Τώρα ,είναι…η ώρα η δική μας!

Ναι!..
Ναι , είναι ..’’περασμένα μεγαλεία’’!..
Ναι, ανήκουν πλέον στην… Ιστορία!..
Ναι, έγιναν …χίλια κομμάτια!..
Ναι, ο …λόγος για τα κόμματα!..
Για τα κόμματα, που σύμφωνα με τις Κυριακάτικες δημοσκοπήσεις διαλύονται ή για την ακρίβεια …αυτοδιαλύονται!!! Αλήθεια πού είναι εκείνες οι καλές ημέρες;  Πού είναι οι ημέρες …’’λαμπρής  δόξας’’; Πού είναι  το …’’μόνο εμείς μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση!’’; Πού πήγε η …αυτοπεποίθηση ; Πού πήγαν τα λόγια τα μεγάλα; Έμειναν πιο σωστά …λόγια και μόνο λόγια! Πού πήγαν εκείνοι που μας έλεγαν ..’’λεφτά υπάρχουν!’’;
Πού πήγαν αυτοί που μας έταξαν λαγούς με ή χωρίς πετραχήλια ; Πού βρίσκονται πλέον οι ….θιασώτες  του σημερινού  καταντήματος της χώρας μας , ΠΟΥΘΕΝΑ! Όλοι την …έκαναν  με ελαφρά πηδηματάκια!!! Την …έκαναν , αφού πρώτα μας…έγδαραν …,μας  τα ..πήραν ΟΛΑ και μας έκαναν τους πιο ..φτωχούς συγγενείς στην Ευρώπη!!!Την …έκαναν χωρίς… ίχνος ντροπής! Χωρίς καν να… κοκκινίσουν! Το μόνο που κατάφεραν  ήταν να… ’’σώσουν’’  το… τομάρι τους! Δεν ξέρω εάν και αυτό το έχουν καταφέρει! Πιστεύω πώς όχι!
Η πολιτική ζωή αυτού του… τόπου , έχει… πεθάνει! Πάει πέρασε!  Και το πιο σπουδαίο ΔΕΝ υπάρχει ..επιστροφή!  Οι …νοσταλγοί της …επιστροφής έχουν βάλει την …ουρά τους στα σκέλια!!! Κρύφτηκαν! ’’Έχασαν ‘’τη γη κάτω από τα ..πόδια τους! Από …’’Πρωταγωνιστές’’ μέχρι και χθες έχουν γίνει …’’απλοί κομπάρσοι’’! Δεν πρόκειται να τους …’’σώσουν ‘’ούτε και οι ...’’κασκαντέρ’’!!! Οι Κυριακάτικες δημοσκοπήσεις (μία ή σχεδόν μια για κάθε εφημερίδα!!)απέδειξαν για άλλη μια φορά και μάλιστα ‘’περίτρανα’’, ότι ο λαός ‘’γύρισε οριστικά τη πλάτη στους πολιτικούς’’!! Ο κόσμος προσπαθεί να τα φέρει ..βόλτα! Δεν τον ενδιαφέρει , τον πολίτη , ποιος είναι στη κυβέρνηση!(Τον ενδιαφέρει αλλά μάλλον δεν το δείχνει…  Εχει άλλες  προτεραιότητες!!! Και αυτό είναι απόλυτα δίκαιο!) Τον..’’κοσμάκη’’ εκείνο που τον …’’καίει’’ είναι η λύση των ή μέρους των προβλημάτων  της καθημερινότητας! Όλοι ‘’ψάχνουν’’να βρουν τα απαιτούμενα ευρώ …,έτσι ώστε τα παιδιά τους (πολλές φορές δεν τα καταφέρνουν και τα αποτελέσματα είναι γνωστά! Τα βλέπουμε στα σχολεία ,που από την ασιτία τα παιδιά χάνουν τις αισθήσεις τους!..)να στερηθούν όσο το δυνατόν πιο λίγα… Οι πολιτικοί , στο σημερινό σύστημα , έχουν πια ‘’μπεί’’ στον ‘’μαυροπίνακα’’! Έχουν σύμφωνα με δηλώσεις του κόσμου στη κυριολεξία ..τελειώσει!!!
Ήρθε το τέλος της μεταπολίτευσης!..Μια ..μεταπολίτευση που έφερε και καλά (πολύ λίγα ήταν ..)αλλά και κακά(είναι χωρίς αμφιβολία τα περισσότερα !..)Πέφτουν οι ..τίτλοι τέλους σε ‘’ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον’’, το οποίο προεξοφλεί το τέλος της μεταπολίτευσης !Και το γεγονός αυτό αποδεικνύεται , από τα ποσοστά των παραδοσιακών κομματικών σχηματισμών , που (κατά τη μεταπολίτευση !)κυβέρνησαν τη χώρα , μέχρι και σήμερα! Τα κόμματα αυτά , έτσι όπως ‘’βγαίνει’’ από τη δημοσκόπηση (και είναι πολλές!..)Έχουν  στη κυριολεξίαισοπεδωθεί !!!Και δεν είναι …άμοιρο το γεγονός ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν (μαζί )το 27,2%!!!Η Νέα Δημοκρατία είναι στο 19%και το ΠΑΣΟΚ στο 8,2%! Έτσι και όπως αποδεικνύεται η ΝΔ βρίσκεται σε..πτώση ,ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι  πολύ χαμηλά και όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι είναι ..’’ιστορικά χαμηλά’’!!! Βέβαια τα μικρά κόμματα άλλα έχουν..ανοδική πορεία , όπως η Δημοκρατική Αριστερά και άλλα ..’’τρέχουν προς τα..πίσω’’ και μόλις και μετά βίας καταφέρνουν  να..’’μπούν’’ στη Βουλή , εάν σήμερα είχαμε εκλογές!!! Ο κόσμος ΔΕΝ συγχωρεί! Ο κόσμος ΔΕΝ ξεχνάει και την κατάλληλη ώρα τιμωρεί!! Και όπως , από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις καταλαβαίνουμε , αυτή η ώρα έχει ήδη φθάσει ! Και οι πολιτικοί για τη μέχρι τώρα πολιτική τους, το έχουν αισθανθεί αυτό και έχουν αρχίσει να τα…’’βάφουν μαύρα’’!!! Τώρα είναι η ώρα ..η δική μας! Αυτό λέει και το πιστεύει ο λαός μας!  Ο ‘’κυρίαρχος λαός’’!   Ο ‘’κυρίαρχος’’ στη κυριολεξία !  Εδώ θέλω να υπογραμμίσω πως, παρ’όλα αυτά , ο κόσμος είναι ..διχασμένος , ανάλογα βέβαια την ηλικία που έχει!
Το συμπέρασμα που ..βγαίνει από τις Κυριακάτικες δημοσκοπήσεις είναι ένα :έρχεται ή μάλλον ήρθε , η εποχή …,η ώρα των Κυβερνήσεων συνεργασίας! Τα πολιτικά..συστήματα πέρασαν …ανεπιστρεπτί! Ο κόσμος τα έχει …διαγράψει και θέλει μια πολυκομματική Βουλή!..Οψόμεθα.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου