Έρχονται χειρότερες ημέρες!!

Φθάσαμε στο… τέλος! Στο… «ΔΕΝ πάει άλλο…»! Φθάσαμε στο…«απροχώρητο»!! Η απελπισία…, η πείνα…, η φτώχεια…, η απογοήτευση… και η ανεργία…, έφεραν τον 52χρονο απολυμένο από την βιομηχανία Hleci PLC πάνω εκεί στην Κομοτηνή, στο να…«πάρει το όπλο του» και να διεκδικήσει τα… «δίκια» του!!! Με αυτόν όμως τον τρόπο όσο δίκιο και εάν έιχε (ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι έχουμε το δίκιο με το… μέρος μας!!!) το… έχασε!!!

Είναι γεγονός λοιπόν ότι η απελπισία μας… στέλνει πολλές φορές στην άλλη… άκρη! Μας… οδηγεί στην επιθετικότητα!... Μας κάνει εκδικητικούς!.. Η απόγνωση… έσπρωξε αυτόν τον πατέρα (έχει δυο παιδιά…) στα άκρα! Του…«έβαλε» στο χέρι την καραμπίνα και χωρίς… σκέψη πυροβολούσε προς… κάθε κατεύθυνση!.. Και όποιον πάρει ο… χάρος!!..


Κάποιοι, θα πρέπει να δουν το περιστατικό αυτό από ΟΛΕΣ τις… οπτικές γωνίες!!!
Η βία, ασφαλώς είναι καταδικαστέα… Και βέβαια ΔΕΝ πρέπει και ΔΕΝ είναι σωστό να… παίρνουμε εμείς το νόμο στα… χέρια μας! Όμως ΟΛΟΙ θα πρέπει να… εξετάσουμε με κάθε λεπτομέρεια αυτό το… θρίλερ της Κομοτηνής που κράτησε 11 ώρες!!!
Που είχε τραυματίες!.. Και φυσικά και… ομήρους!!..
Και που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος, χάρη στην άμεση επέμβαση της αστυνομίας!.. ΟΛΑ και ΟΛΟΙ ευθύνονται για τέτοιες καταστάσεις! Και καλό είναι να μην τις αφήνουμε να φθάνουνε στα… άκρα!.. Στο φαινόμενο της Κομοτηνής! ΟΛΟΙ μπορούμε να βοηθήσουμε…αρκεί ΟΛΟΙ να το θέλουμε!..



Τώρα. Εκτός από το… φαινόμενο βίας στην ακριτική πόλη και που ευχή μου είναι να μην επαναληφθεί!.. Να μην έχουμε συνέχεια αυτής της «ένοπλης βίας», ένα άλλο γεγονός που κάνει πιο… δραματικά τα πράγματα, όπως… διαδραματίζονται στην Ελλάδα είναι και η ανεργία που πλέον και επίσημα παίρνει διαστάσεις ενός…Τυφώνα!.. Έχουμε πλέον ρεκόρ ανέργων στην χώρα μας! Ένα ρεκόρ που καθημερινά «μεγαλώνει» και όπως «αποκαλύπτεται» δεν θα έχει… τελειωμό!!.. Βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση με «ανεπανόρθωτες τροπές»!! ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει τι μας επιφυλάσσει το αύριο!.. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στην περίπτωση που τον Ιούνιο χρειαστούν να πάρουνε (ο Θεός να βάλει το χέρι Του) και άλλα μέτρα! Και οι απολύσεις ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο! Βέβαια η ανεργία στην Ευρώπη, καλύτερα στην Ευρωζώνη έχει…«χτυπήσει» κόκκινο! Μόλις την Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή μάθαμε πως περισσότερα από 17 εκατομμύρια πολίτες είναι χωρίς δουλειά στην Ευρωζώνη! Και σύμφωνα, με όσα ανακοινώθηκαν οι νέοι της Ευρώπης βρίσκονται σε απόγνωση! Τα στοιχεία της Eurostat είναι… ξεκάθαρα. Τον Ιανουάριο του 2012 η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη! Η χώρα μας, η οποία κατέχει ρεκόρ στο ζήτημα αυτό, εμφανίζει την «δεύτερη χειρότερη επίδοση...»!.. Μέσα σε ένα χρόνο(μιλάμε πάντοτε για τα επίσημα στοιχεία! Ανεπίσημα, που είναι και τα πιο σωστά τα νούμερα είναι διπλάσια!!! Αυτό όλοι το…ξέρουμε… και ας λέμε το αντίθετο!)ο δείκτης ανεργίας ανήλθε, από το 14,1% που ήταν τον Νοέμβριο του 2010, στο 19,9% τον αντίστοιχο μήνα(Νοέμβριος) του 2011!.. Αλλά και στους νέους εως 25 ετών η Ελλάδα είναι… σταθερά(!) στη δεύτερη θέση! Το ποσοστό ανεργίας στην περίπτωση αυτή ξεπέρασε το 48,1%! Ανεπίσημα πάντως, το ποσοστό είναι κοντά στο 65% με 70%!! Και το κακό είναι οτι το θέμα έχει… ανοδική πορεία!!!

Είναι γεγονός πως στην Ευρώπη των 27 η ανεργία στις αρχές του 2012 έφτασε στο 10,1%, ενώ στο ίδιο διάστημα, αλλά στην Ευρωζώνη η ανεργία ξεπέρασε το 10,7%!!!
Έτσι και, φυσικά ύστερα από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, χάθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο 191.000 θέσεις εργασίας! Να υπογραμμίσω ότι από τις θέσεις αυτές οι 185.000 είναι στην Ευρωζώνη. Και να πούμε πως βρισκόμαστε μόλις στον τρίτο μήνα(Μάρτιος) του 2012! Αυτό σημαίνει ότι οι αριθμοί εως και το τέλος αυτού του χρόνου, με την ταχύτητα που τρέχουν (αρνητικά βεβαίως…) όχι απλώς θα διπλασιαστούν αλλά ίσως γίνουν… αστρονομικοί! Άπιαστοι! Και τότε… γράψε αλίμονο! Με την ευκαιρία να θυμηθούμε την…«μαύρη λίστα» των ανέργων(όχι για όλες τις χώρες…)στην Ε.Ε! Η Ισπανία έχει το υψηλότερο ποσοστό! Είναι στο 49,9%! Η Ελλάδα είναι δεύτερη με 48,1% (μιλάμε για την ανεργία εως και 25 ετών, στους νέους…). Η Σλοβακία και έχει το 36%, η Πορτογαλία το 35,1%, η Λιθουανία το 34,4% και η Ιταλία το 31,1%! Γενικά στην ανεργία η Ισπανία είναι στο 23,3%, η Ελλάδα στο 19,9% και η Πορτογαλία με την Ιρλανδία στο 14,8% και δυστυχώς έρχονται χειρότερες μέρες!!!    

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου