Έτσι μόνο !!!

Ναι! Ναι , τέτοιοι οργανισμοί , μας χρειάζονται , τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας !’’Ο οργανισμός αυτός , που δυστυχώς , από τα  ΜΜΕ (Ραδιόφωνο- τηλεόραση –εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα . Από ΟΛΑ δηλαδή …) ήταν στα …αζήτητα (!!!)μειώνει το χρέος της Ελλάδας’’!! Ναι διαβάσατε πολύ –πολύ σωστά .’’Μειώνει το χρέος της Ελλάδος…’’!! Πως;Mε ποιον τρόπο ;’’Μα με την επαναγορά ομολόγων …’’!!!


‘’GREECE DEBT FREE’’,που σημαίνει ‘’Ελλάδα Ελεύθερη από χρέος’’, έχει τεθεί σε λειτουργία  πριν από λίγο καιρό! Και τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά !Είναι μια , ‘’πλατφόρμα που επιτρέπει σε πολίτες και σε εταιρείες να συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση του ελληνικού χρέους …’’!!!Ο οργανισμός αυτός GDF(είναι τα αρχικά του Greece Debt Free…)είναι ένας μη κυβερνητικός , μη κερδοσκοπικός και δέχεσαι δωρεές  με σκοπό την ‘’αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων ,στις διεθνείς αγορές , σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις ονομαστικές …’’!Δηλαδή  αγοράζει , αυτός ο Οργανισμός πιο φθηνά , (από το Ελληνικό δημόσιο )από τους πιστωτές πιο συγκεκριμένα , από ότι το Ελληνικό δημόσιο , αγοράζει !!!Αυτή είναι πέρα για πέρα , η αλήθεια !...Και το πιο σπουδαίο είναι , το γεγονός ότι , μετά την αγορά…, στη συνέχεια δηλαδή , ‘’ο οργανισμός βοηθά στην μείωση του χρέους , μέσω ακύρωσης των συγκεκριμένων ομολόγων …’’!!!Κάνει (ο Οργανισμός ο GDF)διπλή δουλειά , για το καλό της πατρίδας!

Από τους πρώτους , αν όχι ο πρώτος που συμμετέχουν ενεργά , στην προσπάθεια αυτή είναι ο καλός μου φίλος (πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ), ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος ‘’δώρισε 168.590 ευρώ , εκ μέρους του Ολυμπιακού, ποσό που αντιστοιχεί  ή που είναι αρκετό (αυτό είναι η σωστή έκφραση …)για την επαναγορά ομολόγων ονομαστικής αξίας 1,4, εκατομμυρίων ευρώ…’’!!!Να τονίσω ότι δημιουργός του Οργανισμού αυτού , είναι ο Πέτρος Νομικός , ο οποίος τόνισε στην εφημερίδα ‘Wall street Journal ‘’πως ‘’οι Έλληνες θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή …’’!!Ίδια ήταν η δήλωση και του Βαγγέλη Μαρινάκη !Μπράβο! Χίλια μπράβο για την προσπάθεια αυτή !Έτσι , θα σωθεί η Ελλάδα !!!Έτσι μόνο !!!



ΣΗΜ.ΣΥΝΤ. Να ευχηθώ από καρδιάς, στη Νέα Βουλή που ορκίστηκε χθες καλή δουλειά , προς όφελος της πατρίδας μας , που περνάει κρίσιμες ώρες!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου