Ας είναι αιώνια η μνήμη του!...

Ήταν ηγέτης ;
Ναι! Ναι , ήταν  ο ηγέτης !
Ήταν ένας πολιτικός ευθύς και με λόγια σταράτα! Λόγια  που είχαν …ισχύ !Είχαν θέση υπογραφής! Ναι  είναι αυτό αλήθεια !...
Ήταν εθνάρχης ;




Και βέβαια ήταν και σύμφωνα με τους νέους (μπράβο στα νέα παιδιά…)θα παραμείνει Εθνάρχης !Ένας Εθνάρχης  που δούλεψε για τη πατρίδα …,για το Έθνος μας !...Ένας πολιτικός που έβαλε τη χώρα στην τότε ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα…)με εκείνα τα σκληρά  αλλά γεμάτα πεποίθηση λόγια.’’… Όποιος ξέρει κολύμπι θα σωθεί!…’’!!!Έτσι και έγινε! Η Ελλάδα  ήταν το 12 μέλος (από τα Ιδρυτικά  μάλιστα…)της ΕΟΚ και αργότερα της ΕΕ(Ευρωπαϊκή Ένωση ) προκειμένου ‘’,η Ελλάδα να μην φοβάται  ΤΙΠΟΤΑ στο μέλλον…’’, άσχετα αν ΔΕΝ είχε υπολογίσει  ο άνθρωπος  τα μετέπειτα  ‘’λαμόγια’’ τα οποία  με τις ενέργειες τους μας έφεραν σήμερα σε αυτήν τη τραγική μοίρα ,δυστυχώς !

Ο λόγος , όπως καταλάβατε για το αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή , τον ηγέτη  που αφιέρωσε την ζωή του στην ανάπτυξη της Ελλάδος!!Ο Κωνσταντίνος  Καραμανλής  τα κατάφερε! Πήγε καλά και από όποια θέση τον …’’έταξαν ‘’οι πολίτες ‘’δούλεψε και έφερε άριστο αποτέλεσμα…’’!!Πάνω από πενήντα χρόνια  ο αείμνηστος  ’Γέρος του Βορά ‘’(αυτός είναι  ο τίτλος ενός βιβλίου  που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα …)αγωνίστηκε για τον λαό …,με τον λαό και γι αυτό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ήταν ‘’πάντα κερδισμένος ‘’!!!Ο Κωνσταντίνος  Καραμανλής κέρδισε ΟΛΕΣ …,ή σχεδόν ΟΛΕΣ τις ‘’εκλογικές  μάχες’’ των τελευταίων  περίπου 50 χρόνων , που πήρε μέρος! Αυτή είναι η αλήθεια και την παραδέχονται οι πάντες! Εχθροί …, αντίπαλοι και φίλοι!!Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι γεγονός πως άφησε  σπουδαίο έργο!...Επί ημερών του η Ελλάδα έγινε ένα πραγματικό εργοτάξιο !Δημιουργήθηκαν  χιλιάδες θέσεις εργασίας! Έγιναν εργοστάσια! Άνοιξαν δρόμοι! Έφτιαξε εθνικές οδούς και  νέες σιδηροδρομικές  γραμμές!...Και πολλά …,πολλά άλλα! Δίκαια λοιπόν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πήρε τον τίτλο του ΕΘΝΑΡΧΗ!...Ήταν ένας πραγματικός Εθνάρχης! Και είναι σίγουρο ότι ουδείς θα τον ξεχάσει…

Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου , στις 23 του μήνα (23 Απριλίου)τιμήθηκε η μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή από τα μέλη της οικογένειας του , από τους παλιούς συνεργάτες του και πάνω από όλα από τους φίλους του , που γέμισαν –κατέκλυσαν το ‘’Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής ‘’,όπου και εψάλη τρισάγιο !...Η συγκίνηση  ήταν διάχυτη ΟΧΙ μόνο στο Ίδρυμα ή στην περιοχή της Φιλοθέης όπου βρίσκεται  αλλά σε ολόκληρη την χώρα !!!Και αυτό επειδή εφέτος συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από την ημέρα εκείνη που έφυγε από κοντά μας ο Εθνάρχης !...Ήταν η 23η Απριλίου του 1998 όταν ‘’ο Ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας(εκείνης της καλής ΝΔ!)άφησε την τελευταία του πνοή …’’!!!

Άφησε κενό ;

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο , ότι ο θάνατος του Κωνσταντίνου Καραμανλή άφησε , όπως παραδέχονται ΟΛΟΙ , ‘’δυσαναπλήρωτο κενό’’!!!Ένα κενό που είναι δύσκολο…, αν όχι ακατόρθωτο να αναπληρωθεί!!..Είναι σίγουρο…, βέβαιο πως πλέον ΔΕΝ ‘’βγαίνουν’’…, καλύτεροι  , ΔΕΝ ‘’γεννιούνται’’ πολιτικοί , τέτοιου διαμετρήματος!!!Είναι ψέματα ;Είναι υπερβολή; Και βέβαια ΟΧΙ!!! Δείξτε μου έναν από τους νέους πολιτικούς  που να έχουν τη στόφα ενός ηγέτη ;Υπάρχει κάποιος; Υπάρχει έστω και ένας που να …’’φέρει προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ‘’;Έστω και ένας , ρεεε παιδιά ! Ουδείς , είπατε ;Και έχετε απόλυτα δίκιο !!!Δεν υπάρχει! Ναι αυτό είναι αλήθεια !

‘’Αν σήμερα , ζούσε εκείνος (Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής )η Ελλάδα ..,η χώρα μας ΔΕΝ θα …πέρναγε τέτοιες καταστάσεις..’’!!! Με λίγα λόγια ‘’ΔΕΝ θα είχαμε έρθει στο χείλος  της χρεωκοπίας …’’, λένε…, υποστηρίζουν με νόημα ΟΛΟΙ!!Και εδώ που τα λέμε , ‘’ ο Εθνάρχης ΔΕΝ θα άφηνε τα λαμόγια να ρουφούν με το καλαμάκι παρακαλώ , το αίμα των Ελλήνων …’’!!!Θα είχε χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι και θα έστελνε  κάποιον ή κάποιους στην φυλακή !!!Είχα τη τύχη να γνωρίσω τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και να μορφώσω προσωπική άποψη ,για το ήθος …,τον χαρακτήρα …,την ντομπροσύνη …και φυσικά την ακεραιότητα , των λόγων του! Ήταν συμβόλαιο ο λόγος του! Εάν , ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής , σου έλεγε ΝΑΙ , ήταν ΝΑΙ! Δεν ήταν ίσως  ή μάλλον! Εάν πάλι σου έλεγε ΟΧΙ το εννοούσε! Δεν άλλαζε! Δεν έλεγε άλλα σήμερα και έκανε άλλα αύριο! Ήταν και παραμένει   πολύ μεγάλος πολιτικός, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής !!!Μας έδωσε και δίνει ακόμα πολλά! Ας είναι αιώνια η μνήμη του! Και θα είναι !... Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Εθνάρχης!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου