Και στα δικά σου Αντώνη!!!

Έχουμε , επιτέλους και Κυβέρνηση!... Μια Κυβέρνηση που καλείται να …’’τρέξει με πυραυλική ταχύτητα ‘’, προκειμένου  να προλάβει και να …’’βάλει τέλος στο κατήφορο…’’! Ένα κατήφορο που, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ, δυστυχώς!!!


Είναι γεγονός , το έχω άλλωστε ξαναγράψει …,το έχω σχολιάσει στο ραδιόφωνο και στη τηλεόραση και θα το ξαναπώ όσες φορές και αν χρειαστεί …,είναι λοιπόν γεγονός πως η νέα κυβέρνηση , υπό τον Αντώνη Σαμαρά , έχει όχι απλά δύσκολο , αλλά υπεράνθρωπο, έργο να κάνει!!!Οι δυσκολίες …βουνά! Και οι λύσεις λίγες! Και αυτό επειδή ‘’τα προβλήματα , δεν είναι ένα …,ούτε δύο …,αλλά …χίλια δύο ‘’,όπως λέει και ο λαός μας !!!ΚΑΙ ΟΛΑ (ΠΑΝ ) ΔΥΣΚΟΛΑ!!!

Οι εκλογές που έγιναν , στις 17 Ιουνίου 2012, ήταν οι 15ες, μετά την μεταπολίτευση !Και όπως φαίνεται ήταν και οι τελευταίες , γιατί ‘’ο κύκλος της μεταπολίτευσης , έκλεισε’’ και μάλιστα  οριστικά !!Να σας υπενθυμίσω πως , η ΝΔ , στις 15 αυτές εκλογικές αναμετρήσεις ,βγήκε νικήτρια στις 9!Ενώ το ΠΑΣΟΚ κέρδισε στις υπόλοιπες 6!Ετσι από το 1974 και μέχρι σήμερα έχουν σχηματισθεί 18 κυβερνήσεις! Μέσος όρος ζωής (οι Κυβερνήσεις …)είχαν περίπου 33 ή 32 μήνες !!!Ακόμα να σας πω πως, ‘’η πιο βραχύβια ήταν αυτή του προέδρου του Αρείου Πάγου , Ιωάννη Γρίβα , με μόλις 43 ημέρες διάρκειας , από 11 Οκτωβρίου 1989 έως 23 Νοεμβρίου 1989…’’!!!Το ΠΑΣΟΚ είναι και παραμένει κόμμα του συστήματος .Και αυτό γιατί παρέμεινε στην εξουσία , περισσότερα από 21 χρόνια!!!Αξίζει να υπογραμμίσω ότι , ‘’το ρεκόρ προτίμησης του Εκλογικού Σώματος  κατέχει , η πρώτη μετά τη μεταπολίτευση (17 Νοεμβρίου 1974)κυβέρνηση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή με 54,37%...’’!...Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου , έλαβε το 48 ,07% του εκλογικού σώματος!

Και κάτι ακόμα. Ο Αντώνης Σαμαράς , είναι ο 13ος πρωθυπουργός, ο οποίος ορκίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2012 και όπως είπε , ‘’θέλει να πιστεύει ότι η θητεία του , θα έχει μακρά διάρκεια …’’!!Τώρα. Ο μόνος , που έχει τρεις Κυβερνητικές θητείες ήταν (και είναι…)ο Ανδρέας Παπανδρέου , με 95 μήνες !Ακολουθεί ο Κώστας Σημίτης με 93 μήνες ‘’ζωής’’! Ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής , με θητεία 72 μήνες ως Πρωθυπουργός !...Και στα …δικά σου Αντώνη!...Εμείς στο ευχόμαστε από καρδιάς!!!




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου