Όλα είναι χωρίς αξία!!!

Δεν ξέρω εάν έπρεπε , αυτό να γίνει!...Όμως έγινε δυστυχώς και δεν μπορεί κάποιος ,να πει το αντίθετο…

Δεν ξέρω ποια ήταν η αξία τους !Όμως  η ιστορική τους αξία είναι όχι απλώς μεγάλη ,αλλά τεράστια , γιατί απεικονίζουν την Ελλάδα του τότε , την περίοδο δηλαδή  του ‘’νεοσύστατου του κράτους’’ από το 1828 έως και 1830!

Ο λόγος , για τις ανέκδοτες  μέχρι και σήμερα επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια , του πρώτου κυβερνήτη  της Ελλάδος. Στις επιστολές  αυτές ο Καποδίστριας παρουσιάζει , ‘’τις αγωνιώδεις  προσπάθειες του , να βάλει τάξη στις διάφορες υποθέσεις ,(δύσκολα  προβλήματα και τότε )του νέου –νεοσύστατου κράτους…’’! Τις , (ανέκδοτες επαναλαμβάνω …), επιστολές αυτές ο
 πρώτος Κυβερνήτης τις έστειλε στο στενό του συνεργάτη , τον Αλέξανδρο Κοντόπουλο!...Σε μια , από τις 37 επιστολές ο Ιωάννης Καποδίστριας , μεταξύ άλλων αναφέρει :’’…αν συνυπολογίσετε τη φοβερή δυστυχία του λαού και την αφορία που θα μπορούσε να πλήξει επί μακρόν το  έδαφος της Ελλάδος ,ελλείψει πιστώσεων και κεφαλαίων , θα βλέπατε ότι τα μέσα που διαθέτουμε είναι τελείως δυσανάλογα , προς τις ανάγκες μας , πράμα που με ανησυχεί …’’!!!Η επιστολή αυτή , εστάλη στις 13 Απριλίου του 1828!!!

Και τίθεται το ερώτημα .Το κράτος ΔΕΝ είχε 26.000 ευρώ (τόσο πλήρωσε ο ιδιώτης στα χέρια του οποίου πέρασαν οι επιστολές !)για να … ’’χτυπήσει ‘’, στην δημοπρασία και οι επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια να μείνουν στο Μουσείο ως κειμήλιο ;Εκτός και αν ήταν αδιάφορες !Η δεν έχουν καμιά ιστορική αξία !...

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα , όλα είναι χωρίς αξία , δυστυχώς ! Αυτό είναι το συμπέρασμα, που βγαίνει , για άλλη μια φορά , ύστερα από την …’’περιπέτεια , που …πέρασε το κύπελλο του Ολυμπιονίκη μας Σπύρου Λούη …’’!!!Να πω ακόμα ότι το ίδιο , έγινε και με τα χειρόγραφα –σημειώματα του αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα – Διγενή , τα οποία πωλήθηκαν έναντι 7.670 ευρώ! Και ήταν ΟΛΑ απόρρητα !!! Μπράβο ρεεε!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου