεράσει και αυτό…
-Βοήθεια!..Τον…χάνω  τον φίλο μου!
-…Φύγετε !..Έξω από εδώ! Δεν θέλουμε άλλο!.. Δεν θα …πάρουμε! Μην μας …βοηθάτε άλλο!..Σας ευχαριστούμε !..
-Πω…πωωω!  Ένα γιατρό παιδιά… Ο Κοντονής … πάει τάχασε!.. Γρήγορα…,Γρήγορα…έναν γιατρό ..Εδώ !...Εδώ …στο δημαρχείο !..
-..Πάρτε τα …μπογαλάκια  σας και..ουστ φύγετε …Πηγαίνετε στη πατρίδα σας …Δουλέψτε για το …δικό σας καλό!...
Εμείς θα την …βρούμε τη …λύση!...Υπάρχουν , ρεεε…πουσ …δες  και αλλού    …πορτοκαλιές που κάνουν …μανταρίνια !!! Τα δικά σας δεν μας …αρέσουν!..Είναι άνοστα και πολύ-πολύ …ακριβά!!!
-Θεέ Μου…, βοήθησε τον Κοντονή μου !..Κάνε το θαύμα Σου!..Και εγώ θα …φέρω μια …λαμπάδα…,ίσα με το μπόι του…Τρόντζου(είναι 2μ και 17 εκατοστά!!!)και σε…βάρος όσα κιλά είναι ο φίλος του ο Πήτ!!!(Ξεπερνάει τα…200 κιλά , ο φίλος μου! Ζωή να΄χει!..) Σε παρακαλώ Θεούλη Μου…
-Ουστ!..Ουστ!..Φύγετε!..Έξω!...Έξω από την Ελλάδα !...Έξω ..παλιό..κλέφτες ! Ληστές , του..πλούτου των λαών! Εσείς …πνίγετε τους λαούς!..Αφανίζετε τα κράτη !! Αυτό…,εμείς ΔΕΝ θα σας το…επιτρέψουμε! Οξω ρεεε!Οξω!!! Εσείς ρεεε  είστε οι μεγαλύτεροι και πιο σκληροί…τοκογλύφοι μπροστά στη δική σας  οι δικοί μας τοκογλύφοι είναι …λευκές περιστερές!!!
-Εεελααα…αγοράκι μου! Υπομονή… Όπου ναναι …έρχεται και ο…γιατρός! Έχω καλέσει και το 166 !!Σε λίγο θα είναι εδώ και το…ασθενοφόρο!..
-Τι είναι αυτά που μου…τσαμπουνάς ρεεε…Μπαμπίνο;
-Δόξα τον Θεό…Σε ευχαριστώ Θεέ Μου που άκουσες την παράκληση μου και έκανες γρήγορα το Θαύμα Σου!.. Σε ευχαριστώ !!Είσαι καλάαα;
-Γιατί ρεεε…παλιοΓορτύνιε , έχω …κάτι δεν το …ξέρω; Μήπως  μου… κρύβεις κάτι; Είμαι πάντως …,σε διαβεβαιώ για αυτό, σε άριστη κατάσταση! Ποτέ ΔΕΝ ήμουν καλύτερα !.. Το…πιασες;
-Ναι!..Ναι!..Είσαι καλά!..Ο …κίνδυνος πέρασε! ΟΛΑ είναι μια χαρά! Αλλά..
-Αυτό το…αλλά που…κολάει ρεε..μάγκα μου; Γιατί το είπες ρεεε…Μπαμπίνο μου; Τι έχει …γίνει  ; Έχω χάσει …, μήπως κάποια …επεισόδια;
-Aλήθεια!..Αλήθεια…, τίποτα ΔΕΝ …θυμάσαι , από ΟΛΑ όσα έγιναν πριν;Από αυτά που…έλεγες;Και όσα εγώ …φώναζα;Τίποτα ΔΕΝ …θυμάσαι;
-Μααα τι έγινε!..Τι συμβαίνει ρεεε;
-…Πριν λίγο …, ρεεε…Κοντονή μου.., ενώ ήσουν με …ανοιχτά  τα μάτια (!)φαίνεται ότι κοιμόσουν(!) και μάλιστα …έβλεπες  και …εφιάλτες!!!
-Εφιάλτες; Είπες …εφιάλτες , ρεεε παλιοΓορτύνιε;
-Ναι!..Σωστά άκουσες!..
-Και τι… έλεγα στο …παραμιλητό μου;
-Πολλά και … ενδιαφέροντα! Πολλά και ..ΤΙΠΟΤΑ!..Με κάποιον τα ..είχες! Φώναζες ..Χτυπιόσουν…Εδιωχνες …Σιχτίριζες….Και άλλα πολλά!!..
-Μαααλιστα!,,,Και λοιπόν! ΟΛΑ  αυτά που μου είπες …αποδεικνύουν κάτι;
-Δεν ξέρω!..Πάντως…
-Ωπααα… Θυμήθηκα ! Θυμήθηκα !Θυμήθηκα τι έγινε πριν λίγο. Τάχα με την …
-Την…δουλειά ; Τις…δυσκολίες της …
-Όχι!...Έχω θυμώσει… Είμαι έξαλλος σου λέω με την …Κυρία Τρόικα , η οποία …αγωνίζεται , (δίνει πράγματι σκληρή μάχη! Κάνει ..πόλεμο!Εναν πόλεμο αδυσώπητο! Χωρίς τέλος!..)να μας …πεθάνει!! ’’  Πρέπει να πεθάνει , η Ελλάδα..’’Αυτό ,έχουν αποφάσει οι… αφεντάδες της ΕΕ και του ΔΝΤ! Και γι αυτό , στο ..ξύπνιο μου, παραμιλούσα!... Τώρα…καταλαβαίνω τις δικές σου …φωνές και τα…παρακαλέτά σου!  Σε ευχαριστώ ρεεε…Μπαμπίνο μου, για το πραγματικό ενδιαφέρον σου , για μένα!..
-Εεελα! Μη με κάνεις και… κοκκινίζω! Είσαι φίλος μου…, πολύ καλός μου φίλος και σε… νοιάζομαι …ρεεε Κοντονή μου!..
-Που λές , ρεεε παλιοΓορτύνιε , στο …ξύπνιο μου, «Εβλεπα» ότι είχαμε πτωχεύσει! Είχα – λέει – «γυρίσει» στο Δεκέμβριο του 1893 ! Τότε που ο Χαρίλαος Τρικούπης , είπε εκείνο το ’’Δυστυχώς επτωχεύσαμεν’’! Οι σκηνές… ΟΛΑ εκείνα τα στιγμιότυπα , «πέρασαν» από…μπροστά μου και από την …αγωνία μου… έβγαλα αυτές τις …κραυγές ! Πίστευα…πίστεψα… ότι η σημερινή δική μας ηγεσία  ήταν έτοιμη να κάνει την …ίδια οδυνηρή ανακοίνωση!.. ’’Δυστυχώς επτωχεύσαμεν’’! Γιατί , εδώ που τα λέμε ρεεε, Μπαμπίνο μου , και τότε το 1897 είχαμε …μνημόνιο! Και τότε υπήρχε το …ΔΝΤ ! Είχε όμως άλλη ονομασία. Το έλεγαν ΔΟΕ (Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος!..)και είχε τα ίδια …νύχια, σκληρά και..μαύρα, όπως και το σημερινό ΔΝΤ!!! Σκληροί και απάνθρωποι και οι…τότε δανειστές μας , όπως και οι…σημερινοί! Κλειστές και οι διεθνείς αγορές , όπως και τώρα! Τα ίδια και…απαράλαχτα δεινά…,σκληρά …,απαράδεχτα μέτρα! Όπως, φυσικά και τα σημερινά που παίρνουν οι…Τροικανοί για …εμάς …,χωρίς …εμάς!!!
-Ρεε …εσύ , έχεις πολύ δίκιο τελικά
-Το …ξέρω!!!Και να φανταστείς ρεεε…Μπαμπίνο μου ,ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης , εκτός Βουλής εν τη ρύμη του λόγου του είχε πει :’’Τι θέλετε να είπωμεν εις τους δανειστάς; Δυστυχώς επτωχεύσαμεν;’’ Ακριβώς το ίδιο ΔΕΝ λένε…,ΔΕΝ φωνάζουν…και σήμερα οι δικοί μας της εποχής μας ,οι πολιτικοί ; Και σήμερα  δεν υπάρχει …μνημόνιο για τον διακανονισμό του χρέους μας  ;ΟΛΑ είναι ίδια! Όπως τότε , το 1893 έτσι και σήμερα το 2012!Το ίδιο έργο σε…επανάληψη,119 χρόνια μετά!

-…Όμως , ο …πόλεμος ΔΕΝ χάθηκε !Εμείς θα νικήσουμε και πάλι!... Η Ελλάδα…

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου