Βγάζουμε τα ματάκια μας , με τα χεράκια μας!!!

Έρχεται! Επιτέλους! Είναι κοντά μας! Το καλοκαίρι… ’’είναι εδώ’’! Άλλωστε στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής , αύριο δηλαδή 25 Μαρτίου και ανήμερα της εθνικής μας επετείου, ’’μπαίνουμε στη θερινή  ώρα της Ελλάδος ‘’!..Θα …’’γυρίσουμε ή για την ακρίβεια θα …’’τρέξουμε ‘’τους δέκτες του ρολογιού μας μια ώρα μπροστά…’’ ! Γι αυτό σας λέω ότι… ’’βγάλτε’’ τα μαγιό σας και έτοιμοι για τις παραλίες!!!


Το καλοκαίρι έφθασε …επιτέλους και το τονίζω αυτό… ’’επιτέλους..’’ γιατί …’’περάσαμε πολλά αυτόν τον χειμώνα…’’!!! Έτσι δεν  είναι;

To καλοκαίρι λοιπόν είναι ‘’ΜΟΝΟ ΕΔΩ’’! Στην Ελλάδα !Γιατί , εμείς έχουμε την ευλογία από τον Θεό… ΟΛΕΣ οι άλλες χώρες… ’’υποκλίνονται’’ μπροστά στα  ‘’κάλλη ‘’και στις ‘’ομορφιές’’ της  χώρας μας  !!! ΟΛΑ αυτά όμως...’’περνάνε’’ σε ‘’δεύτερη μοίρα..’’(τα κάλλη και οι ομορφιές …)και αυτό  επειδή εμείς, μόνοι μας… ’’βάζουμε τα χέρια μας καιβγάζουμε  τα μάτια μας…’’!!!... Μοιάζουμε –λένε οι ειδικοί και έχουν δίκιο –με την αγελάδα που ενώ την έχεις αρμέξει και έχεις γεμίσει τον κάδο, τότε και φυσικά αν δεν προσέξεις , τότε αυτή (η αγελάδα…)δίνει μια κλωτσιά στον κάδο και το γάλα… πάει περίπατο!!! ’’Γιατί το λες   αυτό;..’’ με ρώτησαν πολλοί! Μα…, η απάντηση είναι απλή ! Δείτε…, ΟΛΑ εκείνα που έχουν γίνει στα λιμάνια! Όπου εκπρόσωποι του ΚΚΕ (του ΠΑΜΕ …)κλείνουν τις εξόδους (ΔΕΝ βγαίνει κανείς…)και οι τουρίστες (7.000 με 10.000 άτομα την ημέρα …ΔΕΝ είναι λίγοι …)ΔΕΝ μπορούν να βγουν από τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια …και έτσι χάνονται χιλιάδες …,εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ημερησίως !!!Αυτή είναι μια μικρή …απόδειξη!!!Έχω δίκιο είπατε;

-Tώρα … τον τελευταίο καιρό γίνεται ‘’πολύ θόρυβος για την μεγάλη κάμψη του Ελληνικού τουρισμού την οποία προκαλούν οι ίδιοι οι Έλληνες…’’!!!Ένα παράδειγμα διαβάσατε ήδη… Ένα άλλο πολύ ‘’σπουδαίο ‘’(από τη ανάποδη πλευρά…)είναι ‘’τα καταστροφικά  επεισόδια που γίνονται στο κέντρο’’  Όπου οι απεργίες μεσουρανούν , όπως επίσης και η ακρίβεια! Οι τιμές παίρνουν συνέχεια την …‘’ανοδική πορεία ..’’με σκοπό να φθάσουν…, να πάνε ακόμα και …’’πάνω από τον Ουρανό …’’!!! Εκείνο πάντως που μου έχει κάνει εντύπωση είναι οι δηλώσεις των νεαρών αλλά και όχι μόνο, ξένων τουριστών που κατέληγαν:  ’’Η τελευταία φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα…’’!!!Οι δηλώσεις αυτές έχουν κάνει –δυστυχώς – τον ‘’γύρο του κόσμου’’!..’’Οι ξένες τηλεοράσεις , καθημερινά ..βουίζουν για ΟΛΑ όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας..’’!!!

-Το κέντρο της Αθήνας ‘’παρουσιάζεται …τριτοκοσμικό’’!!! Είναι , όπως το βλέπουμε , πραγματικά ‘’τριτοκοσμικό ‘’!... Είναι ‘’πολυεθνικό ‘’!...  Είναι και ‘’αποκρουστικό ‘’!...  Ακόμα και η ανακοίνωση των μέτρων (να τα δούμε και ας είναι… ψέμα !!!)από τον αρμόδιο υπουργό … ’’ότι πολύ σύντομα θα λάβουμε μια σειρά από μέτρα , για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας…’’,  ΔΕΝ  έφερε (η ανακοίνωση …) κανένα αποτέλεσμα!...Αντίθετα ‘’τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο κέντρο …’’από το  οποίο για να περάσεις θα πρέπει απαραιτήτως να …’’έχεις …διαβατήριο…’’!!! Και αυτό γιατί , ΔΕΝ ακούς … ’’γρι’’…, ’’λέξη’’ ελληνικά !Ακούς όλες τις άλλες γλώσσες εκτός από τη δική μας! Νομίζεις ότι βρίσκεσαι κάπου αλλού !Σε άλλη χώρα !...Σε άλλο κράτος εκτός από το ελληνικό!!!Λαθρομετανάστες παντού! Από την Ανατολή …Από τη Δύση …Από τον Βορρά… Από τον Νότο… Από ΟΛΗ την οικουμένη , έχουν κατακλύσει το ‘’ιστορικό κέντρο της Αθήνας ...’’   Έτσι το παραεμπόριο …,η πορνεία …,η εκμετάλλευση των πορνών …, τα ναρκωτικά , το εμπόριο ναρκωτικών …,το εμπόριο  των όπλων …,η επαιτεία…, οι άστεγοι…, και η εγκληματικότητα …,ανθούν και προκαλούν φόβο! Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής …,αλλά και άλλων περιοχών , ‘’κλειδώνονται από νωρίς στο σπίτι τους…’’ και σχεδόν μένουν ..’’ξάγρυπνοι’’  γιατί υπάρχει κίνδυνος να μπουν   κάποιοι… ’’απρόσκλητοι’’ στο σπίτι τους! Δεν κοιμούνται λοιπόν γιατί …, ’’θέλουν να είναι έτοιμοι για όλα…’’!!

ΟΛΑ αυτά έχουν φέρει …,έχουν δημιουργήσει έναν …’’ανασταλτικό χαρακτήρα…’’, με αποτέλεσμα οι ξένοι τουρίστες να διστάζουν …να πάρουν την απόφαση για να επισκεφθούν τη χώρα μας!...Όπως δήλωσε ένας 27χρονος τουρίστας (νομίζω ήταν από τη Σουηδία…)δεν πρόκειται να έρθει… πιο σωστά να ξανάρθει γιατί όπως είπε:’’… Μόλις βγήκα από το αεροδρόμιο έψαχνα να βρω τρόπο για να φθάσω στο ξενοδοχείο μου στην Αθήνα…’’ Αυτό έγινε , επειδή εκείνη την εποχή ‘’απεργούσαν στο Μετρό …,στα λεωφορεία…, όπως και στα ταξί…’’! Η απεργία λοιπόν ,ήταν το στοιχείο που… ’’κόστισε’’, στον 27χρονο ξένο τουρίστα  και είναι αρνητικός στο να ξανάρθει!...Ένας άλλος τουρίστας που και αυτός, έζησε την ‘’εμπειρία της απεργίας ‘’ δήλωσε  στη πατρίδα του :’’… Βρέθηκα να περιφέρομαι επί ώρες απελπισμένος και σχεδόν είχα τρελαθεί… ’’Μια 30χρονη Ελβετίδα τουρίστρια όταν ρωτήθηκε για το ‘’ποια είναι η εμπειρία της…’’ απάντησε χαρακτηριστικά :’’!.. ‘’Oι μολότοφ και τα εκσφενδονιζόμενα από τους αναρχικούς μάρμαρα έπεφταν σαν τη βροχή…, όπως και από την αστυνομία οι βόμβες κρότου -λάμψης …’’!...Ηταν η εποχή που οι αναρχικοί …,ή ‘’μπαχαλάκηδες’’ έκαναν την Αθήνα ‘’καλοκαιρινή’’!...Κάποιοι άλλοι τουρίστες , από την Κίνα, που ύστερα από ένα ταξίδι 20 και πλέον ωρών έφθασαν στην Αθήνα με σκοπό να επισκεφθούν την Ακρόπολη (ήταν ‘’όνειρο ζωής ‘’ είπαν …)δεν τα κατάφεραν γιατί ‘’απεργούσαν οι φύλακες και η Ακρόπολη ήταν κλειστή …’’ Έτσι το προσκύνημα στο ‘’αρχαίο κάλος του Παρθενώνα…’’, έμεινε μόνο ‘’όνειρο ζωής..’’!Για αυτό σας είπα ‘’Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, με τα χεράκια μας !’’!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου