…Όταν χρειαστεί τότε, είμαι εδώ!...

Είχα πάρει όρκο να μην ασχοληθώ με τα.. ’’τοπικά πράγματα’’ του  Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ,αυτού του  ‘’ Καλλικρατικού ‘’… μορφώματος !!!Γιατί περί αυτού πρόκειται!..

Αυτό που συμβαίνει στο δικό μας Δήμο είναι , χωρίς αμφιβολία και χωρίς αντίρρηση…, ’’παγκόσμιο φαινόμενο’’!!! Είναι ,δεν μπορεί ουδείς να το διαψεύσει μια.. ‘’παγκόσμια πρώτη ‘’ και αξίζει να το στείλω στο …’’βιβλίο Γκίνες’’!!! Εδώ …’’παίζει μια ομάδα μόνη της’’!! Και το περίεργο είναι πως , σκοράρει στο… δικό της τέρμα!!! Τα …αυτογκόλ  πέφτουν σαν την …καταιγίδα!!!

Ημέρα με την ημέρα το κακό ..’’μεγαλώνει’’! Και στην ουσία ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ όμως …,ΔΕΝ λειτουργεί!!! Τα πάντα …μένουν πίσω! Οι… καθυστερήσεις είναι στην …’’ημερήσια διάταξη’’! Ο κόσμος έχει αρχίσει να …δυσανασχετεί !Διαμαρτύρεται! Πιέζει ! Φωνάζει! Απειλεί! Και μόνο στη …χειροδικία  (ευτυχώς και ο Θεός να βάλει το χέρι Του) δεν έχουμε φθάσει ακόμα!

‘’Όταν μια ομάδα ΔΕΝ πάει καλά , την ευθύνη έχει ο… προπονητής…’’ συνήθως λέμε!.. Και δεν είναι ψέμα! Εδώ , στη Φιλαδέλφεια –Χαλκηδόνα , ακούμε την …μισή αλήθεια! Ναι φταίει ο… ’’προπονητής‘’ που εμπιστεύτηκε την …’’αρχηγία της ομάδας ‘’σε κάποιον που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια …,’’έπαιζε για δικό του όφελος’’ και μόνο !!! Σήκωσε λοιπόν το …’’λάβαρο της Επανάστασης ‘’και ως ένας άλλος …’’τζάμπα μάγκας ‘’…βάζει ή για την ακρίβεια πατάει φρένο μαζί και… χειρόφρενο !!!Είναι άξιος της …τύχης του!!! Ο κόσμος αυτού του Δήμου , να γνωρίζει και αυτός …,αλλά και οι… εταίροι του ,(συνεργάτες …) ότι ΔΕΝ  ξεχνάει!
Ο καιρός γρήγορα περνάει και οι εκλογές είναι μπροστά μας!!! Όμως μέχρι τότε το …κακό για τη πόλη θα έχει γίνει!!! Και αυτό θέλω , με το σχόλιο το συγκεκριμένο , να …προλάβω ,..έστω και στο πάρα πέντε!!!Οι εποχές φίλε …’’αρχηγέ ‘’(το παίζεις δεν είσαι , για να λέμε την πραγματικότητα…)εκείνες ,οι εποχές που… ’’γ…και έδερνες’’, έχουν περάσει και… τώρα μάλιστα είναι και χωρίς… αντίκρισμα!!!.. Αλλά ρεεε… φιλαράκι (λέμε ..τώρα!)λύσε μου μια απορία ..’’Γιατί τα κάνεις ΟΛΑ αυτά τώρα;’’! Ότι και να… έχεις βάλει στο μυαλό σου ,είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι ΔΕΝ  μπορεί και ΔΕΝ πρόκειται να πραγματοποιηθεί !!! Ο λαός ΔΕΝ… ’’μασάει’’!!! Δεν πιστεύει αυτά που λες και πολύ περισσότερο ΔΕΝ ‘’περνάς πλέον!!!Μείνε στην άκρη !!!  Έρχεται το …νέο ‘’αίμα’’… που μπορεί…, έχει …και θέλει να δώσει πολλά για αυτή τη πολύπαθη πόλη!!! Φθάνει! Έως εδώ ! Οι…’’τρικλοποδιές ‘’σου (ακόμα και σε φίλους σου  που ΟΛΑ τα χρόνια σε στήριξαν ! Ονόματα ΔΕΝ λέμε …,αλλά ΟΛΟΙ τους γνωρίζουμε…)ΔΕΝ ..’’πιάνουν’’ πλέον ! Κατάλαβε  το! Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείς τόσο καλύτερα για σένα!!!’’

Φθάσαμε …,φθάνουμε καλύτερα , προς το τέλος του Φεβρουαρίου του 2012, και ο Δήμος λειτουργεί (τώρα , εάν λειτουργεί αυτό οφείλεται στον πατριωτισμό κάποιων ολίγων!)χωρίς προϋπολογισμό! Ναι όπως το διαβάσατε! Λειτουργεί ο Δήμος χωρίς να έχει προϋπολογισμό ! Και μην μου πει, η… ’’γνωστή παρέα ‘’ ότι .. ’’έχουμε ακόμα καιρό..’’, γιατί ο νόμος και  ο… Καλλικράτης  είναι πάνω σε αυτό …ξεκάθαροι!..Πιστεύω ότι και ο… ’’αρχηγός’’ της ‘’γνωστής παρέας’’ το γνωρίζει.., αλλά του αρέσει το.. ’’μπάχαλο’’!!!Δεν  ξέρω…, αλλά ο εν …λόγω , είναι …ιδανικός στο να κάνει το… ’’άσπρο …μαύρο’ ’και να …φέρνει τα… ’’πάνω…κάτω’’! Σε αυτά είναι …μαγκιώρος !.. Δεν χωρά καμιά αμφιβολία!...Ο νόμος ορίζει ότι στην περίπτωση που ΔΕΝ .. ’’περάσει’’, ο προϋπολογισμός  τότε η Περιφέρεια , αναλαμβάνει και συντάσσει έναν προϋπολογισμό με τον οποίο , θα πρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος!..

Εκείνος που..τραβάει τα… πάνδεινα  είναι ο αναπληρωτής Δήμαρχος και αντιδήμαρχος οικονομικών ο γνωστός  ‘’Μπαμπίνος ‘’ ,ο Μπάμπης Μπόβος! Από ΟΛΟΥΣ τα… ακούει και σε ΟΛΟΥΣ προσπαθεί να είναι και τα καταφέρνει με το χαμόγελο , δίνοντας , όσο μπορεί κάποια λύση , στο πρόβλημά τους! Αρκεί να σας πω πως ,ο καλός μου φίλος ο κ.Μπόβος πηγαίνει το πρωί , στο 7.30 ,στο γραφείο του και φεύγει τελευταίος! Σχεδόν …κλείνει τον Δήμο !!! Δεν είναι υπερβολή !Αντίθετα είναι η αλήθεια ! Αποτέλεσμα είναι , οι υπάλληλοι να βρίσκουν κάποιον στη θέση του , για υπογραφές και για λύσεις σε μεγάλα ή μικρά προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο!  Έχουν να λένε για τον..δικό τους  άνθρωπο ,(έτσι τον θεωρούν οι υπάλληλοι!..)τον γνωστό από τα χρονογραφήματά μας …’’Μπαμπίνο’’!! Να υπογραμμίσω ότι ο Μπάμπης Μπόβος γνωρίζει άριστα τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης! Και αυτό το παραδέχονται ΟΛΟΙ! Και φίλοι και εχθροί!..

Θα πρέπει ακόμα να τονίσω ,στο σημερινό σχόλιό μου , ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο άλλος καλός μου φίλος , ο Χάρης Τομπούλογλου ετοιμάζεται με ιδιαίτερη  προσοχή…, αλλά και εξαιρετική …μέθοδο , ώστε στις εκλογές που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2014  , να …κόψει πρώτος το …νήμα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο! Ο Χάρης Τομπούλογλου (παλιός πολιτικός…)έχει τον τρόπο του και θα καταφέρει αυτό που ΔΕΝ έκανε στις περασμένες εκλογές! Προς τούτο ΟΛΟΙ συμβάλλουν ρίχνοντας μπόλικο νερό στον μύλο… της προσπάθειάς του!!!  Δεν φθάνει όμως να το πιστεύει μόνο αυτός! Χρειάζεται το ίδιο να κάνουν και τα στελέχη του!..Ο κόσμος περιμένει…

‘’Παραβίασα ‘’τον  όρκο μου και ασχολήθηκα με τα ’’τοπικά πράγματα’’! Ελπίζω να μην χρειαστεί να το… ξανακάνω! Εάν όμως και όταν ,χρειασθεί ..τότε είμαι εδώ!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου