Χμ…,απλώς περιμένουμε!!..

Τελικά οι..εταίροι μας τη Δευτέρα το βράδυ , εκεί στις Βρυξέλλες είπαν το μεγάλο (θα δούμε τώρα …πόσο μεγάλο είναι !!!) ΝΑΙ! Ένα ΝΑΙ που φέρνει …αλυσίδες ή για την ακρίβεια που μας … ’’δένει χειροπόδαρα ‘’, για περισσότερα από 40 χρόνια!!! Από αυτό το… ΝΑΙ  θα φανεί (στο άμεσο μέλλον…) οι μεγάλες (εδώ ΔΕΝ χωρά καμιά αμφιβολία ..,είναι πράγματι μεγάλες!!!)… ανατροπές που έρχονται!!!.. Ανατροπές τέτοιες, οι οποίες… αλλάζουν τη ζωή ΟΛΩΝ μας ! Τώρα. Ουδείς μπορεί να μας βεβαιώσει εάν είναι προς το… καλύτερο για τον λαό μας!.. Αντίθετα , οι πάντες ‘’μιλάνε’’ για ..’’τσαλάκωμα’’ της Ελληνικής αξιοπρέπειας!!!


            Ο Πρωθυπουργός ο κ.Λουκάς Παπαδήμος το πρωί της Τρίτης (η συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ  κράτησε πάνω από 13 ώρες!!!)μίλησε για ’’ιστορικής σημασίας συμφωνία’’! Θα δούμε στο εγγύς μέλλον πόσο… ’’ιστορικής σημασίας’’ ήταν αυτή η συμφωνία! Ο λαός υποφέρει! Ο  λαός δεν αντέχει! Ο λαός περνάει δύσκολα ! Ο λαός θα πληρώσει, όπως κάνει πάντοτε, το… μάρμαρο ! Ο λαός είναι εκείνος , ο οποίος στις ερχόμενες εκλογές θα… στείλει όλους αυτούς στο σπίτι τους! Ο λαός μπορεί να …αργεί ,όμως δεν… λησμονεί!!!

            Μεταξύ των άλλων μέτρων πάρθηκαν στη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων στο Γιουρογκρούπ  , ήταν και αυτό για τη Τρόικα!.. Όχι!.. Όχι.., δε φεύγει! Δεν πάει στον …’’αγύριστο’’! Αντίθετα μένει! Μένει και  μάλιστα …διευρύνεται ! Μεγαλώνει ! Μεγαλώνει και γίνεται  μόνιμη! Ναι παρά πολύ σωστά διαβάσατε. Η τρόικα λοιπόν γίνεται μόνιμη!.. Θα μένουν οι… Τροικανοί εδώ στη χώρα μας χειμώνα …, καλοκαίρι και θα μας… ’’ βάζουν χέρι’’(βοήθεια μας! Είναι σαν και αυτό που φωνάζει ο λαός μας… ’’πονάω αλλά …μου αρέσει’’!!!) και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που  μπορεί να… φθάσει!!! Όταν ένα ..χέρι προχωράει , εάν ΔΕΝ το σταματήσει (το …θύμα!)τότε αυτό (το χέρι )θα ..πάει πολύ ψηλά! Θα τα …πάρει όλα! Και  μετά ..’’κλάψε Χαράλαμπε’’! Είπα Χαράλαμπε και θυμήθηκα τον …’’Μπαμπίνο’’ που ..απουσιάζει για λίγες ημέρες από κοντά μας! Αύριο ή το αργότερο μεθαύριο θα…’ ’’πρωταγωνιστήσει’’ και  πάλι!!! Η τρόικα , θα είναι … παρούσα, σε όλες τις εκδηλώσεις και θα υπογράφει-ελέγχει τα πάντα! Θα έχει ένα ρόλο… μπαμπούλα!!! Ένας …μπαμπούλας που θα τον… πληρώνουμε κιόλας!!! Είναι όπως αυτό που λέμε :’’… αλλού  τρως…,  αλλού πίνεις… και αλλού πας και το.. δίνεις!’’!!  

            Με αφορμή την εδώ ‘’μόνιμη εγκατάσταση της Τρόικας.., έψαξα …διάβασα …και διαπίστωσα , ότι και το 1831 με τη συγκρότηση του Ελληνικού κράτους , είχαμε …’’Τρόικα’’(ας τη πούμε έτσι!..)η οποία ασκούσε για περίπου 10 χρόνια την Οικονομική πολιτική!!! Ο επικεφαλής (κάτι όπως ο κ.Τόμσεν –τι παιδί και αυτός!!!) ο…’’ εξέχων οικονομολόγος’’ ήταν επιχειρηματίας και ήταν Γάλλος! Το όνομα του Αρτέμων ντε Ρενί!!.. ΟΛΑ πραγματοποιήθηκαν μετά την άφιξη – έλευση του Οθωνα και την …ίδρυση της αντιβασιλείας!! Ήταν  τότε, λίγο μετά τους Βαυαρούς , ο Αρτέμων ντε Ρενί, ο  ‘’πιο ισχυρός ξένος στο εξουσιαστικό σύστημα’’! Να υπογραμμίσω πως, οι Βαυαροί υπήρξαν οι κυρίαρχοι του στρατού και ο Γάλλος.. ’’Τροικανός ‘’ο άνθρωπος των..’’εσόδων και εξόδων’’ της μοναρχίας!!Μπορεί ο Αρτέμων ντε Ρενί (Όχι ,Ολι  Ρεν ρεεε…)να μην είχε επίσημη ιδιότητα , θεωρούνταν όμως από το Παρίσι ‘’ως Γάλλος επίτροπος’’!!Ο ‘’Εξέχων οικονομολόγος’’ (έτσι τον… προσφωνούσαν !!!) στα τέλη του 1832 , 180 χρόνια  πριν (!!) πήρε τη θέση του ’’συμβούλου της γραμματείας του ’’Υπουργείου των Οικονομικών ‘’!Έτσι το 1833 (179 χρόνια τώρα)έκανε ένα από τα μεγάλα έργα του. Ίδρυσε ή για την ακρίβεια προέβει στη σύσταση του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Μάλιστα ο Γάλλος ‘’Τροικανός Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έκανε ,εξονυχιστικό  έλεγχο στα οικονομικά ΟΛΩΝ των διοικητικών κρατικών οργάνων .Να τονίσω πως ο θεσμός αυτός ήταν κυριολεκτικά πανίσχυρος!  ’’Ελυνε και έδενε’’ ο  Ρενί , χωρίς να… δίνει …’’αναφορά’’ σε κανέναν! Αυτό κράτησε τρία χρόνια !..Ο Γάλλος ‘’Τροικανός ‘’- Επίτροπος στα χρόνια αυτά συγκρούστηκε με ..συμφέροντα και παράλληλα …’’έπαιξε διάφορους ρόλους’’ για τη καταβολή των δόσεων του Οθωμανικού δανείου!!!Αυτό βεβαίως μας..πηγαίνει στη σημερινή εποχή , με τους  δικούς μας δανειστές! Έτσι δεν είναι; Να σας πω  , όμως ότι ο ‘’εξέχων οικονομολόγος’’ στη πορεία.. ’’αρπάχτηκε ‘’ με τους Βαυαρούς και απομακρύνθηκε!!! Λίγα χρόνια μετά το 1838 (174 χρόνια από σήμερα…)επέστρεψε και υπήρξαν αντιδράσεις!.. Αντιδράσεις για τους ‘’μηχανισμούς’’ που προώθησε και για τον τρόπο και πρακτικές που ακολούθησε ο Αρτέμων ντε Ρενί! Είχε …προχωρήσει στην ίδρυση …’’καταθετικού ταμείου’’(κάτι σαν το σημερινό ‘’ειδικό ταμείο ‘’,που μας τα παίρνει ΟΛΑ ή σχεδόν όλα…) ο ..ρόλος του οποίου ήταν να… ’’αρμέγει  τους Έλληνες’’!!! Τότε ο Γάλλος εφάρμοσε  ένα πρόγραμμα λιτότητας, όπως και σήμερα ! Το ίδιο δεν γίνεται ; Τότε, 174 χρόνια πριν , καταγράφεται η ανεργία σε μεγάλο αριθμό! Αυτό  έγινε από τις περικοπές δημοσίων θέσεων ! Τότε γίνεται πολύς λόγος και για τους συνταξιούχους! Μάλιστα οι τότε συνταξιούχοι έπαιρναν συντάξεις …πείνας!!!Βέβαια ακριβώς το ίδιο έχουμε και τώρα το 2012!!!Είναι  ένα έργο σε …επανάληψη!!!

            ΟΛΑ  αυτά τότε επέδρασαν στην έκρηξη της επανάστασης της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843!Σήμερα;…Τι γίνεται σήμερα είπατε; Χμ!...,απλώς περιμένουμε!!! 








0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου