ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

WEBTV KONTONIS

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Μαύρα σύννεφα για τους νέους !!!!

Εκτός από τον …’’εφιάλτη της ασφάλτου’’ που έγραψα σχετικά προχθές Σάββατο , υπάρχει και ο  μεγάλος… ο τεράστιος …,ο αχτύπητος …, ο ‘’εφιάλτης της ανεργίας …’’!Και εδώ που τα λέμε ο …’’μαύρος ‘’ αυτός ‘’εφιάλτης ‘’,έχει κυριαρχήσει το παγκόσμιο στερέωμα!...Αρκεί να σας πως , πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ (Διεθνής Οργάνωση  Εργασίας)’’οι άνεργοι νέοι στον πλανήτη ανέρχονται  στα 75 εκατομμύρια με τάσεις ανόδου …’’!!!!

Η χώρα μας …,όπως και η Ισπανία κατέχουν και σε αυτό μια ‘’θλιβερή πρωτιά ‘’!...Στην Ελλάδα και στην Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ , ‘’ο ένας στους δύο νέους , δεν εργάζεται …’’!!!

Το ποσοστό που αντιστοιχεί (είπαμε 75 εκατομμύρια άνεργοι στον πλανήτη!...)είναι …,πιο σωστά ανέρχεται στο 12,7%, στους νέους !!...Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας , στη νέα της έκθεση ‘’μιλάει ‘’για ‘’ανεργία νέων , από 15 έως και 24 χρόνων’’!!...Οι αριθμοί αυτοί έχουν , όπως οι καλώς γνωρίζοντες ομολογούν , μια ’’ ανησυχητική τάση …’’, η οποία ΔΕΝ δείχνει ‘’σημάδι υποχώρησης’’ και μάλιστα ΟΧΙ πριν από το 2016!!!!!Οι ειδικοί ‘’προειδοποιούν’’ ότι ο κίνδυνος μιας (ακόμα ) ’’χαμένης γενιάς…’’, είναι υπαρκτός !!!

Με την ευκαιρία , να σας πω , ότι ’’πρωταθλήτριες στην ανεργία των νέων με ποσοστό 18% αναδεικνύονται οι χώρες της ευρωζώνης …’’!!! Η πατρίδα μας και η Ισπανία είναι στη πρώτη θέση! Εδώ …,στις χώρες αυτές ‘’η ανεργία αγγίζει – όπως είπαμε –έναν στους δύο νέους..’’!!!Να τονίσω ότι το ποσοστό , ανεργίας των νέων είναι ακόμα μεγαλύτερο και δυστυχώς θα φθάσει σε τεράστιο ύψος!...

Α, υπάρχει και κάτι ακόμα , από το οποίο παρουσιάζεται η .. ’’μαύρη εικόνα της ανεργίας των νέων …’’!Είναι , όπως φυσικά υποστηρίζει και η έκθεση , ‘’η εγκατάλειψη της αναζήτησης εργασίας από μορφωμένα παιδιά …’’!...Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 13,6%παγκοσμίως !!!Το ζήτημα αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο στις αναπτυγμένες οικονομικά …,οικονομίες της ευρωζώνης ‘’, πιο σωστά!!...

Μάλιστα , ο επικεφαλής της ΔΟΕ , ο κύριος Χουάν Σοράβια , ‘’δεν βλέπει καμιά προοπτική βελτίωσης στην αγορά εργασίας , για τις ηλικιακές ομάδες 15 έως 24 ετών , την επόμενη τετραετία…’’!!!Μαύρα σύννεφα για τους νέους !!
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ONLINE

ΩΡΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

Από κάθε μέρος του κόσμου...

Προβολές Σελίδας

RADIO KONTONIS

Επικοινωνία 94 FM

ONE TV

ΣΚΑΪ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tillas

ASTHENOFORA 365

VALLEDI VILLAGE

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΣ

VODAFONE SHOP

VODAFONE SHOP

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Chryssi Akti