ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

WEBTV KONTONIS

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Όλα είναι χωρίς αξία!!!

Δεν ξέρω εάν έπρεπε , αυτό να γίνει!...Όμως έγινε δυστυχώς και δεν μπορεί κάποιος ,να πει το αντίθετο…

Δεν ξέρω ποια ήταν η αξία τους !Όμως  η ιστορική τους αξία είναι όχι απλώς μεγάλη ,αλλά τεράστια , γιατί απεικονίζουν την Ελλάδα του τότε , την περίοδο δηλαδή  του ‘’νεοσύστατου του κράτους’’ από το 1828 έως και 1830!

Ο λόγος , για τις ανέκδοτες  μέχρι και σήμερα επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια , του πρώτου κυβερνήτη  της Ελλάδος. Στις επιστολές  αυτές ο Καποδίστριας παρουσιάζει , ‘’τις αγωνιώδεις  προσπάθειες του , να βάλει τάξη στις διάφορες υποθέσεις ,(δύσκολα  προβλήματα και τότε )του νέου –νεοσύστατου κράτους…’’! Τις , (ανέκδοτες επαναλαμβάνω …), επιστολές αυτές ο
 πρώτος Κυβερνήτης τις έστειλε στο στενό του συνεργάτη , τον Αλέξανδρο Κοντόπουλο!...Σε μια , από τις 37 επιστολές ο Ιωάννης Καποδίστριας , μεταξύ άλλων αναφέρει :’’…αν συνυπολογίσετε τη φοβερή δυστυχία του λαού και την αφορία που θα μπορούσε να πλήξει επί μακρόν το  έδαφος της Ελλάδος ,ελλείψει πιστώσεων και κεφαλαίων , θα βλέπατε ότι τα μέσα που διαθέτουμε είναι τελείως δυσανάλογα , προς τις ανάγκες μας , πράμα που με ανησυχεί …’’!!!Η επιστολή αυτή , εστάλη στις 13 Απριλίου του 1828!!!

Και τίθεται το ερώτημα .Το κράτος ΔΕΝ είχε 26.000 ευρώ (τόσο πλήρωσε ο ιδιώτης στα χέρια του οποίου πέρασαν οι επιστολές !)για να … ’’χτυπήσει ‘’, στην δημοπρασία και οι επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια να μείνουν στο Μουσείο ως κειμήλιο ;Εκτός και αν ήταν αδιάφορες !Η δεν έχουν καμιά ιστορική αξία !...

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα , όλα είναι χωρίς αξία , δυστυχώς ! Αυτό είναι το συμπέρασμα, που βγαίνει , για άλλη μια φορά , ύστερα από την …’’περιπέτεια , που …πέρασε το κύπελλο του Ολυμπιονίκη μας Σπύρου Λούη …’’!!!Να πω ακόμα ότι το ίδιο , έγινε και με τα χειρόγραφα –σημειώματα του αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα – Διγενή , τα οποία πωλήθηκαν έναντι 7.670 ευρώ! Και ήταν ΟΛΑ απόρρητα !!! Μπράβο ρεεε!!!
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ONLINE

ΩΡΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

ΣΧΟΛΙΟ Γ .ΚΟΝΤΟΝΗ

Από κάθε μέρος του κόσμου...

Προβολές Σελίδας

RADIO KONTONIS

Επικοινωνία 94 FM

ONE TV

ΣΚΑΪ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tillas

ASTHENOFORA 365

VALLEDI VILLAGE

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΣ

VODAFONE SHOP

VODAFONE SHOP

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Chryssi Akti