…..Πριν κλάψουμε πικρά !!!


Έγιναν ΟΛΑ έτσι όπως εκείνοι (οι λίγοι !!!) τα είχαν σχεδιάσει! Κατάφεραν δυστυχώς να… ’’γράψουν’’ μια ακόμα μαύρη σελίδα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο…’’! Οι γνωστοί ‘’μπαχαλάκηδες’’ χρησιμοποιώντας τον… ’’δικό τους τρόπο…’’ και φυσικά τα…’’δικά τους μέσα ‘’έστειλαν το.. ’’μήνυμα του τέλους του ποδοσφαίρου μας..’’!!!


Εάν οι υπεύθυνοι και οι διοικούντες το ποδόσφαιρο μας… ’’κλείσουν τα μάτια’’ και μπροστά στο …’’πολιτικό κόστος’’ ΔΕΝ επιβάλουν αυστηρές ποινές , ακόμα και πέρα από τα προβλεπόμενα …,τότε πολύ γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα!!!Στο… ’’ντέρμπυ ‘’(Ο Θεός να το κάνει..)μόνο από θαύμα δεν ‘’κλάψαμε κάποιον ή κάποιους’’!
 

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και πολλές! Για την ..’’κατάντια ‘’του ποδοσφαίρου μας , που το βράδυ της Κυριακής (18 Μαρτίου 2012)έβαλαν και τη ‘’σφραγίδα’’, φταίμε ΟΛΟΙ!!!Άλλος λίγο και πολλοί άλλοι περισσότερο!!!Και να γιατί…

            Εδώ και περίπου ένα μήνα οι πάντες ‘’μίλαγαν ‘’, ’’έγραφαν’’, ’’φώναζαν’’  ότι θα ‘’κάνουμε καλοκαιρινό το Ολυμπιακό Στάδιο , εάν ο Παναθηναϊκός  ΔΕΝ κερδίσει..’’Και ακόμα άκουγες συνέχεια :’’Θα χυθεί αίμα..’’Η οι ‘’πράσινες φυλλάδες’’  που εξυπηρετούν συμφέροντα (ΟΧΙ πως δεν συμβαίνει  και στα άλλα στρατόπεδα είτε είναι ‘’κόκκινα’’, ή  ’κίτρινα’’, ή ‘’ασπρόμαυρα’’!_)’ούρλιαζαν’’ και παράλληλα ‘’καλούσαν τον κόσμο να πάει  στο γήπεδο και να ’’ανταποδώσει’’ ΟΛΑ , όσα είχαν γίνει πριν από πολλά χρόνια στη Ριζούπολη…’’! Τότε που ορισμένοι έκαναν επεισόδια και ο Ολυμπιακός είχε νικήσει αν θυμάμαι καλά με 3-0!Το ‘’κάλεσμα’’ λοιπόν αυτό…, που ‘’κράτησε’’ όπως είπαμε για περίπου 30 ημέρες , έφερε το ’’αποτέλεσμα’’ της Κυριακής! Και όπως είπα ευτυχώς που ΔΕΝ είχαμε και θύματα! Μας… πήραν τα τραγικά …επεισόδια… ξόφαλτσα με μερικούς τραυματίες! Άρα ο δικός μας ο ρόλος , των δημοσιογράφων ήταν…, είναι…, και θα είναι ο… ’’οδηγός’’!... Έτσι οι… ’’ψευτομάγκες’’ μπήκαν στο στάδιο και με τα ..’’πολεμοφόδια’’(αλήθεια πως ’’μπήκαν’ στο γήπεδο  όλες αυτές οι μολότοφ…, οι βόμβες κρότου λάμψης και ΟΛΑ τα άλλα;)που είχαν μαζί τους (φαίνεται πως έλεγχος δεν έγινε..)τρομοκράτησαν όχι μόνο τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού , αλλά και των δικών τους …, της ομάδας τους…, του  Παναθηναϊκού!!!Η ευθύνη των δημοσιογράφων είναι μεγάλη , όπως και των διευθυντών των δεκατριών (!)αθλητικών εφημερίδων …Και εδώ θα πρέπει να ‘’λειτουργήσει’’ άμεσα ο νόμος περί Τύπου! Η για την ακρίβεια ,να ‘’εφαρμοστεί η δεοντολογία ‘’και το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να.. ’’πάρει κεφάλια..’’!!!Και ακόμα να …’’παρέμβει’’ ο Εισαγγελέας ώστε μερικοί συνάδελφοι να καταλάβουν πως με τη ‘’γραφίδα τους’’ πόσο κακό έχουν κάνει!...Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος!..

’Πελώρια’’ είναι και η ευθύνη των  ‘’παραγόντων’’! Οι ‘’άνθρωποι’’ των ομάδων …,ΟΛΟΙ εκείνοι που διοικούν τις ΠΑΕ, ΔΕΝ θα πρέπει να… παροτρύνουν τους  φιλάθλους τους ,ώστε να ‘’λειτουργούν ως στρατιώτες’’!!!ΟΛΕΣ οι ομάδες  έχουν.. ’’φτιάξει τον δικό τους στρατό’’! Ένας ‘’στρατός’’ που είναι έτοιμος  για ΟΛΑ! Να δώσει και τη ζωή του αν χρειαστεί! Αυτά ΟΛΑ θα πρέπει κάποτε να περάσουν στην ιστορία για την ακρίβεια ‘’στο αρχείο ως μια μικρή ανάμνηση..’’!!!Και εδώ…, στην περίπτωση αυτή πρέπει οπωσδήποτε να μπουν ’’τίτλοι τέλους’’!

Η πολιτεία…, η Κυβέρνηση (όχι μόνο αυτή που είναι σήμερα! Αλλά όλες που ήταν και που θα έρθουν …)η αθλητική δικαιοσύνη …, η ΕΠΟ …,η  ΣΟΥΠΕ Λίγκα και ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι , έχουν τη ‘’μερίδα του λέοντος’’ από πλευράς ευθύνης! Γιατί ΠΟΤΕ δεν εφαρμόστηκε ο νόμος… Γιατί σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ  έβλεπαν και ΔΕΝ βλέπουν ακόμα χωρίς να φορούν και τα γυαλιά  με τα ‘’χρώματα της ομάδας τους’’!!!Ρεεε… , εκεί στις ‘’μεγάλες καρέκλες ‘’,που σας βάλαμε για να διοικείτε πάρτε μέτρα! Εφαρμόστε κάποτε και τα άρθρα του νόμου! Αφήστε στην άκρη το.. ’’κόστος’’ όσο και εάν αυτό είναι… ’’ακριβό’’! Είτε είναι πολιτικό… είτε έχει κάποια άλλη …ονομασία! Και εδώ να σας υπενθυμίσω ΟΛΑ όσα έκανε η. κ. Θάτσερ  τότε την εποχή που οι χούλιγκαν ’’διοικούσαν’’  το Αγγλικό ποδόσφαιρο! Τότε που για μερικά χρόνια είχε απαγορεύσει τη συμμετοχή των Βρετανικών ομάδων  στα ευρωπαϊκά  γήπεδα! Τότε που κάποιοι κατέληγαν και στη φυλακή!!!Ας εφαρμόσουμε και εμείς κάτι τέτοιο…, αν θέλουμε να δούμε… ’’άσπρη μέρα’’ στο ποδόσφαιρό μας! ‘’ Είναι δική σας υπόθεση..’’ είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού ο κ.Ερνέστο Βαλβέρδε και έχει δίκιο… Ναι! ’’Είναι δική μας υπόθεση..’’Θάρρος και τόλμη’’ χρειάζεται …Εμπρός λοιπόν όσο είναι ακόμα καιρός! Πριν κλάψουμε πικρά!..




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου