Έχει ο καιρός γυρίσματα λοιπόν !!!

Θέματα που επαναλαμβάνονται, ΔΕΝ είναι ΣΥΜΠΤΩΣΗ !!! Αντίθετα , αποτελούν, ‘’θέματα προς έρευνα’’!!Το ίδιο γίνεται …, συμβαίνει καλύτερα , με τον καιρό !! Τα ‘’βαρομετρικά χαμηλά .. ’’ εξακολουθούν  να υπάρχουν και κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχουν!! Τα ‘’ακραία καιρικά φαινόμενα ‘’εμφανίζονται  και στη χώρα μας, ‘’όλο και συχνότερα…’’!!!

Αυτά τα φαινόμενα , που σύμφωνα με τους επιστήμονες, εμφανίζονται μια φορά, κάθε δύο χρόνια, εφέτος, έχουν ήδη μονιμοποιηθεί’’!...

Είναι γεγονός πως το ‘’μετεωρολογικό φαινόμενο ‘’,στο πρώτο πεντάμηνο του 2012, έχει εκδηλωθεί περισσότερες , από πέντε φορές !! Οι.. ’’μετεωρολογικές βόμβες ‘’αυτές έχουν προκαλέσει απότομη κακοκαιρία !!!Κύρια χαρακτηριστικά ήταν και είναι , οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις μεταβλητοί άνεμοι !!Εδώ , να τονίσω ότι όπως υποστηρίζει ειδικός ερευνητής , ‘’ως μετεωρολογική βόμβα ορίζεται ένα βαρομετρικό χαμηλό , όταν η πίεση στο κέντρο πέφτει κατά τουλάχιστον  17h Pa ,εντός 24 ωρών …’’!!Να προσθέσω ότι ‘’η γρήγορη βάθυνση του χαμηλού προκαλεί σε σύντομο χρονικό διάστημα , θυελλώδεις ανέμους και μεγάλες ποσότητες  βροχής ή χιονιού …’’!!Και ακόμα (όπως λένε οι μετεωρολόγοι …)’’όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά του κέντρου , από την περιφέρεια , τόσο ισχυρότεροι είναι οι άνεμοι…’’!!!Εκείνο που πρέπει , να υπογραμμίσω  είναι το γεγονός (όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες …)ότι ‘’οι εξελίξεις παρακολουθούνται , ώστε να καταστεί σαφές …,αν πρόκειται για ένα συμπτωματικό θέμα ή αν αποτελεί ένδειξη μιας γενικότερης κλιματικής αλλαγής ..’’!!!

Τώρα. Οι μετεωρολόγοι ‘’μιλάνε ‘’για ‘’τρεις βόμβες ‘’ που ‘’χτύπησαν ‘’ την  Ελλάδα τους πρώτους μήνες του 2012 και που έφεραν τα …’’πάνω  κάτω ‘’!’’Τρεις βόμβες ‘’που αλλάζουν …,άλλαξαν πιο σωστά τον …’’χάρτη του καιρού ‘’στην πατρίδα μας !...’’Βόμβες’’, που συζητήθηκαν και θα συζητηθούν από ΟΛΟΥΣ , …πολύ καιρό ακόμα !!!

·        Η πρώτη (μετεωρολογική )’’βόμβα’’, ‘’έσκασε ‘’στην Ελλάδα σχεδόν ή λίγες ημέρες μετά την ‘’είσοδο ‘’του 2012!Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η κακοκαιρία που επικράτησε , είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές ,σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα !!!Ήταν τον Ιανουάριο ….



·        Ένα μήνα αργότερα , ήρθε το θέμα με τη ‘’δεύτερη βόμβα ‘’! ..Ήταν (η …’’βόμβα’’)το ίδιο ‘’φαινόμενο ‘’με το πρώτο και με το ίδιο ‘’φαινόμενο ‘’με τον πρώτο και με το ίδιο αποτέλεσμα , το οποίο εκδηλώθηκε όμως στο Νότιο  Ιόνιο !Είχαμε πολλές καταστροφές στα παράλια του νόμου Ηλείας !!!Οι άνεμοι , μάλιστα , έτρεχαν με 100 χιλιόμετρα την ώρα!!!Ήταν τον Φεβρουάριο …και



·        Η τρίτη ‘’βόμβα’’,  ’’έπεσε’’, λίγο…, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα !’’Έπεσε’’ και ‘’χτύπησε ‘’ , την χώρα μας με ένα , ‘’χαμηλό βαρομετρικό ‘’, που έγινε ιδιαίτερα αισθητό στην Πελοπόννησο , στην Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο .Η θαλασσοταραχή ήταν μεγάλη και τα κύματα βουνό !!!Ήταν τον Απρίλιο …και φυσικά έπεται συνέχεια γιατί η κακοκαιρία εξακολουθεί να υπάρχει !Έχει ο καιρός γυρίσματα λοιπόν !!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου