Κρεμάστε τους!!!


Σήμερα Πέμπτη 22 του Μάρτη ,το ‘’Κάθε Μέρα Παντού’’, από τη ‘’δική του’’ ιστοσελίδα (kontonis.blogspot.com)θα … ασχοληθεί’’, ΟΧΙ με τη λεγόμενη πολιτικολογία…’’! Όχι! Όχι με αυτή την …’’άτιμη’’,(έτσι την αποκαλούν οι περισσότεροι Βουλευτές !!!)αλλά με  ένα θέμα που, δυστυχώς ‘’πέρασε’’ τις ημέρες  αυτές στα…

 ’’ψιλά’’ των εφημερίδων!!!(Γι αυτό έγραψα την περασμένη Τρίτη 20 Μαρτίου , με τίτλο ‘’…πριν κλάψουμε πικρά!!!’’, για τον δικό μας ρόλο των δημοσιογράφων …)Θα υπογραμμίσουμε το μεγάλο θέμα που είναι και ζητούμενο της κοινωνίας .Η βία! Και πιο συγκεκριμένα η  ’ενδοοικογενειακή βία…’’  Μια βία που έχει ..’’μπεί στη ζωή μας για τα καλά …’’!Είναι γεγονός πως ΔΕΝ υπάρχει σπίτι που να μην έχει ένα …,’’μικρό ή μεγάλο κρούσμα’’ βίας…, ’’ενδοοικογενειακής βίας’’!  Το … ’’φαινόμενο’’ αυτό γιατί περί ‘’φαινομένου’’ πρόκειται  συνεχώς αυξάνεται! Ολοένα έχουμε και περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις !!! Τα πιο πολλά είναι με τις γυναίκες!!!Εδώ να τονίσω πως , έχουν ξεχάσει , μερικοί , αυτό , που ΟΛΟΙ λέμε ότι… ‘’την γυναίκα  ΟΥΤΕ και μετριαντάφυλλα ΔΕΝ πρέπει να τη χτυπάς..’’!!!Και έτσι είναι …Όμως τα δεδομένα είναι άλλα …’’!!! Οι καταγγελίες είναι χιλιάδες , δυστυχώς!..Μάλιστα ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός ,  SOS 15900,’’δέχεται’’καθημερινά εκατοντάδες κλήσεις  για σχετικές καταγγελίες !Ενώ ΔΕΝ είναι λίγες οι περιπτώσεις που ‘’ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ’’ το …’’φώς της δημοσιότητας…’’!

Έτσι και σύμφωνα με τα στοιχεία , τα οποία δημοσιοποίησε πριν από τρία 24ωρα,η Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων ,το 75% , των κλήσεων , από  τις περίπου 6000(ακριβώς έγιναν 5089 κλήσεις…)τις οποίες  δέχτηκε  η ‘’γραμμή  SOS -15900’’,αφορούσαν καταγγελίες περιπτώσεων ‘’έκφυλης βίας’’!...Μάλιστα , από αυτές το 75% είχαν , ’’πραγματοποιηθεί από τα ίδια τα θύματα …’’!!!Τώρα… Όπως …’’βγαίνει…’’ από τα στοιχεία τα πιο πολλά από τα θύματα , κάπου το 64%(ΔΕΝ είναι και λίγα  !...)ήταν μητέρες!!!Πολύ. Πολύ ορθά διαβάσατε!...Μητέρες , οι οποίες έπεσαν θύματα βίας… Να τονίσω ακόμα πως το 83% από τις περιπτώσεις αφορούσε ‘’περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας , από τον σύζυγο ή τον σύντροφο…’’!!!!

Ένα άλλο , πολύ…, πολύ…, μα πάρα πολύ σπουδαίο θέμα ήταν (και φυσικά είναι…)οι χιλιάδες (αμέτρητες μου ‘’αποκάλυψαν ‘’από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων!..)των περιπτώσεων της ‘’σεξουαλικής  παρενόχλησης…’’!!!Εδώ θα πρέπει να τονίσω και μάλιστα με έμφαση ότι τέτοιες περιπτώσεις έχουμε και από τα δύο φύλα !Περίεργο; Όχι, ασφαλώς !..Και αυτό επειδή ΔΕΝ είναι λίγα τα αγόρια …,οι άνδρες που ‘’πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ‘’, από τις γυναίκες !...Μη γελάτε! Είναι αλήθεια… Αυτό μάλιστα …,  βέβαια πιο σωστά ,συμβαίνει όταν τα ‘’αφεντικά ‘’τυγχάνει να είναι γυναίκες !!! Αυτή επαναλαμβάνω , είναι δυστυχώς η αλήθεια!...Ας ..’’γυρίσουμε’’ όμως  στα των γυναικών !Εκτός από τη ‘’σεξουαλική παρενόχληση…’’, έχουμε χιλιάδες άλλα περιστατικά (γίνονται όμως λίγες καταγγελίες) όπως για πορνεία… ή και για βιασμό!...Αυτόν τον καιρό η πορνεία ‘’ανθεί’’ στην Ελλάδα! ’’Ανθεί’’ και έχει –δυστυχώς- ‘’ανοδική πορεία!..’’!!! Ιδιαίτερα τώρα με την οικονομική κρίση που περνάμε και  όπως φαίνεται ,θα περάσουμε για πολλά ακόμα χρόνια η πορνεία έχει αρχίσει να παίρνει ‘’ανεξέλεγκτες διαστάσεις’’!!!Όπως  έμαθα και το θέτω αυτό υπόψη των αρχών η ‘’ελληνική πορνεία… ’’ βγαίνει πλέον και ‘’έξω από τα σύνορα…’’!!!Ακόμα , έχουμε και βιασμό ή μάλλον πολλούς βιασμούς ! Αρκεί να σας πω πως ,’’υπάρχουν βιασμοί από τον σύζυγο στην σύζυγο..’’!!! Είναι κάτι που σε… ’’βγάζει από τα ρούχα σου …’’και σε κάνει να .. τρελαίνεσαι !!!  Το 47% των γυναικών , από περιπτώσεις  σαν και αυτές ζήτησαν ψυχοκοινωνική στήριξη ! Ένα 31%  ζητούσαν νομικές συμβουλές , ενώ ένα 14,6% θέλησαν νομική βοήθεια! Από  όλες τις καταγγελίες που έγιναν στην ‘’Γραμμή SOS 15900’’,το 73% των θυμάτων ήταν Ελληνίδες !!! Σημασία έχει και ΟΛΟΙ το παραδέχονται αυτό (είναι το γεγονός) ότι ‘’η βία δεν γνωρίζει ούτε ηλικία …,ούτε μορφωτικό επίπεδο… ή εργασιακή κατάσταση …’’!!!

Τι ‘’φαίνεται’’ ύστερα από ΟΛΑ αυτά; Μα πιστεύω πως ‘’είναι απλό , όσο δύσκολο και αν είναι ..’’!(έτσι υποστηρίζουν πολλοί …)Η πολιτεία θα πρέπει να… ’’δείξει τα νύχια της ‘’! Καμιά τέτοια υπόθεση ΔΕΝ πρέπει να …’’περάσει απαρατήρητη’’!!!Οι ένοχοι θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά !Για ,κανέναν ,από τους ‘’βιασμούς’’ ΔΕΝ  πρέπει να υπάρχουν ‘’ελαφρυντικά..’’! Και αυτό γιατί ο ‘’βιασμός’’ είναι αυτό που ‘’τελειώνει τη ζωή’’!! Δεν είναι λίγα τα ‘’θύματα ‘’,που έπειτα από έναν ‘’βιασμό’’, ’’κατέληξαν σε ψυχιατρείο ή έκαναν απόπειρα  αυτοκτονίας…’’!!!Για αυτό , το κράτος μας ,έχει θεσπίσει αυστηρούς νόμους…, οι οποίοι όμως ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ!...Επαναλαμβάνω , για μένα αλλά και για εκατομμύρια άλλους ,τους βιαστές θα πρέπει να τους ‘’πετάμε στη θάλασσα’’! Κρεμάστε τους!!!Αυτό είναι το δίκαιο!...

ΣΗΜ ΣΥΝΤ Κι ακόμα όταν μια γυναίκα ‘’πέσει’’ θύμα βιασμού, θα πρέπει να το καταγγείλει άμεσα κι όχι λόγω ντροπής , να πει ‘’άλλη φορά’’ όπως συνήθως γίνεται! ΑΜΕΣΑ….ΣΗΜΕΡΑ….ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου