Ψυχραιμία παιδιά!!...

Γκρίνια…
Γκρίνια παντού! Όπου…, σε όποια πλευρά και αν… «γυρίσεις»… γκρίνια θα αντικρίσεις!.. Μια γκρίνια που –δυστυχώς- συνεχίζεται και κατά τα φαινόμενα θα συνεχίζεται για δεκάδες (ναι, σωστά διαβάσατε…), για δεκάδες χρόνια ακόμα!



«Όπου φτώχεια και γκρίνια…» λέει ο λαός μας! Και έχει απόλυτα δίκιο! Δείτε, εάν δεν υπάρχουν χρήματα (προσωπικά ΔΕΝ ξέρω κάποιον ή κάποιους που το… «φυσάνε» το… Ευρώ!) σε μια οικογένεια, έρχεται και… φωλιάζει η γκρίνια! ΟΛΑ και ΟΛΟΙ φταίνε! Και το… παραμικρό είναι ικανό να ανάψει… φωτιά! Ή το… φυτίλι με αποτέλεσμα να γίνει η έκρηξη! Ο άνδρας τα βάζει με την γυναίκα του!.. Αλλά και το αντίθετο! Τα παιδιά φωνάζουν-γκρινιάζουν, γιατί άλλα περίμεναν!


Ο…«δοσάς» χτυπάει την πόρτα! Κίνδυνος διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Απλήρωτα τα… χαράτσια! (αυτό ΔΕΝ πειράζει… ας μας βάλουν… φυλακή!!!) Τρίτος μήνας που δεν πληρώνουμε το… νοίκι! Κίνδυνος… έξωσης! Δεν έχουμε για το φροντιστήριο του παιδιού! Κίνδυνος «αποπομπής» από τα μαθήματα! Δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά των αγαθών διαβίωσης. Κίνδυνος … θάνατος!...
Η κατάσταση, έχει φθάσει στο… «μη παρέκει»!! Δεν πάει άλλο! Και όπως τονίζει ο κόσμος…«έχουμε φθάσει στο αμήν»!!! Η Ελλάδα γυρίζει… πίσω αντί να πηγαίνει μπροστά! Και γι’ άυτό φταίμε ΟΛΟΙ!.. ΝΑΙ ΦΤΑΙΜΕ γιατί εμείς με την ψήφο μας, στείλαμε τους άχρηστους στην Βουλή! Και έτσι… υπογράψαμε την… καταδίκη μας! Με την ευκαιρία να σας υπενθυμίσω τι έλεγε τότε, ο Σόλων, όταν ο Ανάχαρσης πήγε στη συνέλευση: « Ο Ανάχαρσης επισκέφθηκε τη λαϊκή συνέλευση. Είπε, μετά ότι είναι να απορεί κανείς που ναι  μεν αγορεύουν οι σοφοί για τα δημόσια πράγματα στην Ελλάδα, στο τέλος όμως αποφασίζουν οι αμαθείς…»!!! Και τίθεται το ερώτημα. Πάει ή όχι… γάντι με τη σημερινή πραγματικότητα; Και βέβαια έτσι είναι. Καθυστερημένα ( και ΔΕΝ μιλάω για τις προεκλογικές υποσχέσεις… Όχι για αυτές…) μέσα στην Βουλή αλλά και όπου αλλού βρεθούν οι… Εκλεκτοί μας μιλάνε με λόγια που… «γράφουν ιστορία…»! Λόγια όμως, που μένουν μόνο λόγια! Λόγια… μεγάλα! Λόγια και μόνο… λόγια! Και ενώ οι… εκλεκτοί μας μιλάνε για τα… πράγματα στην Ελλάδα, τελικά τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι!..  Οι αμαθείς! Οι… τροϊκανοί!! Οι… ομοιότητα της εποχής του Σόλωνα με την εποχή του ΓΑΠ (λέγε με Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου!) είναι… εκπληκτική! Ταιριάζει ρε παιδάκι μου πολύ! Μοιάζουν όπως λέμε σαν δυο… σταγόνες νερό!!..
Και η γκρίνια είναι… εδώ! Δεν… φεύγει! Και όπως είπαμε ΔΕΝ έχει… σκοπό να φύγει τώρα… κοντά! Ήρθε (η… γκρίνια) για να… μείνει και θα… μείνει!.. «Κορόιδο»  είναι να την… κάνει; Η… μια γκρίνια…, φέρνει την… άλλη! Και στο τέλος φθάνουμε στη… δυστυχία! Μια… δυστυχία, που έχει… «σκεπάσει» όλη την Ελλάδα! ΟΛΟΙ!.. Όλοι…, μα όλοι… μουρμουρίζουμε! Περπατάμε και ΔΕΝ ξέρουμε που πάμε και το πιο σπουδαίο γιατί; Στο… κεφάλι μας υπάρχουν τόσα πολλά…, που είναι αδύνατο να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει!!! Γκρίνια!.. Γκρίνια ακόμα και για το χρέος…, (όχι το δικό μας…, της οικογένειας μας…όχι…) το χρέος της χώρας μας! (αλήθεια ρε παιδιά ημέρα με την ημέρα αυτό… ανεβαίνει! Έχει φθάσει κοντά στον… ουρανό!!!) Μόλις χθες μάθαμε ότι χρωστάμε (και μιλάμε χωρίς…«κούρεμα» και… «ξύρισμα»!!!) κάτι παραπάνω από 367,97 δισεκατομμύρια Ευρώ!!!
Γκρίνια ακόμα και για αυτό! Είναι τόσο;… Ή είναι μεγαλύτερο; Χαμός! Γίνεται ένας… χαμός και ακόμα ΔΕΝ έχουμε καταλήξει, στο ποιο είναι το… σωστό! Το χρέος δηλαδή…!
Γκρίνια να… δουν τα… μάτια σας!... Γκρίνια, για το που θα… πάμε απόψε! Δεν… συμφωνούμε ΠΟΤΕ και σε ΤΙΠΟΤΑ! Διαρκώς…« σφαζόμαστε» για το… παραμικρό! Δεν… σηκώνουμε«μύγα στο σπαθί μας»!! Και για αυτό, κάτι ή για την ακρίβεια, κάποιοι φταίνε! Μας… έφεραν στο… απροχώρητο και κάθε ημέρα μας… σπρώχνουν στο…«βάθος του σκότους»!! Από αυτό(το βάθος…) είναι δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να… βγούμε! Ο…σκοπός ΟΛΩΝ των άλλων, των…Εκλεκτών μας (εμείς τους στείλαμε στην βουλή όπως είπαμε και στην αρχή…) είναι ένας.


Να γκρινιάζουμε! Βέβαια, γιάυτό ΔΕΝ χρειάζεται και μεγάλος κόπος… αρκεί ο τρόπος!!!
Η γκρίνια, μας έχει… καταβάλει!! Με το παραμικρό είμαστε έτοιμοι να… σκοτώσουμε! Μας έφθασαν εκεί που… ήθελαν δυστυχώς! Χάσαμε τον… ύπνο μας και την ηρεμία μας! Χάσαμε τα… πάντα και έμεινε μόνο η… γκρίνια!! Τα… χάνουμε όλα! Όχι όμως και την ελπίδα! Ψυχραιμία παιδιά!!..

Υ.Γ Καλά κούλουμα… Χρόνια Πολλά!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου