Στα… ’’αζήτητα’’!!!

Σπιναλόγκα ! Ένας τόπος …,ένα νησί…, ένας χώρος με παγκόσμια ιστορία!!!’’Άλλωστε ΔΕΝ είναι λίγο και λίγες οι φορές που ‘’γυρίστηκαν’’ στον χώρο αυτόν ταινίες , που παρουσιάζουν ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ , ΤΟΤΕ ΕΚΕΙ!!!

Ακόμα και σήμερα όποιος ‘’πατήσει το πόδι του εκεί’’, με δέος και σεβασμό ‘’έρχεται μπροστά’’ στα χιλιάδες άτομα , τα όποια ‘’έφθασαν ‘’στον χώρο αυτόν με ελπίδα για ‘’κάτι καλύτερο ‘’, έστω και στα …’’αζήτητα…’’!!!Και ο λαός εκείνος ήταν πράγματι στα… ’’αζήτητα…’’!!!Και αυτό γιατί , ‘’η μοίρα τους ήταν προδιαγεγραμμένη’’!!!Πρόσφατα , ΟΛΟΙ ΖΗΣΑΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ,Α ΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ , ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ , ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ !!!!!Και είναι αλήθεια. Ανατριχιάσαμε!!!’’Βγήκαμε ‘’από τα ρούχα μας!!!Ιδρώσαμε και δακρύσαμε!!!Και όλα αυτά , επειδή  η ταινία , με την αληθινή πέρα για πέρα ιστορία της μας πήγε σήμερα στο τότε!!!’’Ζήσαμε ‘’και εμείς και καταλάβαμε τι τράβηξαν οι χιλιάδες αυτοί συνάνθρωποι μας σε εκείνη την ‘’απομόνωση’’!!!Εκεί μέσα στα … ’’αζήτητα …’’!!!

Ε, λοιπόν η Σπιναλόγκα που ‘’κυριαρχεί’’ στο παγκόσμιο στερέωμα , που πρέπει’’ να ενταχθεί(υπάρχει σχετικό αίτημα της περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου του Αγίου Νικολάου …),στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO’’!!! Είναι γεγονός πάντως πως , το νησί …,η νησίδα αυτή  , ‘’αντανακλά σημαντικές πολιτιστικές αξίες …’’!!! Αυτό , ΔΕΝ το αμφισβητεί ΟΥΔΕΙΣ!...Είναι …νωπή ακόμα και σήμερα, ‘’η ανάσα τους , στα αζήτητα ‘’!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου