Ιστορίες ραδιοφωνικής τρέλλας

Ιστορία ραδιοφώνου συνέχεια!..
Με… 24ώρες «καθυστέρηση» (χθες Καθαρά Δευτέρα κάναμε ένα μικρό… αφιέρωμα στις απόκριες και στον… Βλάχικο Γάμος της Θήβας!..). Θα «μιλήσουμε» και πάλι σήμερα, για το τότε και το τώρα του… «μαγικού Ραδιοφώνου»! Η μαγεία του… άγνωστου(άραγε πως, είναι ο ή η παρουσιαστής-παρουσιάστρια) μας κάνει ακόμα πιο… ερευνητικούς!..

Είναι αλήθεια, ότι και σήμερα με…δέος αλλά και νοσταλγία θυμάμαι τις ημέρες…., τα χρόνια…, τις χιλιάδες ώρες…, που «πέρασα» στα περίπου 50 χρόνια (για την ακρίβεια 47 χρόνια…) «τρελού έρωτα» με το ραδιόφωνο και μόνο με αυτό. Ύστερα ήρθε στην ζωή μου η τηλεόραση, αλλά αυτή είναι σε… δεύτερη μοίρα! Και καμία σχέση ΔΕΝ έχει με εκείνο το… «από εδώ η γυναίκα μου και από εκεί το αίσθημά μου…». Για μένα… «γυναίκα και αίσθημα είναι ένα. Το ραδιόφωνο…»
Όσο… περίεργο και εάν φαίνεται αυτό, προσωπικά λατρεύω το ραδιόφωνο και ΔΕΝ το αλλάζω με όποιο άλλο «μέσο»! (Τηλεόραση ή Ίντερνετ… Αυτά που για τα καλά έχουν… μπει πλέον στη ζωή μας!!!)

Το ραδιόφωνο με κάνει… άλλο άνθρωπο! Μου δίνει δύναμη! Ζωή! Χαρά! Ευτυχία! Μα πάνω από όλα μου δίνει ελπίδα, προκειμένου να… χαράξω σωστά το αύριο!...
Το ραδιόφωνο, αυτό το… ανίκητο (όσες τηλεοράσεις…, δορυφορικές ή όχι και εάν έλθουν και «γυρίσουν» τον πλανήτη…) και χωρίς αμφιβολία, «μεγαλείο» της πληροφόρησης κρατάει γερά τα… σκήπτρα! Και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρόκειται να… παραχωρήσει «όλες αυτές τις εξουσίες» σε καμία τηλεόραση όσα χρόνια και εάν περάσουν!!! Όσα…«δελεαστικά» και εάν είναι τα…«αντίπαλα μέσα»!!! Και ΔΕΝ είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτές που οι… αρμόδιοι «ρίχνουν»(όπως τα…«αγκίστρια» ας πούμε…) προκειμένου να μας κερδίσουν ώστε να… εγκαταλείψουν την μεγάλη αγάπη μας το ραδιόφωνο! Τα… δολώματα είναι πολλά, αλλά ΔΕΝ… «πιάνουν» πάντα!!! Δεν είναι…ικανά να… ανατρέψουν το… μεγαλείο του ραδιοφώνου!

Λένε πως, «ο… έρωτας και ο… βήχας»ΔΕΝ κρύβονται! Και αυτή είναι η πραγματικότητα…φαντασθείτε όμως, τι γίνεται ή τι μπορεί να γίνει όταν και τα δυο αυτά (έρωτας και βήχας!) Είναι… μαζί!
Δυο σε ένα δηλαδή! Τότε τα πράγματα γίνονταν ακόμα πιο δυνατά! Είναι το μεγάλο όπλο των…«ραδιοφωνητζήδων»(έτσι μας λένε οι… αντίπαλοι!!!) έναντι-κατά των… «τηελορασάκιδων»! και στο σημείο αυτό να σας «αποκαλύψω» κάτι…, ένα μυστικό! Οι… «τηλεορασάκιδες» ζηλεύουν…, ΝΑΙ το τονίζω αυτό, ζηλεύουν όλους εμάς, τους…«ραδιοφωνητζήδες»! Οι λόγοι είναι γνωστοί!!! Ο εξής…ένας!! Η…«μαγεία του αγνώστου»!!!
Απόδειξη όλων αυτών είναι το γεγονός πως όλα…,«τα πάντα όλα»…,(κατά τον φίλο μου Νίκο Αλέφαντο!..) αρχίζουν από την λέξη «Ράδιο…» παράδειγμα. ΕΡΤ(Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση!) ΕΙΡΤ,πιο παλιά( Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης!) ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης…) Ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές και πολλά-πολλά άλλα ακόμα! Εεε…, λοιπόν αυτό…, οι…«τηλεορασάκιδες» ΔΕΝ το δέχονται, με ΤΙΠΟΤΑ όμως, ενώ παράλληλα όλους εμάς τους…«ραδιοφωνητζήδες» μας βλέπουν με… μισό μάτι!!! Και είναι πολλά τα παραδείγματα! Δεν θέλω όμως να… ρίξω περισσότερο λάδι στην φωτιά!!
Ένα άλλο, που θα πρέπει να τονίσω στη… διαφορά, ανάμεσα στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση είναι η περιγραφή! Ο «ραδιοφωνητζής», θα πρέπει με κάθε λεπτομέρεια και σαφήνεια να περιγράψει ένα γεγονός (αθλητικό ή μια παρέλαση…)  ενώ΄το ίδιο, αυτό γεγονός ο…«τηλεορασάκιας»…, (νέες λέξεις που τις λέμε μεταξύ μας…) «άνετος» και… ωραίος(βλέπετε τον βοηθάει και η εικόνα… μας το… παρουσιάζει χωρίς να… «κουράζεται»!!! Και όμως πολλοί, εάν είναι στο σπίτι, βλέπουν την εικόνα από την τηλεόραση τους και την… περιγραφή την ακούνε από το ραδιόφωνο! Το ίδιο ΔΕΝ κάνουμε αν όχι όλοι, οι… περισσότεροι;

Τώρα μέσα από 3 φωτογραφίες θα… «γυρίσουμε», 44 χρόνια πίσω!!! Θα…«πάμε» στο studio3 εκεί στο Ζάππειο στους ιστορικούς ραδιοθαλάμους και λίγο πιο νωρίς 40 χρόνια στο studio «Όμικρον» στο ραδιομέγαρο Αγία Παρασκευή. Πράγματι ιστορικές φωτογραφίες.



1. Studio 3 στο Ζάππειο. Μια ομάδα εκφωνητών με τον Γιώργο Κοντονή, λίγες στιγμές πριν από την εκπομπή«Τα χρονικά της Ημέρας»! Μεταξύ άλλων είναι η Βέρα Στρατάκου, αγκαζέ με τον Γιώργο Κοντονή, ο Κίμων Βρεττός η…«μινιον» Οικονομάκη και άλλοι…¦Δυστυχώς ΔΕΝ θυμάμαι τα ονόματα…)

2. Ο Γιώργος Κοντονής 40 χρόνια πριν στην παρουσίαση των γεγονότων στην ιστορική εκπομπή κάτι σαν ραδιοεφημερίδα «Τα χρονικά της Ημέρας»! (studio «Όμικρον»)

3. Εδώ είναι το κεντρικό studio, απ’όπου ο Γιώργος Κοντονής με την… «Κυριακάτικη πτήση» του(μια χιουμοριστική-ενημερωτική 3ωρη πρωινή εκπομπή) μας πήγαινε με εξαιρετικό χιούμορ παντού!!!
 Περισσότερα την άλλη Δευτέρα… Οι ιστορίες της Ραδιοφωνικής τρέλας συνεχίζονται!!!

      
     

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου