…Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!

Με αφορμή τα δικά σας σχόλια , για την χθεσινή ‘’κουβέντα’’ που είχα με τον ’’δημοφιλή’’ Μπαμπίνο  γύρω από τον …’’κατακλυσμό’’ του  Κέντρου της Αθήνας και γενικά όλης της Ελλάδος , από τους λαθρομετανάστες σήμερα θα σχολιάσω την απόγνωση στην οποία βρίσκονται , από την εγκληματικότητα (ένα άλλο καυτό ζήτημα …)οι έμποροι …,αλλά και όχι μόνο!!!Είναι γεγονός ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες ‘’ζούμε με ανασφάλεια ‘’!




Ο φόβος είναι μεγάλος!’’Τρέμω στην ιδέα και μόνο , μιας επίθεσης από τα εγκληματικά στοιχεία που δρούν στην Αθήνα! Από τους …’’γνωστούς –αγνώστους ‘’όπως τους λέμε! Τρέμω! Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο !Ο Θεός να βάλει το χέρι Του..’’, μου είπε χθες  μέλος του ’’Εμπορικού Συλλόγου’’!...Και έχει δίκιο ο άνθρωπος !...

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, ΟΛΟΙ θυμόμαστε ,τι έγινε στην Αθήνα , όπου οι… ’’μπαχαλάκηδες’’ την  έκαναν για μια φορά ακόμα … ’’καλοκαιρινή’’!!! ΟΛΟΙ θυμόμαστε ότι οι , ’’γνωστοί –άγνωστοι’’,(να δούμε πότε επιτέλους θα γίνουν γνωστοί !!),ΟΧΙ μόνο , ‘’έκαψαν και λεηλάτησαν ‘’τα μαγαζιά της Αθήνας  με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κλείνουν …,να βάλουν λουκέτο , επειδή οι επιχειρηματίες λόγω της κρίσης …της οικονομικής κρίσης , ΔΕΝ είχαν χρήματα να ‘’φτιάξουν από την αρχή τα μαγαζιά τους …!’’Έτσι σε  λίγα λεπτά χάθηκαν περιουσίες …, ’’πέταξαν ‘’στη κυριολεξία περιουσίες , που για να γίνουν πέρασαν δεκαετίες! Έκλεισαν λοιπόν μαγαζιά! …, Έβαλαν  λουκέτο ή  ’πωλητήριο ‘’ξενοδοχεία  τριών ή τεσσάρων …, ακόμα και πέντε …αστέρων  ,γιατί οι ιδιοκτήτες τους φοβήθηκαν για τη ζωή , τη δική τους , αλλά και των μελών της οικογένειας τους !!!

Τώρα…

Είναι γεγονός πώς ,ύστερα από μια έρευνα που έγινε πριν λίγο καιρό , πως , το 97%(προσωπικά πιστεύω ότι , είναι επάνω από το 100%)των επαγγελματιών του κέντρου , τρέμουν  στη κυριολεξία επιθέσεις από αυτά τα…’’ στοιχεία..,’’ από αυτούς τους …’’κουκουλοφόρους’’!!!ΟΛΟΙ οι έμποροι της Αθήνας …,του Πειραιά …, της Θεσσαλονίκης …,αλλά των άλλων μεγαλουπόλεων , λένε πως… ’’   είμαστε ανυπεράσπιστοι μπροστά στα ακραία αυτά στοιχεία …’’και συμπληρώνουν (οι …έμποροι..) ’’νιώθουμε μόνοι καιπεριμένουμε το ‘’πότε θα έρθει και η δική μας σειρά!...!!!Στο άκουσμα ΟΛΩΝ αυτών , καταλαβαίνει κανείς πως, ‘’ζουν’’ σήμερα στο κέντρο της Αθήνας οι επιχειρηματίες , αλλά και πως ‘’περνάει’’ ο απλός πολίτης!!!Αρκεί να σημειώσω πως το 2004 το 52,7 % των Αθηναίων ‘’ζούσε’’ με τον φόβο μιας εγκληματικής πράξης – ενέργειας …Το 2010 , δηλαδή έξι χρόνια μετά , ο φόβος… αυξήθηκε! Έτσι …’’ανέβηκε’’, το ποσοστό κοντά στο 60% ! Για την ακρίβεια έφθασε ο ‘’φόβος’’ στο 58,9%!Με αυτό …, αποδεικνύεται ότι , η εγκληματικότητα στη πρωτεύουσα έχει πάρει ‘’ανεξέλεγκτες ‘’διαστάσεις!!! Τρέχει , δυστυχώς με..’’ πυραυλική ταχύτητα’’!!!Να υπογραμμίσω στο σημείο αυτό και σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιοποίησε προχθές το ‘’Τμήμα Εγκληματολογίας’’ του Παντείου Πανεπιστημίου ,  ’’τα ποσοστά βίας και ανασφάλειας βρίσκονται στα ύψη!..’’Πρέπει ακόμα να σας πω πως , στη Κυψέλη οι μισοί κάτοικοι της περιοχής …,πιο σωστά το 40% έχει ‘’πέσει θύμα ‘’μιας εγκληματικής ενέργειας , ΟΧΙ μια …,ούτε δύο …,αλλά τρείς …, τέσσερις …ή πέντε φορές !!!Δεν είναι ψέμα (αποδεικνύεται άλλωστε από την έρευνα…)ότι στην Αθήνα και ιδιαίτερα στη περιοχή στη συνοικία της Κυψέλης (άλλοτε  η περιοχή ήταν από τις καλύτερες για ΟΛΟΥΣ εμάς τους παλιούς Αθηναίους που νέοι τότε , τρέχαμε στη Φωκίωνος Νέγρη , στις όμορφες , την εποχή εκείνη καφετέριες , για τον ‘’ελληνικό’’ ή το ‘’εσπρεσάκι’’ μας !...Τώρα; Άστο να… πάει!..)το 97% φοβάται για τις εγκληματικές επιθέσεις! Ακόμα , η συντριπτική πλειοψηφία των καταστηματαρχών είναι σε απόγνωση δηλώνουν απογοητευμένοι από την αστυνομία …,από τη παρουσία της και τονίζουν ότι το έργο της (αστυνομίας )είναι αναποτελεσματικό!!!Το ποσοστό της έρευνας …’’μιλάει για 75,6%...’’!!!Διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό!!!Έτσι δεν είναι; Αλλά και στον Πειραιά το αντίστοιχο ποσοστό της ανασφάλειας και του φόβου , είναι υψηλό! Πολύ  υψηλό μάλιστα !Φθάνει το 71%!Στην περιοχή της Ηλιούπολης το ποσοστό ξεπερνάει το 29%!!!Δύσκολοι καιροί , ΟΧΙ για …’’πρίγκιπες’’ αλλά για ΟΛΟΥΣ  εμάς τους απλούς πολίτες!!!

            Η Αθήνα…

Η Αθήνα…, η ‘’όμορφη μας Αθήνα’’(πουν τα χρόνια κείνα τα παλιά …,που λέει και το ωραίο εκείνο τραγουδάκι…)έχει γίνει πλέον μια…, μάλλον ΄’’ η πρωτεύουσα του φόβου… ’’ΟΛΟΙ…, άλλος λίγο …,άλλος περισσότερο …,έχουμε ‘’πέσει’’ θύματα μιας εγκληματικής πράξης –ενέργειας!!!Ακόμα και εγώ προσωπικά , πριν από λίγα χρόνια , ‘’έπεσα’’-‘’έγινα’’, θύμα μιας ένοπλης ληστείας (μου πήραν τη τσάντα μου με ότι είχα και δεν είχα μέσα…)έξω από τη πόρτα του σπιτιού μου , εκεί στη Νέα Φιλαδέλφεια!..ΟΛΟΙ λοιπόν έχουμε γευτεί: ’’νέκταρ ‘’από αυτό το …’’πικρό ..ποτήρι ’’!!Είχαμε μια τέτοια εμπειρία!!!Τώρα .Τι 34,5% των ερωτηθέντων , έχει …’’πέσει’’ θύμα εγκληματικότητας!!! Σύμφωνα ,μάλιστα με την έρευνα , το 51,1% ’’μένει-κατοικεί’’,  στη Κυψέλη , το 33,7%στον Πειραιά και το 26,2,% στη ν Ηλιούπολη! Υψηλά είναι και τα ποσοστά και στις άλλες πόλεις ΟΧΙ μόνο της Αττικής ,αλλά και σε όλη την Ελλάδα!!! Αυτή είναι –δυστυχώς- η πραγματικότητα!!! Μου …αρέσει πάντως, που ο νέος Υπουργός ΠΡΟΠΟ  (Προστασίας του Πολίτη)είπε πως θα πάρει άμεσα μέτρα…, έτσι ώστε να γλυτώσουμε από αυτά τα.. ’’ανθρωποειδή τέρατα’’!!! Μακάρι! Γιατί , όπως λέει ο λαός μας :’’Κάλλιο αργά παρά ποτέ…’’!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου