ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

WEBTV KONTONIS

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

…Και στο βάθος νέες εκλογές !


Πέρασαν τα πρώτα 24ωρα της νέας πολιτικής κατάστασης , που δημιουργήθηκε στη χώρα μας , από τις  εθνικές εκλογές της περασμένης Κυριακής , 6 Μαΐου 2012 ‘’Ψήφος τιμωρίας …’’λέει ο κόσμος  που πήγε στις κάλπες με θυμό και οργή! Δεν ξέρω εάν μας ωφέλησε αυτή η ‘’ψήφος τιμωρίας …’’την Ελλάδα …,ή την ‘’στέλνει  στον… πάτο ‘’!!!


Τα ..’’χαμηλά ‘’αποτελέσματα που …έφεραν ΟΛΑ τα κόμματα έδειξαν  ήττα! Μια ήττα που ήταν , για πολλούς , αναμενόμενη .Ουδείς όμως μπορούσε να πιστέψει σε αυτά που έβλεπε! Στα ποσοστά των δύο πρώην μεγάλων!

Ο κόσμος πλέον έδειξε με την …’’φωνή ‘’του , τι ακριβώς θέλει! Ποια είναι η επιθυμία του …Όπως  ‘’είπαμε – γράψαμε ‘’και χθες , θέλει ,   ‘’Κυβέρνηση συνεργασίας …’’

Τώρα , τι θα γίνει στην περίπτωση , που ΔΕΝ θα έχουμε Κυβέρνηση …Το άρθρο 37 του Συντάγματος αναφέρεται σαφώς για την περίπτωση αυτή .

Σύνταγμα – άρθρο 37

Η διαδικασία των ερευνητικών εντολών ορίζεται από το άρθρο 37 του Συντάγματος και είναι η εξής :

-Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών .Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος  που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού  Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής .

-Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη τους κόμματος  και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος .Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρείς μέρες .

-Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και , αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης  που να έχει την εμπιστοσύνη της  Βουλής , επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών.

-Σε περίπτωση  αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης , όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής , για να διενεργήσει εκλογές , και διαλύει τη Βουλή.

Αυτά, ορίζει το άρθρο 37 του Συντάγματος …και  στο βάθος ‘’Νέες Εκλογές …’’!
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ONLINE

ΩΡΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

Από κάθε μέρος του κόσμου...

Προβολές Σελίδας

RADIO KONTONIS

Επικοινωνία 94 FM

ONE TV

ΣΚΑΪ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tillas

ASTHENOFORA 365

VALLEDI VILLAGE

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΣ

VODAFONE SHOP

VODAFONE SHOP

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Chryssi Akti