«Κουρεμένο»…πορτοφόλι! «Φουντωμένες»…τιμές!..

                                   
’Δεν υφίσταται Ευρώπη χωρίς Ελλάδα …και Ελλάδα χωρίς Ευρώπη …’’
Κωνσταντίνος Καραμανλής                    Πριν από 40 χρόνια
Και τώρα περιμένουμε!
Περιμένουμε ΟΛΑ όσα μας έχουν υποσχεθεί οι… εταίροι μας! Δώσαμε και είναι γεγονός ότι, δώσαμε «γή και ύδωρ» και… αναμένουμε την …ανταπόδοσή τους! Να κρατήσουν το λόγο τους! Και να μην πουν ότι η «γή»και το «ύδωρ» δεν φθάνουν!!! Δώστε και άλλα!! Αύριο Τετάρτη στο Γιουρογκρούπ η ΕΕ καλείται να κρατήσει να υλοποιήσει την υπόσχεσή της!.. Εμείς, καλώς… κακώς…, κάναμε  ότι μας ζήτησαν!.. Η  δική τους σειρά είναι τώρα!...
Φθάνει να μην  είναι αλήθεια αυτό, που ΟΛΟΙ στην Ευρώπη και αν όχι ΟΛΟΙ…, οι περισσότεροι εταίροι στην Ευρωζώνη, συζητούν και σχολιάζουν τις θέσεις της  Ανγκελα (Μέρκελ)που θέλει (;;)την Ελλάδα «μέσα»(!!)σε αντίθεση με τον Υπουργό Οικονομικών , τον κ.Σόιμπλε ο οποίος μαζί με την Ολλανδία επιθυμούν «διακαώς» την Ελλάδα «έξω»(!!)από το ευρώ και πτωχευμένη!!! ’ ’Κυριακή κοντή γιορτή…’’ λέει ο λαός μας και έχει απόλυτα δίκαιο!.. Εμείς ..’’μιλήσαμε ‘’στη Βουλή, με ‘’199ναι’’ μια ευρύτατη πλειοψηφία, με 45 διαγραφές Βουλευτών !!! Πιο συγκεκριμένα για το «όχι τους» το ΠΑΣΟΚ διέγραψε από την ΚΟ 22 βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη !! Η ΝΔ έθεσε εκτός ΚΟ 21 βουλευτές ανάμεσά τους και πρώην υπουργούς !! Και το «τρίτο κόμμα της παρέας», ο ΛΑΟΣ έβγαλε από την ΚΟ ομάδα του 2 από τα καλύτερα μέλη του και πρώην Υπουργούς, γιατί είπαν ναι !!! Εμείς λοιπόν με «βαρύ …τίμημα» για τα κόμματα, είπαμε το μεγάλο «ναι»!’ ’Ηρθε τώρα η σειρά σας κύριοι συνεταίροι …’’Οψόμεθα!!!
Και φυσικά ας μην ξεχνάμε το…’’κάψιμο της Αθήνας’’! Σήμερα η πρωτεύουσα ΔΕΝ είναι όπως ήταν χθές! Μοιάζει όπως μια..βομβαρδισμένη πόλη! Οπου και αν …ρίξεις τη ματιά σουν θα αντικρύσεις μόνο «χαλάσματα  και ερείπια»! Τέτοιες  καταστροφές ΔΕΝ έγιναν ούτε και κατά την …’’εισβολή  των Γερμανών ‘’, τότε το 1941 -1944!!! Η σημερινή κατάντια της Αθήνας έιναι το «δεύτερο ( για μένα είναι το πρώτο )βαρύ …τίμημα ‘’!!! Αίσχος!!!
-Και ύστερα από ΟΛΑ αυτά το μνημόνιο και για την ακρίβεια το νέο μνημόνιο είναι πλέον…μπροστά μας!Τώρα πια ΔΕΝ αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ! Ερχονται γρήγορα τα μέτρα σοκ…, τα μέτρα φωτιά! Μέτρα ,που δυστυχώς φέρνουν τον …αργό θάνατο της Ελλάδος !Ετσι:
·        Με μαθηματική ακρίβεια τα μέτρα αυτά σε μείωση ΟΧΙ απλή.., αλλά μείωση μαμούθ στους μισθούς!
·        Φέρνουν όλα αυτά τα νεομνημόνια και αντιλαικά μέτρα, μεγάλες ανατροπές στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας…
·        Ερχονται οι περικοπές και στις συντάξεις …πείνας που παίρνουν οι Ελληνες συνταξιούχοι!..Και …άντε να ζήσεις!Αλλά  αυτό ΔΕΝ τους ενδιαφέρει…
·        Τα σκληρά και απάνθρωπα αυτά μέτρα… γενούν την …γενιά των 400  ευρώ! Και αυτό δημιουργήθηκε (τα 400 ευρώ ο μισθός!..)έπειτα από το γεγονός της …παραμονής του 13ου και 14ου μισθών!...Οι  Τροικανοί  ζήτησαν μετά τις εξελίξεις αυτές την μείωση του μισθού στους  πρωτοδιοριζόμενους! Βέβαια να σας υπενθυμίσω τώρα ότι εάν κάποιος χάσει τη δουλειά του και αναγκασθεί να πάει σε άλλη , τότε …’’φέρεται ‘’-‘’λογίζεται’’ σαν  πρωτοδιοριζόμενος και θα έχει μισθό 400 ευρώ , έστω και εάν τα χρόνια της δουλειάς του πλησιάζουν στα 20 χρόνια!!Αυτό είναι πέρα για πέρα άδικο!..Αλλά τι είναι , άραγε δίκαιο ,για τη Τρόικα ;

·        Οσοι αμείβονται με βάση την Εθνική Συλλογική Σύμβαση (ΕΣΣ)θα δούν …, αν δεν βλέπουν ήδη τους μιθούς  να…’’πέφτουν’’κατά 22%!Και όπως είπαμε  λίγο πριν, η μείωση , για τους νέους κάτω ή μέχρι και 25 ετών , θα είναι 32%!Για αυτό επαναλαμβάνω …δημιουργείται από εδώ και μετά η …γενιά των 400 ευρώ !!!Και ΟΛΟΙ καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τη νεολαία μας!!

·        Το πιο άδικο…,αλλά είπαμε τι είναι δίκαιο για τη Τρόικα άραγε; Το πιο άδικο λοιπόν είναι οι απολύσεις που είναι …’’ενώπιος…ενωπίω’’! Υστερα από… απάιτηση των …’’κατακτητων ‘’(Τρόικα)αλλάζουν οι κανονισμοί προσωπικού , με αποτέλεσμα να..ανοίξει, να έχει ανοίξει ο δρόμος για απολύσεις από τις ΔΕΚΟ !! Και είναι πάνω από 15.000 αυτοί , που περιμένουν το …ραβασάκι!!!

ΟΛΑ αυτά είναι μερικά από τα πολύ μα παρα πολύ σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου! Από την…χιονοστιβάδα  των μέτρων που …’’θερίζουν’’στη κυριολεξία τους  Ελληνες … Με άλλο σημείωμα μας και με τις… ενστάσεις και …σχολιασμό του… Μπαμπίνου, θα έχουμε την ευκαιρία να…’’πούμε΄΄πολλά!!!  Εχουμε , άλλωστε 40 χρόνια σκλαβιάς , ακόμα !!! Υπομονή!!!

Εκτός βέβαια από την ..’’χασούρα’’που έχουμε από τις διάφορες …ποινές που μας επιβάλουνοι …Τροικανοί,  «χάνουμε…ή «φεύγουν»από τη τσέπη μας …, μας τα …’’αρπάζουν’’,δεν θέλω να πώ ότι μας κλέβουν , ΟΧΙ δεν λέω κάτι τέτοιο …,’’χάνουμε ‘’λοιπόν δύο ακόμα μισθούς  . Από τις …αλυσιδωτές αυξήσεις , στα τρόφιμα , στα φάρμακα  ,στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ  , στα  εισιτήρια των ΜΜΜ, στα κόμιστρα των ταξί και την ιατρική περίθαλψη!  Ετσι και φυσικά με τους νέους φόρους και τα νέα …χαράτσια για τα ακίνητα , η ζωή μας δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο! Εχουμε «κουρεμένο»…πορτοφόλι! Και «φουσκωμένες»…τιμές! Στο ναδίρ η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών!!!
              

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου