Ο πόλεμος στην ακρίβεια!...

Μεγάλη απήχηση είχε το χθεσινό δημοσίευμα , με τίτλο ‘’το κίνημα πατάτας ‘’ νίκησε’’! Αρκεί να σας πω, πως οι …’’είσοδοι’’ στη σελίδα (χθες ,Τετάρτη 7 Μαρτίου του 2012)ξεπέρασαν κάθε προσδοκία! Για την αγάπη σας , μια αγάπη που είναι αμοιβαία , σας ευχαριστώ πολύ…

            Σήμερα και επειδή ,εσείς το θελήσατε θα ασχοληθούμε και πάλι με το …’’κίνημα κατά της φτώχειας…’’! Ένα .. ’’κίνημα’’ που έχει φέρει τα… ’’πάνω κάτω…’’! Και βέβαια..ο ’’πόλεμος στην ακρίβεια..’’ συνεχίζεται. Είναι ένας ..’’αδυσώπητος πόλεμος’’ και θέλω να πιστεύω πως ,τελικά , ΔΕΝ ΘΑ… ’’είμαστε εμείς τα..θύματα’’! Εμείς οι απλοί πολίτες… Και το υπογραμμίζω αυτό γιατί , με πρωταγωνιστές τους  ή για την ακρίβεια με… ’’μπροστάρη’’ το… ’’κλαμπ των μεσαζόντων’’, η κερδοσκοπία , έχει ανεβεί! Στην κυριολεξία ‘’οργιάζει’’!!!Οι κερδοσκόποι , αυτή η μάστιγα , ΔΕΝ πτοούνται!


Δεν το βάζουν κάτω! Αντίθετα  κάνουν τα πάντα προκειμένου να… ’’φοβίσουν  τους παραγωγούς’’(!!)και να ανατρέψουν αυτό το… ’’κίνημα της πατάτας …’’!Νομίζω ότι ΟΛΕΣ αυτές οι… ’’Ενέργειες’’ των μεσαζόντων  θα.. ’’πέσουν στο κενό’’ και ο αγώνας των παραγωγών με το… ’’κίνημα ‘’τους και συμπαραστάτες ΟΛΟΥΣ εμάς θα συνεχιστεί και θα …’’πέσει σαν κεραυνός’’ στο κεφάλι των … ’’δολοφόνων’’(μεσαζόντων) της Ελληνικής ζωής του αγρότη..του παραγωγού …και των καταναλωτών !... Ενωμένοι , οι παραγωγοί και οι καταναλωτές , θα …’’παλέψουμε’’ και όπως έγραψα και χθες , θα νικήσουμε! Το δίκιο είναι …μαζί μας! Είναι με το δικό μας μέρος! Πάμε.. ’’χέρι –χέρι’’! Ας το καταλάβουν αυτό , επιτέλους ,οι ‘’κύριοι’’(;)μεσάζοντες! Και ας  κάνουν… πίσω!!!

            Με την ευκαιρία να υπογραμμίσω ότι , την ώρα που ο μισθός του μεροκαματιάρη …,αλλά και του συνταξιούχου …,με τη σύνταξη πείνας που παίρνει , μειώνονται δραματικά ,τα ’’προϊόντα διαβίωσης…’’ ανεβαίνουν! Και εδώ που τα… λέμε ΟΥΔΕΙΣ μας διαβεβαιώνει ότι ,οι τιμές θα… πέσουν! Αυτή  είναι η αλήθεια!...Να τονίσω , εν τω μεταξύ πως, βασικά κηπευτικά και φρούτα έχουν ..’’χτυπήσει κόκκινο’’! Αυτά τα προϊόντα , αλλά και ΟΧΙ μόνο ,..’’έρχονται στο πιάτο μας’’ με… αστρονομική επιβάρυνση !Μια επιβάρυνση που ξεπερνά ακόμα και το 169%!!!Είναι γεγονός πως οι αγρότες μας ,εκβιάζονται  από τους μεσάζοντες ! ’’Σε μας θα… ’’πέσετε’’ ξανά! Και τότε θα σας… δείξουμε εμείς…’’, λένε …για να προσθέσουν ακόμα ‘’..Όταν τελειώσει , αυτό το… ’’πάρτι’’ τότε θα μας.. ’’έρθετε ‘’…αλλά τα πράγματα , θα έχουν αλλάξει για όλους σας …’’Για την αλήθεια ΟΛΩΝ ,όσων διαβάσατε λίγο πριν να ’’αποκαλύψω’’ πως, στους πάγκους των …λαικατζήδων τα κηπευτικά και τα φρούτα, φθάνουν με υπερδιπλάσιες τιμές , που έχουν επιβάλει οι μεσάζοντες και οι οποίοι , αποκομίζουν μεγάλα κέρδη! Και ΟΛΑ ‘’μαύρα’’!!!Το ίδιο γίνεται και στα οπωροπωλεία (μεγάλα ή μικρά… Αυτό ΔΕΝ έχει σημασία για τους κερδοσκόπους –μεσάζοντες!)όπως και στα σουπερ μάρκετ !Στις περιπτώσεις αυτές το… ’’μάρμαρο’’, πληρώναμε …,πληρώνουμε ..και θα πληρώνουμε πάντα ΕΜΕΙΣ!!!Και ΟΛΟΙ καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό , όταν ο μισθός (Εργαζομένων και Συνταξιούχων )…’’υποχωρεί’’, ’’υποχωρεί’’ και έχει… πιάσει πάτο!!!Δεν ξέρω ..,εάν αυτός ο… ’’πάτος’’, έχει τελικά …τέρμα; Η θα… πάει (ο μισθός μας …)και..παραέξω!!!Τα …καρότα , ας πούμε ,’’αρχίζουν –‘’ξεκινούν’’ από το χωράφι με 0,36 λεπτά το κιλό… και …’’έρχονται’’-‘’φθάνουν’’στη λαϊκή αγορά , γύρω στο ένα ευρώ!!!και μιλάμε για τα… καρότα! Φανταστείτε τι γίνεται με ντομάτα (γράψαμε σχετικά χθες…)η οποία έχει ένα ..’’άνοιγμα’’ κάπου στο 164%!!!Αλίμονο μας! Εδώ , θα πρέπει να τονίσω ότι (πολλοί με ρωτούν για τους ελέγχους ..)ΔΕΝ γίνεται ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ! Δεν υπάρχουν ‘’Ελεγκτικοί Μηχανισμοί’’! ΟΥΤΕ τα συναρμόδια υπουργεία .ΟΥΤΕ (πιο παλιά η Νομαρχεία..) η Περιφέρεια ελέγχουν ή κάνουν αξιόπιστο έλεγχο! Και ΔΕΝ μιλάω για τις τιμές(υπάρχει η …Ελεύθερη αγορά !Αυτό μας… ’’έφαγε’’!..)αλλά για την ποιότητα των προϊόντων!!!Όσο και αν φαίνεται αυτό απίστευτο , είναι ..πέρα για πέρα αληθινό ,δυστυχώς!..

            Τώρα…

            Χωρίς αμφιβολία , εμείς, εδώ στην Ελλάδα πληρώνουμε  πανάκριβα ΟΛΑ τα προϊόντα , έναντι των άλλων Ευρωπαίων! Το ίδιο προϊόν ,(ας πούμε γιαούρτι …,ή κάποιο αναψυκτικό…)ενώ οι Γερμανοί το αγοράζουν πολύ φθηνά, εμείς εδώ ( το ίδιο προϊόν) το πληρώνουμε δύο ή τρείς φορές …επάνω !!!Εάν στη Γερμανία τα 3 γιαούρτια κοστίζουν ένα και είκοσι(1 ευρώ και 20 λεπτά!)στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 3 ευρώ και τα 70 λεπτά!!!Ένα απλό !Πολύ απλό παράδειγμα !Στο 51,35% πιο ακριβότερα πωλούνται ,τα αναψυκτικά  στην Ελλάδα!..Οι πάνες για τα μωρά ,εδώ στη χώρα μας , έχουν ξεπεράσει (είναι πιο ακριβά )το 81,8%!!!Άντε τώρα τα νέα ζευγάρια  ,να κάνουν παιδιά , την ώρα μάλιστα , που η κρίση ‘’μαστίζει’’ την πατρίδα μας!!! Στο 49,96% είναι η διαφορά στην τιμή (έξω στην Ευρώπη …,με εδώ!)στα δημητριακά!!! Πήρα ενδεικτικά μερικές τιμές προϊόντων που πωλούνται στην Ευρώπη και εδώ …,ίδιας ποιότητας προκειμένου να κάνουμε –κάνετε την …σύγκριση!!! Για αυτό το λέω και το φωνάζω με όλη τη δύναμή μου: Ο πόλεμος στην ακρίβεια συνεχίζεται !Η νίκη είναι δική μας!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου