Υπάρχει αντίρρηση;


Το PSI ‘’τελείωσε’’! Όχι…, δεν απέθανε!
Ζήτω το PSI…Ένα PSI που… ’’έρχεται! Και πιο σωστά .Είναι εδώ !... Είναι δίπλα μας!...Είναι …μέσα μας! Ναι! Ναι είναι ...μέσα μας!
Ένα …’’κούρεμα’’ , που έγινε με την …’’ψιλή’’  μηχανή…’’ Και ΔΕΝ άφησε ΤΙΠΟΤΑ στη …θέση του! Όπως λέμε.. ’’κόντρα ξύρισμα’’! Έτσι ακριβώς πραγματοποιήθηκε και το… ’’κούρεμα γουλί…’’!!!
Εεεε , λοιπόν, όπως φαίνεται, αυτό το… ’’κούρεμα  γουλί…’’ θα συνεχιστεί! Μόνο που αυτή τη φορά ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσουν την ..’’ψιλή μηχανή’’(αυτή ότι πήρε…, πήρε!!!)αλλά …ξυράφι! Πρόκειται να μας  ’’περάσουν ένα… χεράκι και με το …ξυράφι’’, γιατί πιστεύουν ότι με την …’’μηχανή , που μας …κούρεψαν  κάτι έχει …ή μάλλον κάτι έχει μείνει’’! Έτσι αποφάσισαν να μας ..’’ξυρίσουν και στο… κεφάλι..’’!!Ξέχασαν όμως αυτό που εύστοχα λέει ο λαός μας : ’’Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος…’’! Αυτό λοιπόν το… λησμόνησαν , δυστυχώς  !...Μας… βλέπουν όλους , όπως , και τους …αριθμούς!!ΟΛΟΙ αυτοί τώρα με την κρίση ‘’παίζουν με τα νούμερα’’! ΟΛΟΙ εμείς για αυτούς είμαστε μόνο κάποιος αριθμός! Για την ακρίβεια είμαστε ‘’ένα νούμερο..’’!!!Υπάρχει αντίρρηση; Όχι ,βεβαίως !Δεν  θέλω… ή πιο σωστά ΔΕΝ θα πω εάν το PSI πέτυχε… και ούτε θα  τονίσω τι θα γίνει με το νέο PSI!!!
Τώρα …
Θα πρέπει να σας αποκαλύψω πως, έξι στις δέκα επιχειρήσεις έχουν πάρει τον ..’’δρόμο του υποβιβασμού…’’! Ύστερα από την ‘’βαθειά ύφεση ‘’που βρίσκεται η πατρίδα μας οι επιχειρήσεις (είπαμε οι 6 στις 10!!!)…’’βουλιάζουν’’! Και… ’’βουλιάζουν’’…, καλύτερα… ’’βάζουν λουκέτο’’!’’Είναι ένα.. ’’τσουνάμι’ ’που ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι στο… πέρασμα του ΔΕΝ πρόκειται να… παρασύρει τους πάντες και τα πάντα…’’!!!Χωρίς αμφιβολία στο επιχειρείν …,στο Ελληνικό επιχειρείν , η οικονομική κρίση έδειξε τα δόντια της!! Έτσι  από έρευνα που έγινε και ανακοινώθηκε μόλις προχθές , τη διετία 2010-2011(έγινε από την εταιρεία ICAP) ’’η σύγκριση του ποσοστού ασυνέπειας, όπως  και της πιστοληπτικής ικανότητας στις 218.877 επιχειρήσεων ήταν …τραγική…’’!!!Και αυτό γιατί όπως τονίζεται και στην έρευνα…’’, το ποσοστό των ‘’πτωχεύσεων και των καθυστερήσεων πληρωμών’’ σχεδόν σε  όλους τους κλάδους αυξήθηκε κατά 181% σε σχέση με την περίοδο 2003-2009!!!
Σύμφωνα πάντοτε με τα  στοιχεία της έρευνας είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο κακό …,πλήγμα  έχει γίνει …ή μάλλον έχει δεχθεί ο κλάδος του εμπορίου! Θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι εδώ (στο εμπόριο ‘’το ποσοστό ασυνέπειας’’ ανήλθε στο 10,07% έναντι 3,08%κατά  την περίοδο 2003-2009!Αυτό , στη κυριολεξία  σημαίνει μια αύξηση γύρω στο 226,95%!!!Όπως ΟΛΟΙ θα θυμόμαστε , τόσο από τις ραδιοφωνικές  όσο και από τις τηλεοπτικές εκπομπές μου , όπως φυσικά και από την ιστοσελίδα μου(kontonis.blogspot.com)έχω αναφερθεί στις επιχειρήσεις …,στους μικρομεσαίους , που προσπαθούν με… ’’νύχια και με δόντια…’’ να’’ κρατηθούν στη ζωή…’’! Είναι βέβαια τα πράγματα ΟΧΙ απλά δύσκολα , αλλά κάτι χειρότερο. ΤΡΑΓΙΚΑ!!! Οι ‘’επιταγές  που καθημερινά …’’σκάνε’’ είναι … εκατομμύρια! Έτσι δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκονται στον αέρα! Και φυσικά ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει εάν αυτά τα χρήματα κάποτε θα δοθούν! Και ακόμα ΟΛΟΙ (οι μικρομεσαίοι )ψάχνουν ευρώ για την …επιβίωση και μόνο! Αυτή είναι η αλήθεια …Μπορεί τα …’’φέσια να έχουν φθάσει και κυριολεκτικά ξεπεράσει το 181%’’τα πράγματα καθημερινά δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο!!!’’Φέσια και κανόνια΄΄ ημέρα με την ημέρα …μεγαλώνουν!!!
            Οι έμποροι προσπαθούν με …’’χίλιους δύο τρόπους να …ανοίξουν δρόμους’’ ώστε να …κινηθεί η αγορά !Μια αγορά που δυστυχώς παρουσιάζει ‘’εικόνα οικτρή’’! Αν κάποιος κάνει μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας , στο τρίγωνο , το ιστορικό τρίγωνο όπως και στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά ,αλλά και των άλλων πόλεων της Ελλάδος, θα …’’γευθεί’’ αυτή την ..’’καταθλιπτική εικόνα’’! Θα διαπιστώσει ότι δύο στα τρία μαγαζιά –επιχειρήσεις , έχουν βάλει λουκέτο! Η ακόμα , δύο στα τρία κτίρια ,που έχουν αδειάσει ενοικιάζονται! Αυτό και μόνο το γεγονός παρουσιάζει τη σημερινή πραγματικότητα!...
            ’Η κατάσταση είναι …αναστρέψιμη;’’ ερωτά ο ένας επιχειρηματίας τον άλλον!...Οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις τονίζουν πως… ’’η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη..’’!!!Δεν γνωρίζω ,προσωπικά εάν αυτό ισχύει και στους μικρομεσαίους !Και αυτό , γιατί η εικόνα ημέρα με την ημέρα αλλάζει!!!Αντί να καλυτερεύει…, γίνεται χειρότερη!'’ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ..’’, όπως λένε , ισχυρίζονται οι έμποροι …,για να συμπληρώσουν πως, ‘’εάν ΔΕΝ ρίξουν οι αρμόδιοι χρήματα στην αγορά …,τότε η μόνη λύση είναι το λουκέτο!...’’!!!Και εδώ που τα λέμε ΔΕΝ έχουν άδικο!..
            Και κάτι ακόμα .Είναι βέβαιο πως ΔΕΝ πρόκειται να κινηθεί η αγορά  εάν ο απλός πολίτης …ο καταναλωτής ΔΕΝ έχει χρήματα! Και πώς να έχει όταν το… ψαλίδι έχει’ανάψει’’ στο να …’’κόβει ‘’ τους μισθούς και τις  συντάξεις! Και μόνο αυτές !Υπάρχει αντίρρηση;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου