Το ….’’κίνημα πατάτας ‘’νίκησε!!


Ο ‘’Νεόκοπος’’ στην επιστολή του έγραψε μόλις προχθές, στην εφημερίδα ‘’Τα Νέα’’:

’Με το κίνημα της φθηνής πατάτας ,τρόμαξαν οι  μεσάζοντες. Αν υπάρξει  και κίνημα της φθηνής ντομάτας ,ποιοι θα τρομάξουν άραγε;’’

Eίναι γεγονός ότι σ αυτή την επιστολή , ο …’’Νεόκοπος ‘’,ΔΕΝ διευκρινίζει  εάν οι ντομάτες , είναι πολύ ….γινομένες (κατακόκκινες δηλαδή!)ή σάπιες !...Φανταστείτε τότε τι ή πιο σωστά ‘’….ποιον και πόσο θα τρομάξουν…. ’’Τέλος πάντων !..Αυτό το… ’’κίνημα της πατάτας …’’, έχει …(ακόμα ΔΕΝ ‘’..βγήκε  καλά –καλά από το …αυγό’’)

Έχει ….  ’’αντίπαλο’’ μέχρι και το… ΚΚΕ!!!  Ναι !..Ναι , πολύ σωστά διαβάσατε ! Το ΚΚΕ που πασχίζει (;)για τον φτωχό …και αγωνίζεται(;) για το …δίκιο του εργάτη…, δεν ‘’βλέπει με καλό… μάτι’’, το  ’’κίνημα της πατάτας’’, γιατί όπως δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ,ο κ. Μαίλης (εκπρόσωπος Τύπου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής , εκεί κάτω στον Περισσό …)’’ το κίνημα αυτό θα ξεφουσκώσει…’’!!! Μααα, αγαπητέ κύριε εκπρόσωπε ΔΕΝ θα το αφήσουμε εμείς οι απλοί πολίτες να.. ’’ξεφουσκώσει’’!...Έχετε το , αυτό υπ ‘ όψη σας !Εκτός και αν φοβάστε κάτι άλλο! Όπως …,ας πούμε το μη… ’’καπέλωμα ‘’ όλων αυτών  από το ΚΟΥΚΟΥΕ; Είπε ακόμα ο κ.Μαίλης πως ‘’..το ΚΚΕ ΔΕΝ είναι κατά , αλλά φοβάται ότι αυτό το ‘’κίνημα’’ το έχουν οργανώσει κάποιοι επιχειρηματίες και κάποια άλλα συμφέροντα..’’ Έπειτα από ΟΛΑ αυτά , εμείς οι απλοί πολίτες που κρατάμε στα χέρια μας την τύχη αυτής της χώρας …,του τόπου , αλλά και τη δική μας τύχη (λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν …)καλούμεθα να απαντήσουμε όταν πρέπει και φυσικά όπως πρέπει!!!

Τώρα…


Αλήθεια τι είναι αυτό , το …’’κίνημα της πατάτας ‘’;Είναι η αρχή της …απαλλαγής μας από τη …μάστιγα, τους …αδίστακτους μεσάζοντες!!!Επιτέλους! Είναι καιρός να …πάνε από εκεί που …ήρθαν !Μας έχουν στην κυριολεξία …ρουφήξει το αίμα!!!Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο!...Ήρθε η στιγμή …η ώρα και όχι μόνο ο παραγωγός αλλά και ο καταναλωτής ,όλοι μαζί να πούμε ‘’ΟΧΙ στους μεσάζοντες…’’!..Εδώ να υπογραμμίσω ότι δεκαετίες τώρα (πάνω από πενήντα χρόνια …,Ίσως και περισσότερα !...)οι πολιτικοί …,οι κυβερνήσεις καλύτερα ,ΔΕΝ μπόρεσαν …ΔΕΝ τόλμησαν …να βάλουν …’’φραγμό’’ στους μεσάζοντες , το έπραξαν όμως οι απλοί πολίτες , αυτού του… αγανακτισμένου λαού και καταταλαιπωρημένου  τόπου!!!Ένα είναι πάντως γεγονός , ότι το ..’’κίνημα της πατάτας’ρίχνει …γροθιά στους μεσάζοντες!! Έτσι αρχίζει , αυτό το ‘’κίνημα ‘’να..ανεβαίνει και φυσικά …’’να παίρνει πλέον ενθαρρυντικές διαστάσεις!’’!...Και να τονίσω πως , δεν θα μείνουμε μόνο στην …’’κίνηση της πατάτας ‘’…, αλλά πολύ γρήγορα  Έρχονται να …’’ενωθούν’’ με την… ’’πατάτα ‘’, το λάδι , τα φρούτα, το ρύζι , τα όσπρια , ακόμα (κοντεύει και η γιορτή της αγάπης , το  Πάσχα …, η Λαμπρή…)και τα αρνιά (οβελίας)θα μπορέσουμε να τα προμηθευτούμε απ’ ευθείας από τη παραγωγό!!! Το ..’’κίνημα της πατάτας ‘’είναι λοιπόν , η αρχή…, η απαρχή μιας επανάστασης των παραγωγών , των πολιτών , των καταναλωτών κατά της… ’’γάγγραινας ‘’των μεσαζόντων ! Ύπουλος!...Ναι , ύπουλος ήταν και είναι ο ρόλος  των μεσαζόντων !Κι αυτό γιατί , ενώ ‘’έπαιρναν ‘’την πατάτα  0,20 λεπτά το κιλό…, εμείς την αγοράζαμε ακόμα και από τη λαϊκή αγορά , ένα ευρώ ή ένα ευρώ και 0,20 λεπτά !Το ίδιο έχει συμβεί και με τη ντομάτα , το λάδι και με τα φρούτα !!

Όπως ήταν επόμενο , το… ’’κίνημα της πατάτας ‘’είχε και χωρίς αμφιβολία έχει και έναν ακόμα ..’’χαρακτήρα’’, πιο σωστά ‘’συμβολισμού’’:’’ Μας  …ξύπνησε από τον ύπνο , στον οποίο μας είχαν επιβάλει τα καρτέλ και οι υποστηρικτές  αυτών !..’’Αυτό το.. ’’ξυπνήστε ρεε…’’ που και πιο παλιά είχαμε αναφέρει φαίνεται ότι τώρα πια…, παίρνει σάρκα και οστά..’’!Γίνεται πράξη επιτέλους Ααα…, εδώ θα πρέπει να τονίσω , ότι τα χρήματα που έχανε το κράτος και που …’’πήγαιναν ‘’…,’’κατέληγαν !...στις …’’μεγάλες τσέπες ‘’των μεσαζόντων… ’’πάνε’’ πλέον ,στα ταμεία του κράτους , που εδώ και χρόνια οι… ’’γνωστοί –άγνωστοι’’,’ ’απομυζούσαν ‘’…,’’έγδερναν ‘’ …και ‘’έπιναν με το καλαμάκι το αίμα’’ και ΔΕΝ ήταν .., είναι λίγα τα ευρώ!..Είναι κάτι περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Αυτά τα λεφτά ..’’έμπαιναν στο παντελόνι ‘’των μεσαζόντων! Ήταν ..’’μαύρο χρήμα’’ και… αφορολόγητο!...Και το λέμε αυτό επειδή ,το 1% της παραγωγής ‘’αγοράζεται’’(από τους μεσάζοντες…)χωρίς έγγραφα! Δηλαδή ΔΕΝ  υπάρχουν παραστατικά !!!Ίσως γίνεται η ίδια κίνηση με τα πλαστά τιμολόγια !Τα λεγόμενα ‘’τιμολόγια απάτης ‘’!Βέβαια , όπως μας είπαν , λειτουργούν και άλλοι , πολλοί τρόποι , με τους οποίους εξαπατούν…, κλέβουν …το κράτος!!!Καιρός ήταν λοιπόν , να ..’’μπεί ένας …φραγμός’’ σε ΟΛΟΥΣ αυτούς τους απατεώνες, που μας πούλαγαν  δύο ευρώ τη ντομάτα , την οποία αγόραζαν από τον παραγωγό μόλις δέκα λεπτά! Εεε… όχι άλλο , ρεεε..   ψευτομάγκες  έως  εδώ! Το … βασίλειο σας  τελείωσε!  Το …’’κίνημα της πατάτας ‘’νίκησε !!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου