Πετάξτε, Επιτέλους, τις παρωπίδες!!!

Έφτασε η ώρα!..Απόψε θα… «φανεί» ποιος είναι ο καλύτερος!
Ποιος είναι ο… «αρχηγός»! Ο… «πρώτος»! Ο… «νούμερο ένα»!

Θα λυθούν οι… απορίες και θα δοθούν… «κάποιες απαντήσεις»!

‘Όλα θα κριθούν απόψε, εκεί στο Ολυμπιακό στάδιο (ΟΑΚΑ) της Αθήνας όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, σε ένα αγώνα… «χωρίς αύριο» ιδιαίτερα για την.. «πράσινη» ομάδα, η οποία «άμα χάσει», έχει… τελειώσει!..

Από την δική του πλευρά, ο Ολυμπιακός, θέλει να αποδείξει ότι δίκαια κατέχει τον τίτλο του «βασιλιά» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο!!!


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός







Οι αγώνες αυτών των ομάδων όποτε και εάν γίνουν παρουσιάζουν πάντοτε «ιδιαιτερότητα»!

Είναι το… «Ελληνικό κλασικό…»! Είναι ένα ντέρμπυ με τα… όλα του! Ένα ντέρμπυ που ΟΛΟΙ θέλουν να παρακολουθήσουν και να χαρούν! Δεν έχει καμία σημασία…, εάν ένας από τους δύο έχει ηττηθεί από την κάποια άλλη ομάδα, θέλει «πάση θυσία» να κερδίσει στο μεγάλο τους παιχνίδι, ώστε να… «φανεί η ανωτερότητα» του!.. Σε κάθε ντέρμπυ η ιστορία «παίζει» τον βασικό ρόλο, στο «τελικό αποτέλεσμα»!..


Ένα τέτοιο ματς πάντοτε «καταγράφει» την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου! Βέβαια οι εποχές έχουν… αλλάξει!! Οι αγώνες…, τα ντέρμπυ, Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, των περασμένων δεκαετιών («γυρίζω» 45 χρόνια… πίσω…) ήταν… διαφορετικοί!!

Είχαν άλλη ομορφιά!!! Άλλο χρώμα!! Ήταν δυνατοί…, αλλά πάνω από όλα είχαν ψυχή!!! Σήμερα τα πράγματα, έχουν πάρει μια… «διαφορετική τροπή»! Σήμερα η «ομορφιά»…, «πήγε περίπατο»! Όπως και το χρώμα… «άλλαξε»! Οι αγώνες είναι μεν… δυνατοί, αλλά γίνονται χωρίς… ψυχή!!! Δεν… «ματώνουν» οι ποδοσφαιριστές πλεων, την φανέλα τους! Δεν… λυπούνται για την ήττα της ομάδας τους, όπως τότε… που σε μια τέτοια περίπτωση (εάν κάποιος έχανε…) «άνοιγε η γη και τον κατάπινε…»!!!

Τώρα…, τα πράγματα είναι απλά… «ΕΕΕ… και τι έγινε!..» λένε (από… μέσα τους… ή απ’ έξω τους, δεν έχει σημασία…) οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές!!!



Τα παλιά εκείνα χρόνια οι φίλαθλοι και του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού «ανακατεμένοι», με τα καπελάκια τους που είχαν το σήμα και το χρώμα της αγαπημένης τους ομάδας παρακολουθούσαν το παιχνίδι!

Μάλιστα στο τέλος ο ένας (ο νικητής…) έδινε συγχαρητήρια στον άλλο (στον ηττημένο…) και φυσικά δεν… «ξέχναγε να του κάνει και τη σχετική… καζούρα»!! Να σας υπενθυμίσω πως, πριν από το ντέρμπυ οι φίλαθλοι (είπαμε…, «ανακατεμένοι» παρακολουθούσαν…) «Έπαιζαν» το… ταβλάκι τους, πίνοντας το καφεδάκι τους και ακούγοντας τα όποια συνθήματα, που «φώναζαν» οι οπαδοί…, οι οργανωμένοι οπαδοί της θύρας «Επτά» του Ολυμπιακού και της θύρας «δέκα τρία» του Παναθηναϊκού!! Ήταν το κάτι άλλο! Ήταν αυτό, το…«διαφορετικό χρώμα» που είπαμε! Τώρα; Χμ!.. Τώρα…, τα πράγματα έχουν αλλάξει!! Όχι! Όχι δεν …«πήγαν πιο μπροστά»! Γύρισαν πίσω! ‘Η μάλλον πήραν την… κατηφόρα! Φθάσαμε, έτσι στο γεγονός, ύστερα από τα επεισόδια που έγιναν, να «απαγορευτεί», από την πολιτεία, η μετακίνηση των φιλάθλων! Τα ντέρμπυ διεξάγονται πλέον, μόνο με τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας! Οι άλλοι (οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδος…) βλέπουν το ματς από την τηλεόραση!!! «Γεμίζουν» τα καφέ…, από οπαδούς (εδώ βλέπουμε εκείνο που θα έπρεπε να διακρίνουμε στο γήπεδο…) και των δυο ομάδων…, που «φωνάζουν»…, «τσακώνονται»…, «στοιχηματίζουν»…, «γιουχάρουν»… και τελικά βλέπουν το ντέρμπυ…«παίζοντας τάβλι…»!!! Και μετά (στο τέλος του ματς…) αρχίζει η … «καζούρα»!!!

Ξεκινάει η…πλάκα!! Και αυτό είναι το ωραίο!! Και είναι όμορφο…, επειδή μας…«φέρνει στη μνήμη», την παλιά καλή εποχή!!!

Η βία…, είναι η «αιτία…», που φθάσαμε στον…« αποκλεισμό» των φιλάθλων της μιας ομάδας (της φιλοξενούμενης…) να παρακολουθήσουν μαζί με τους φίλους της άλλης ομάδας (της γηπεδούχου…) έστω και ο «Ένας» εδώ και ο «άλλος» στην απέναντι κερκίδα! Η βία…, είναι η «αιτία»! Όμως πως ήρθαμε στο σημείο αυτό; Πως ήρθαν τα… «πάνω,κάτω»; Γιατί άρχισαν (οι οπαδοί…) να «κλείνουν τα ραντεβού του θανάτου…»(!) με τα δυσάρεστα αποτελέσματα; Έχουν χαθεί ζωές, δυστυχώς! Έχουν καταστραφεί περιουσίες! Οι εικόνες αυτές έχουν κάνει…, κάνουν τον γύρο του κόσμου και το ποδόσφαιρο μας έχει χάσει… χάνει πολλούς πόντους! Δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που, οι Ευρωπαίοι βλέποντας τα επεισόδια…, «καυτηρίαζαν»… και μίλαγαν απαξιωτικά, για το δικό μας το ποδόσφαιρο! Αποτέλεσμα ΟΛΩΝ αυτών ήταν και είναι, οι ομάδες μας, ακόμα και η εθνική μας, να αντιμετωπίζονται με… καχυποψία!!!..

Όπως, έχω πει πολλές φορές, από τις ραδιοφωνικές, αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές μου, τόσο από την ΕΡΤ όσο και από ΟΛΑ τα άλλα κανάλια που δούλεψα και δουλεύω, ΟΛΑ αυτά τα χρόνια (κοντά στα 50!!!) και όπως κατ’επανάληψη έχω γράψει στις εφημερίδες που εργάστηκα και φυσικά εργάζομαι, όπως και από τη δική μου ηλεκτρονική σελίδα, kontonis.blogspot.com, έχω υπογραμμίσει, ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, από όπου και αν προέρχεται! Η βία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ! Δεν είναι «κόκκινη…»! Ούτε «πράσινη»…! Μα… μήτε «κίτρινη…»! Η… βια είναι… ή για την ακρίβεια… φέρνει βία! Για αυτό «στο αποψινό ντέρμπυ οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού δίνουν εξετάσεις!!! Το «Ελληνικό κλασικό» των «αιωνίων» ως προς την συμπεριφορά των φιλάθλων, πρόκειται να βαθμολογηθεί από την OUEFA!... Έτσι ας αφήσουμε τα πάθη και ας χειροκροτήσουμε τον καλύτερο… όποιο χρώμα φανέλας και ας φοράει…ΠΕΤΑΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τις παρωπίδες!!!        

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου