‘’…Περιμένοντας το μοιραίο ‘’!...

Το..δράμα …(ΟΧΙ…η… Δράμα που είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδος !Όχι αυτή…),αλλά το …δράμα του Επιχειρηματία ..,για την ακρίβεια του… μικρομεσαίου είναι …’’ενώπιον’’ μας !Ένα δράμα που δεν σηκώνει… κουβέντα! Τι να πεις στον επιχειρηματία ότι ‘’ΔΕΝ είναι έτσι ..’’  ή ότι ‘’έρχονται καλύτερες ημέρες…’’, αφού γνωρίζει και ο ίδιος πως , ‘’έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ΔΕΝ υπάρχει αύριο !! Υπάρχει μόνο ανασφάλεια ! Έχουμε μόνο αρνήσεις και όπως οι ίδιοι τονίζουν .. ’’επενδυτική ανορεξία ..’’!!!

Πως  λοιπόν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα ,Μικρά ή μεγάλα ! Και αυτό όταν περιμένεις με αγωνία να έρθει ..,να φθάσει το… τέλος σου, δυστυχώς !Θα πρέπει να λέμε την αλήθεια …και ΟΧΙ να την ..’’χώνουμε κάτω από το …χαλί’’, όπως έκαναν, κάνουν και θα κάνουν και στο μέλλον οι κυβερνήσεις!! Άλλωστε ουδείς μπορεί να κρυφτεί ..’’πίσω από το δάκτυλό του’’! Καθαρές κουβέντες λοιπόν για να γνωρίζουμε ΟΛΟΙ το τι μας περιμένει …Με …’’ευχολόγια’’ ΔΕΝ λύνονται τα όποια προβλήματα !..Αντίθετα ..πολλαπλασιάζονται και η λύση τους γίνεται δύσκολη εως και ‘’επικίνδυνη’’!!! Καλύτερα στο…φώς της πραγματικότητας παρά στο… σκοτάδι της ‘’πρόσκαιρης ευημερίας ‘’!!!


ΟΛΟΙ οι επιχειρηματίες ‘’μικροί ‘’και ‘’μεγάλοι ‘’,χαρακτηρίζουν ‘’το επιχειρηματικό περιβάλλον στην χώρα μας από έλλειψη ρευστότητας !..’’Έχουν απόλυτα δίκιο !Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως ημέρα με την ημέρα …ή μάλλον ‘’ώρα με … ώρα (!!) μεγαλώνει …,αυξάνεται …ο κατάλογος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βάζουν λουκέτο!!!’’Έτσι ακριβώς είναι …’’μου είπαν με …μια φωνή φίλοι επιχειρηματίες χθες έπειτα από κουβέντα που κάναμε !..στο Ε ρώτημά μου: ‘’Πως πάμε;’’(ένα κλασσικό ερώτημα …στη καθημερινότητα ..)Απάντησαν με  μια λέξη μόνο :’’ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ‘’!Αυτό το …’’ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ’’ είναι μια ..μαχαιριά στη πλάτη του …εμποράκου , ο οποίος έστησε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση και βλέπει ότι  οι κόποι του …’’πήγαν χαμένοι ‘’!.. Είναι θεατής στο… θάνατό του, δυστυχώς !...Στο …έργο ,που παίζεται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη …πολύ μεγάλη επιτυχία μάλιστα ,’’ο θάνατος του εμποράκου ..’’!Ο …μικρομεσαίος παρακολουθεί το έργο…, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει!..Του …κόβεται η ανάσα αλλά το …μοιραίο έρχεται!!!ΠΟΥΘΕΝΑ !Σε κανέναν , ο …’’εμποράκος’’ ΔΕΝ μπορεί να πει τον πόνο του !..Περιμένει …μήπως και από κάπου φανεί κάτι !Έστω μια… ακτίνα  φωτός.Η να ανάψει μια… ’’σπίθα ‘’, μπας και …’’δούμε άσπρη μέρα..’’, όπως υποστηρίζουν !’’Ζούμε με την ελπίδα…’’ λένε και συμπληρώνουν ..’’…Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία …’’!...Σωστά !Πεθαίνει , η Ελπίδα , τελευταία ..,αλλά πεθαίνει όμως και αυτή  !Και … είναι γεγονός , ύστερα από τα τελευταία γεγονότα …,με τα ‘’σκληρά και απάνθρωπα’’ μέτρα που πήραν και παίρνουν οι Κυβερνώντες κάτω από την …πίεση της Τρόικας !..Η κατάσταση λοιπόν …’’ Είναι μη αναστρέψιμη ..’’ όπως λένε συχνά οι γιατροί!..


            Η κατάσταση σήμερα …τούτη την ώρα… στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις …διαγράφεται ακόμα χειρότερα από αυτή που θέλουν να τη παρουσιάσουν μερικοί …, μερικοί! Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει η έρευνα της ΜARΚ , που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες μέρες και που παρουσιάζει την …’’οικτρή πραγματικότητα …’’!! Έτσι και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας …,’’ μια στις τέσσερεις επιχειρήσεις ,δηλαδή ,κάπου 180.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν μέσα στη χρονιά αυτή …’’!!!Αυτό σημαίνει εάν βέβαια γίνει πράξη , αυτό που …’’λέει’’ η έρευνα , τότε …’’γράψε αλίμονο’’!..Και αυτό , επειδή στους ανέργους  (μέχρι τώρα έχουμε ,επίσημα 1.200.000 ανέργους!!Και ανεπίσημα πλησιάζουμε τα 2.000.000 !!!Αυτός ο αριθμός είναι -δυστυχώς- ο αληθινός ,γιατί ας μου δείξει κάποιος ένα σπίτι σε όλη τη χώρα  που να μην έχει έναν ή δύο στην ανεργία!!!!!)θα …βγούν ,θα ….προστεθούν αλλά 240.000 άτομα !!! Ψέματα είναι ; ΟΧΙ ασφαλώς ! Τώρα , είναι πραγματικότητα πως  12.000 έχουν βάλει ή πρόκειται να  βάλουν  αυτό το τρίμηνο, λουκέτο !Αυτό θα συμβεί –όπως ισχυρίζονται οι γνωρίζοντες καλύτερα από εμένα- αμέσως μετά τη λήξη των εκπτώσεων!!!(τελειώνουν σε λίγες μέρες …) Αυτό φοβούνται .., αλλά ΔΕΝ μπορούν να το αποφύγουν οι μικρομεσαίοι , οι όποιοι βρίσκονται κοντά στον …γκρεμό!..Να προσθέσω πώς ‘’εκτιμάται  ‘’όπως ορίζει και η έρευνα  ότι ‘’…μέχρι και το τέλος του (2012) θα βάλουν λουκέτο , τουλάχιστον , 61.200 μικρομεσαίες επιχειρήσεις …’’!!!ΟΛΟΙ είναι ΟΧΙ ‘’ με το …κλειδί στο χέρι …’’ ,αλλά ‘’ με το… λουκέτο …έτοιμο  για δράση …’’!!!Σε… ποσοστά πάντοτε με τα στοιχεία της έρευνας , το 51,4% των επιχειρήσεων (μικρών ή μεσαίων …)θα… κλείσουν! Να  τονίσω πως , προβλέπεται η… απώλεια θέσεων μισθωτής εργασίας το πρώτο εξάμηνο του έτους έχει… ανέβει στις 106.000 θέσεις !!!Εκείνο , που έχει κάνει εντύπωση , είναι το γεγονός πως, ‘’το 54,7 % των επιχειρηματιών έχουν στα χέρια τους , ακάλυπτες επιταγές !...’’!!!Αααα.., όταν οι επιχειρηματίες ρωτήθηκαν ,για τα οικονομικά πράγματα της χώρας μας ,το 54,2% ,απάντησε ότι ΔΕΝ θα αποφύγουμε την χρεωκοπία!!!Εδώ ,να υπογραμμίσω  ότι η έρευνα , έγινε πριν από τη νέα ‘’δανειακή σύμβαση ‘’ , των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ !..


            Δραματικά! Πράγματι δραματικά είναι τα αποτελέσματα  που …’’βγάζει’’ η έρευνα για τους μικρομεσαίους !Ο… εφιάλτης του… λουκέτου, όχι απλώς μεγαλώνει …,αλλά γίνεται …ουρανοξύστης!!!’’Περιμένοντας το …μοιραίο ‘’…’’,για τους μικρομεσαίους το 2012, δυστυχώς!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου