‘Aπιαστη, στην Ελλάδα!!!

Το ‘’Κάθε Μέρα Παντού’’, το είχε προβλέψει! Όπως επίσης , ο υπογράφων το έλεγε και τονίζει καθημερινά από ΟΛΕΣ τις εκπομπές του! Και από το ραδιόφωνο και από την Τηλεόραση! Είχα …,άλλα και με … ’’κάθε επαφή ‘’, μαζί σας  υποστηρίζω πως , η ανεργία στην χώρα μας , τον τελευταίο καιρό , έχει –δυστυχώς – ξεφύγει! Βρίσκεται στο μεγαλύτερο …,υψηλότερο σκαλί!

Επίσημα (στοιχεία  της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής …),’’ο συνολικός  αριθμός των ανέργων τον Μάρτιο (του 2012) ήταν 1.075.081 άτομα…’’!!!Αυτός ο αριθμός των ανέργων είναι –επαναλαμβάνω -, ο επίσημος! Ανεπίσημα , ο αριθμός , είναι τραγικά υψηλός !Έχει ξεπεράσει το 1.500.000 !Ένα εκατομμύριο  πεντακόσιες χιλιάδες άτομα , είναι στην ανεργία! Αυτή είναι πέρα για πέρα η αλήθεια  είτε το παραδέχονται μερικοί …,είτε όχι !!!

Και το πιο τραγικό , αυτού του θέματος είναι , το γεγονός ότι , ‘’όλο και πιο εφιαλτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η μάστιγα της ανεργίας , καταρρίπτοντας μήνα με μήνα (έτσι όπως βέβαια αναφέρεται στην ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων ..)το ένα ρεκόρ μετά το άλλο…’’!!Οι αριθμοί (απολύσεις κλπ…)’’μιλάνε ‘’από …’’μόνοι ‘’ τους! Και αυτό, επειδή περισσότερα από 720 άτομα (πλησιάζουν τα 1000 δυστυχώς !)στην πλειοψηφία τους νέοι χάνουν την δουλειά τους ! Μένουν …,ή καλύτερα ‘’μπαίνουν στις λίστες των ανέργων …’’!!!Έτσι η ανεργία δεν είναι στο 21,9% αλλά πάνω από 50%!!!Και ασφαλώς έχω δίκιο …,όπως και εσείς  συμφωνείτε!...Άλλωστε , απόδειξη είναι το γεγονός πως , δεν υπάρχει σπίτι , που να μην έχει ένα ή δυο άτομα στην ανεργία !!!Δείξτε μου , ένα σπίτι , στο οποίο να εργάζονται ΟΛΟΙ …,ΟΛΑ τα μέλη !!!Έχω δίκιο είπατε ;Έτσι είναι ;

Τώρα , η ηλικία στην ανεργία ΔΕΝ έχει …μέτρο! ΟΛΕΣ …,μα ΟΛΕΣ όμως (οι ηλικίες …)είναι …μέσα! Θα πρέπει ,εντούτοις να αναφέρω ότι , σύμφωνα βέβαια με τα στοιχεία (ελληνική στατιστική αρχή …) , ‘’η ηλικιακή ομάδα με την  μεγαλύτερη ανεργία , είναι αυτή των 15 έως και 24 ετών , και ακολουθεί η ομάδα των 25 έως και 34 ετών ,ενώ κατά φύλλο η ανεργία πλήττει περισσότερο τις γυναίκες …’’!!!Πιο συγκεκριμένα , η ανεργία από 15 έως 24 ετών , λίγο ή πολύ πάνω από το 53%!!!Από 25 έως 34 ετών η ανεργία πλησιάζει το 30 με 35%!!!Ενώ κοντά στο 30% είναι η ανεργία στις γυναίκες !!!Η ανεργία στην ομάδα των ανδρών είναι γύρω στο 20 με 25%!!!Και εδώ θα πρέπει να τονίσω πως , αυτή , ‘’η ραγδαία διόγκωση της ανεργίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στη  μείωση της απασχόλησης και όχι στην εισροή νέων μέσων στην αγορά εργασίας …’’!Μέσα στον Μάρτιο του 2012 είχαμε λοιπόν 342.134 άτομα, που έχασαν την δουλειά τους ! Ενώ τον αντίστοιχο μήνα (Μάρτιος)του 2011,ήταν κατά 24.996 άτομα λιγότερα από αυτά που εφέτος έχασαν την δουλειά τους !Η Μακεδονία και η Θράκη κατέχουν την πρώτη θέση …,είναι ’’πρωταθλήτριες  ανεργίας ‘’με ποσοστό κάπου …,η πολύ κοντά στο 25%!!!Ακολουθούν οι περιφέρειες Ηπείρου με 23,3%, Αττικής με 22,6% και Στερεάς Ελλάδας με 21,5%!!!Να πούμε ακόμα ότι ‘’τα μικρότερα ποσοστά  ανεργίας ‘’, καταγράφονται στα νησιά του Αιγαίου με ένα ποσοστό κοντά στο 13,5% και στην Κρήτη με 19,1%!!!Η ανεργία ‘’χτύπησε ‘’κόκκινο!!!Δεν …’’πιάνεται’’!!!Άπιαστη , (και )στην  Ελλάδα!!!


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου