Μα της ….Πο(υτάνας )πης!...

-Αυτό μάλιστα!...

-Τι… έπαθες ρεεε… παλιόφιλε;

-…Ναι! Ναι είναι …μέτρο!...

-Χμ!...Τι …έχεις ρεεε…Κοντονή μου ;Η  για την ακρίβεια…με ποιόν  τα… έχεις πάλι;


-Όχι… μαζί σου ρεε…Μπαμπίνο! Όμως υπάρχει ένα θέμα!...Ένα θέμα που είμαι σίγουρος πως θα κουβεντιαστεί από όλους… και φυσικά από  όλα τα ΜΜΕ!

-Εντάξει!...Αλλά τι είναι αυτό που με τόση σιγουριά λες ότι ‘’θα κουβεντιαστεί από όλους και από όλα τα ΜΜΕ…’’;

-Με προσέχεις ;

-Ναι!

-Ωραία!...Εάν όμως διαπιστώσω κάποια …’’διακοπή’’ αλίμονο σου! ’’Κάηκες’’! Κατάλαβες; Μπράβο! Λοιπόν…

-Άντε και με… έσκασες!

-Σου δείχνω …’’κίτρινη κάρτα’’! Φρόντισε ρεεε…παλιογορτύνιε να μην γίνει…, μετατραπεί σε… ’’κόκκινη’’! Ο.Κ.(όλα καλά;)Άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή σε παρακαλώ …Στην Αγγλία , όποιος ‘’αστυνομικός είναι …χονδρός θα έχει μείωση μισθού…’’!!!

-Τι είναι αυτά που μου λες ρεεε..Κοντονή μου τώρα;

-Εσύ …’’παιδάκι μου δεν …τρώγεσαι με τίποτα …’’!Σταματάω αν με ξαναδιακόψεις και τότε βρες μέρος να… κρυφτείς!!!Έλεγα πριν πως ‘’όποιος αστυνομικός στην Αγγλία , τάχει τα… παχάκια του θα χάσει χρήματα…’’! Όποιος λοιπόν …ζυγισθεί και βρεθεί ότι έχει κάποια παραπάνω κιλά… ’’το κράτος είναι υποχρεωμένο να του μειώσει τον μισθό…’’ Και βέβαια , όπως λένε τα σχετικά τηλεγραφήματα από τη Βρετανία ,’’η μείωση γίνεται ’’ανάλογα με τα ..’’παραπάνω κιλά’’!!!Έχεις 10 κιλά παραπάνω …’’χάνεις ..από τον μισθό σου 100 λίρες’’…, ας πούμε !!!Έχεις 20 κιλά πάνω από το κανονικό;’’ χάνεις …, πιο σωστά το κράτος σου… ’’κόβει 500 λίρες…’’, λέμε τώρα!!!Πάντως κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στην Αγγλία σήμερα με τους αστυνομικούς που τους θέλουν σε ‘’άριστη φυσική κατάσταση ‘’,να είναι πάντοτε! Αυτό βέβαια, θα πρέπει να το αποδεικνύουν κάθε φορά που θα χρειασθεί να μετέχουν στον σχετικό έλεγχο!!!Και ΟΛΟΙ καταλαβαίνουμε το τι θα γίνεται εκείνες τις ημέρες… ΟΛΑ αυτά προβλέπονται σε έκθεση που συντάχθηκε , από ειδικούς , για λογαριασμό της Βρετανικής Κυβέρνησης!..Η Κυβέρνηση, που λέτε…, ΟΧΙ η δική μας…, αλλά η Βρετανική Κυβέρνηση  έχει διαπιστώσει ότι ‘’οι μισοί ή και κάτι παραπάνω από τους μισούς αστυνομικούς ήταν …,είναι υπέρβαροι και ότι ο ένας στους 100 πάσχει από νοσηρή παχυσαρκία (!!!)και έτσι έδωσε εντολή να γίνει κάτι για να μην χαθεί η ‘’αξιοπιστία του βρετανού αστυνομικού…’’!!!Και…

-Μάλιστα…

-Άφησε τα… ’’μάλιστα ‘’και ‘’δώσε βάση ‘’,σε όσα θα ακούσεις στη συνέχεια …Ο ειδικός και συντάκτης (‘’συγγραφέα ‘’τον ονομάζουν τα Βρετανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης …)της μελέτης , ο νομικός Τομ Γουίνσορ , υπογράμμισε , στην έκθεση που έστειλε στην Κυβέρνηση:’’ Οι αστυνομικοί , εκτός από αυτούς που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις , αφού περάσουν ένα τεστ φυσικής κατάστασης όταν εντάσσονται(στο Σώμα της αστυνομίας )δεν υποβάλλονται σε καμιά άλλη εξέταση επί 25…έως και 30 χρόνια’’! Να προσθέσω πως η έκθεση του κ.Γουίνσορ περιλαμβάνει μια ’’σειρά ‘’από προτάσεις , ιδιαίτερα για τη ‘’μεταρρύθμιση των συνθηκών εργασίας και του μισθού των αστυνομικών …’’!..ΟΛΑ αυτά γίνονται όπως ‘’κουβεντιάζεται ‘’στο Λονδίνο και σε ολόκληρη τη Βρετανία , στα πλαίσια της μείωσης των δημοσίων δαπανών !!!Αλήθεια το φαντάζεσθε τι θα γινότανε εάν και η δική μας Κυβέρνηση έκανε…, πιο σωστά ‘’επέβαλε’’ και στους δικούς μας κάτι τέτοιο; Θα είχαν…’’ ξεσηκωθεί ακόμα και οι πέτρες…’’!!!Δεν θα είχαμε άλλο θέμα συζήτησης !..Τα κανάλια , από το πρωί και μέχρι το βράδυ , για να μην σας πω έως και το άλλο πρωί θα είχαν σαν  ’μοναδικό ζήτημα συζήτησης …’’,τι άλλο από αυτό. ‘’Το βάρος των αστυνομικών και η μείωση του μισθού τους …’’!!! Ανάλογα ασφαλώς , με τα παραπανίσια κιλά που έχουν , από το κανονικό τους βάρος !!! Τώρα..Να τονίσω πως σύμφωνα με την ‘’αναφορά του ειδικού , συντάκτη ‘’(της έκθεσης…)’’περίπου οι μισοί αστυνομικοί (μιλάμε τώρα για τη Βρετανία .Όχι για την Ελλάδα ..)είναι υπέρβαροι! Είναι το 44%!!! Ακόμα και ένα 19% θεωρούνται και είναι παχύσαρκοι!!! Ενώ το 1% σύμφωνα με την Έκθεση ,πάσχει από νοσηρή παχυσαρκία!!!Να προσθέσω στο σημείο αυτό ότι όπως προτείνει η Έκθεση , οι αστυνομικοί(είπαμε Βρετανοί…)θα πρέπει να περνούν από έναν έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορούν…, είναι σε θέση να τρέξουν για 3 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα με μια ταχύτητα γύρω ή ‘’τουλάχιστον’’8,8 χιλιομέτρων !!!Το μέτρο αυτό θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του 2013!!!!Ααα…, να μην το λησμονήσω «ΟΣΟΙ αστυνομικοί αποτύχουν τρείς φορές , θα τιμωρηθούν πειθαρχικά και θα μειωθεί ο μισθός τους…’’ Στη Βρετανία συζητούν , τούτες τις ημέρες οι αρμόδιοι ότι ,’’από το 2018 , οι ασκήσεις θα γίνουν πιο δύσκολες , αφού θα …περιλαμβάνουν και άλλες δοκιμασίες …,όπως αναρρίχηση σε τοίχους …’’!!!!!Προτείνονται και άλλες αλλαγές στα πλαίσια της λιτότητας που θέλει να επιβάλλει η Βρετανική Κυβέρνηση. Όπως , η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και οι απολύσεις!...Ο συναγωνισμός των αστυνομικών είναι μεγάλος. Άλλωστε οι προτάσεις του’’ ειδικού συντάκτη …’’,έγιναν δεκτές από ΟΛΟΥΣ, χωρίς …’’δεύτερη κουβέντα’’!!!

-Χμ!...Τι θα γινόταν άραγε αν ΟΛΑ αυτά είχαν ..’’έδρα την Ελλάδα… ’’εεε… Κοντονή μου ;

-Έλα μου ντε!!!Τι θα γινόταν είπες; Μα της…Πο(υτάνας)πης!... Τίποτα ΔΕΝ θα έμενε όρθιο!!!Ευτυχώς πάντως , που ΔΕΝ το πήρε… χαμπάρι ο Βαγγέλης !Ο Βενιζέλος ντε!...Γλυτώσαμε έτσι , έναν ακόμα φόρο!!!Αυτόν , του πάχους!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου