Μαύρα σύννεφα για τους νέους !!!!

Εκτός από τον …’’εφιάλτη της ασφάλτου’’ που έγραψα σχετικά προχθές Σάββατο , υπάρχει και ο  μεγάλος… ο τεράστιος …,ο αχτύπητος …, ο ‘’εφιάλτης της ανεργίας …’’!Και εδώ που τα λέμε ο …’’μαύρος ‘’ αυτός ‘’εφιάλτης ‘’,έχει κυριαρχήσει το παγκόσμιο στερέωμα!...Αρκεί να σας πως , πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ (Διεθνής Οργάνωση  Εργασίας)’’οι άνεργοι νέοι στον πλανήτη ανέρχονται  στα 75 εκατομμύρια με τάσεις ανόδου …’’!!!!

Η χώρα μας …,όπως και η Ισπανία κατέχουν και σε αυτό μια ‘’θλιβερή πρωτιά ‘’!...Στην Ελλάδα και στην Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ , ‘’ο ένας στους δύο νέους , δεν εργάζεται …’’!!!

Το ποσοστό που αντιστοιχεί (είπαμε 75 εκατομμύρια άνεργοι στον πλανήτη!...)είναι …,πιο σωστά ανέρχεται στο 12,7%, στους νέους !!...Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας , στη νέα της έκθεση ‘’μιλάει ‘’για ‘’ανεργία νέων , από 15 έως και 24 χρόνων’’!!...Οι αριθμοί αυτοί έχουν , όπως οι καλώς γνωρίζοντες ομολογούν , μια ’’ ανησυχητική τάση …’’, η οποία ΔΕΝ δείχνει ‘’σημάδι υποχώρησης’’ και μάλιστα ΟΧΙ πριν από το 2016!!!!!Οι ειδικοί ‘’προειδοποιούν’’ ότι ο κίνδυνος μιας (ακόμα ) ’’χαμένης γενιάς…’’, είναι υπαρκτός !!!

Με την ευκαιρία , να σας πω , ότι ’’πρωταθλήτριες στην ανεργία των νέων με ποσοστό 18% αναδεικνύονται οι χώρες της ευρωζώνης …’’!!! Η πατρίδα μας και η Ισπανία είναι στη πρώτη θέση! Εδώ …,στις χώρες αυτές ‘’η ανεργία αγγίζει – όπως είπαμε –έναν στους δύο νέους..’’!!!Να τονίσω ότι το ποσοστό , ανεργίας των νέων είναι ακόμα μεγαλύτερο και δυστυχώς θα φθάσει σε τεράστιο ύψος!...

Α, υπάρχει και κάτι ακόμα , από το οποίο παρουσιάζεται η .. ’’μαύρη εικόνα της ανεργίας των νέων …’’!Είναι , όπως φυσικά υποστηρίζει και η έκθεση , ‘’η εγκατάλειψη της αναζήτησης εργασίας από μορφωμένα παιδιά …’’!...Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 13,6%παγκοσμίως !!!Το ζήτημα αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο στις αναπτυγμένες οικονομικά …,οικονομίες της ευρωζώνης ‘’, πιο σωστά!!...

Μάλιστα , ο επικεφαλής της ΔΟΕ , ο κύριος Χουάν Σοράβια , ‘’δεν βλέπει καμιά προοπτική βελτίωσης στην αγορά εργασίας , για τις ηλικιακές ομάδες 15 έως 24 ετών , την επόμενη τετραετία…’’!!!Μαύρα σύννεφα για τους νέους !!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου