«Εντολοδόχος»είναι ο άνθρωπος!..

-Λοιπόν !..
-…Χωρίς λοιπόν ρεε…Κοντονή μου σε…διάβασα χθες και συμφωνώ απόλυτα , με όσα έγραφες στα σχόλια σου!.. Είναι έτσι…ακριβώς  όμως!..
-Και  ΟΛΑ , όσα διάβασες  ρεεε…παλιοΓορτύνιε  είναι …μερικά από τα πολλά μέτρα σοκ που περιλαμβάνονται στο …ολοκαίνουργο σου λέω…μνημόνιο!  Ένα μνημόνιο το οποίο καλείται να εφαρμόσει η παρούσα κυβέρνηση….Δεν…
-…Εντάξει! Το ζητούμενο είναι  εάν …μπορεί να τα εφαρμόσει… Και το λέω αυτό ρεεε…Κακοβατίτη επειδή είναι βέβαιο ότι τα…θέλει αυτά τα μέτρα… Γι αυτό     «εάν μπορεί»! Αλήθεια αυτό το «δεν» που …κολάει;
-…Ακριβώς!...Συμφωνούμε απόλυτα …
-Στο χθεσινό μας σχόλιο ρεεε…Μπαμπίνο  μου, αναφερθήκαμε σε… ορισμένα από τα μέτρα σοκ, που είναι υποχρεωμένη η Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου να πάρει!!! Σήμερα , θα προσθέσω μερικά ακόμα, προκειμένου να μάθει ο κόσμος τι… ’’περιλαμβάνει’ ’αυτό το ….’’ολοκαίνουργιο μνημόνιο’’! που από τη Κυριακή , έπειτα από τη υπερψήφιση του , στη Βουλή (199 ναι!!!) έγινε η… ’’δαμόκλειος σπάθη’’, πάνω από το κεφάλι των Ελλήνων!!.. Λοιπόν δώσε ρεεεε… παλιοΓορτύνιε  προσοχή…
-Είμαι…έτοιμος!Σε ακούω;
-Εκτός από τη μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού στους νέους έως και 25 ετών καθώς και για την μείωση κατά 32% που είναι γενικά και για τις οποίες σχετικά γράψαμε χθες … έχουμε ακόμα:
·        Kατάργηση της μονομερούς προσφυγής σε διαιτησία για τα εργασιακά!  Θα πρέπει να υπάρχει και το…’’θέλω’’ του  εργοδότη για τη προσφυγή!!!
·        Έρχονται περικοπές τόσο στις συντάξεις των επικουρικών ,  όσο και στις  ανάλογες των «ειδικών ταμείων»!
·        Είναι ..εδώ ,η κατάργηση της μονιμότητας σε  όλες τις ΔΕΚΟ! Όπως και στις εισηγμένες εταιρείες του Δημοσίου , καθώς και στις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες! Έτσι ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες(κάπου  15.000!)απολύσεις από τις ΔΕΚΟ)
·        Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα  γίνει  μια μείωση των αποδοχών κατά μέσο όρο , στα ειδικά μισθολόγια που θα τεθούν σε ισχύ!!
·        Ακόμα , έρχεται και νέα αύξηση στις αντικειμενικές αξίες , ενώ είναι …μπροστά μας η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και της απλοποίησης του ΦΠΑ (αυτό μπορεί και να μην γίνει!..)Το νομοσχέδιο πάντως με συντελεστή μεταξύ 19% έως και 21%, θα είναι έτοιμο έως και τον Ιούνιο!!!
·        Ούτε λόγος για προσλήψεις στο δημόσιο! Θα γίνονται με το…σταγονόμετρο! Μελετούν  βέβαια και το  ένα …προσωρινό (;)”πάγωμα’’!... Να  προσθέσω στο σημείο αυτό πως , η κυβέρνηση …μελετά ή για την ακρίβεια προχωρά σε περικοπές των δαπανών , κοντά στα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ ,για αυτόν τον χρόνο! Να υπογραμμίσω στη συνέχεια ότι έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση , να «εξειδικεύσει», μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου , κάποια πρόσθετα μέτρα (11δισεκατομμύρια ευρώ!), για την ερχόμενη διετία 2013-2014!!!
-Τι …λες ρεεε…Κοντονή μου!!! Παναγία Μου! Πω…πωωωω! Πάει …χαθήκαμε!..
-…Και λίγα λες ρεεε…Μπαμπίνο μου! Θα πρέπει όμως , να σου πω  ακόμα ότι , η κυβέρνηση μας, παράλληλα με ΟΛΑ αυτά , έχει δεσμευτεί τόσο στο ΔΝΤ  όσο και στην ΕΕ , αλλά και στην ΕΚΤ , πως στην περίπτωση που το οικονομικό πρόγραμμα …’’φύγει’’.., καλύτερα εάν…παρεκκλίνει από τους στόχους του , τότε θα παρθούν σε χρόνο ρεκόρ (dt) ’’άμεσα πρόσθετα μέτρα’’, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που… χάθηκε εν τω μεταξύ!!! Για αυτό μίλησα για …’’μέτρα σοκ’’!!! Τέρμα που είναι …,χωρίς προηγούμενο!!!Τώρα…
-Τι; Ερχονται  και άλλα;
-…Ηρέμησε !...Να πάρουμε ρεεε..παλιομπαγάσα  την…αντίθετη πλευρά ! Δηλαδή εάν τα μέτρα «πετύχουν»(Μακάρι Παναγία Μου). Τότε , εάν το πρόγραμμα εφαρμοσθεί …,τηρηθεί κατά γράμμα , εφέτος το πρωτογενές έλλειμμα θα περιορισθεί στο 1% του ΑΕΠ! Αυτό σημαίνει ότι θα φτάσει τα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ! Ακόμα , θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα ,γύρω στο 4,5% του ΑΕΠ για το 2014!.. ΟΛΑ αυτά τα είπε ξεκάθαρα τη Κυριακή το βράδυ στη Βουλή ο Πρωθυπουργός ο κ.Παπαδήμος ,  ο οποίος λίγο πριν είχε πάρει εντολές (πολλά τηλεφωνήματα σε ΕΕ και ΔΝΤ)από τους ….’’φροντιστές’’μας, για τον …χειρισμό της…υπόθεσης! Όχι …παίζουμε ! ’’Εντολοδόχος’’είναι ο άνθρωπος!

-Στο ότι η κυβέρνηση είναι…αναγκασμένη να πάρει…, να εφαρμόσει τα πράγματι σκληρά μέτρα , προκειμένου ρεεε… Μπαμπίνο , να εξασφαλίσει τη νέα δανειακή σύμβαση , κοντά κάπου στα 130 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Ακόμα η κυβέρνηση θα… προχωρήσει και στο…’’κούρεμα’’ των Ελληνικών ομολόγων! Και εδώ να υπογραμμίσω πως , πρόκειται για τα πιο σκληρά και πιο απάνθρωπα μέτρα, από την ημέρα που η χώρα μας «μπήκε» στον μηχανισμό στήριξης στο ΔΝΤ  και όλες τις άλλες …δυνάμεις!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου