Η …Γοργόνα και ο …Καπετάνιος!!!

Η ανεργία είναι εδώ!... Ζει!... Ζει και βασιλεύει! Κάτι σαν την … Γοργόνα η οποία ρωτάει τον καπετάνιο (τον κάθε καπετάνιο, λέει η Μυθολογία μας…) με έντονο ύφος :’’Ζει ο Μεγαλέξανδρος ;’’ Και αλίμονο εάν ο καπετάνιος πει άλλο από το ‘’Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει…’’!!! Εάν, ο …άτυχος καπετάνιος πει , ‘’Όχι ΔΕΝ ζει …’’,τότε η… Γοργόνα ταράσσει τα ήρεμα νερά της …’’γαλήνιας θάλασσας’’ και το βαπόρι βουλιάζει!!! Η …Γοργόνα και ο …καπετάνιος λοιπόν….


Θα μου πείτε , τι σχέση έχει η Γοργόνα με την ανεργία ;Καμιά! Θα απαντήσει κάποιος χωρίς να το σκεφτεί πολύ !Όμως έχει !Έχει σχέση η Γοργόνα με την ανεργία !Η Γοργόνα (ΟΛΟΙ εμείς οι πολίτες…)ρωτάει τον καπετάνιο (την Κυβέρνηση…, την κάθε Κυβέρνηση…)εάν ‘’ζει ο Μεγαλέξανδρος’’(εάν υπάρχει εργασία…)και εκείνος (οι καπετάνιος…, η κάθε κυβέρνηση δηλαδή …)λέει εκείνο το ‘’ζει και βασιλεύει…’’! Ψέματα δηλαδή !Γιατί ούτε ‘’ο Μεγαλέξανδρος ζει’’, μα ούτε και ‘’δουλειές (εργασία)υπάρχουν …’’!!!Άρα , η Γοργόνα… με την ανεργία έχει μεγάλη σχέση !’’Ταυτίζονται’’ είπε κάποιος !Δεν ξέρω! Όμως δένουν …γάντι !!!

Τώρα. Το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών , ‘’εκτιμά πως η ανεργία έως το τέλος του 2012 , θα ανέλθει στο 23,6%’’.Είναι , όπως υποστηρίζει ‘’δραματική η επιδείνωση της πορείας της Ελληνικής Οικονομίας…’’!!!Ακόμα τονίζει το Ινστιτούτο ότι ‘’η ύφεση θα φθάσει το 6,9% και ο πληθωρισμός θα κινηθεί στο 1,5%....’’!!!Να προσθέσω στο σημείο αυτό ότι , ‘’οι δαπάνες των νοικοκυριών’’ θα δεχθούν και νέες πιέσεις , οι οποίες θα προέρχονται ‘’από τις  διάφορες εξελίξεις στην αγορά εργασίας και φυσικά στην άνοδο της ανεργίας…’’!!!

Εδώ που τα λέμε (και θα πρέπει να λέμε μόνο την αλήθεια, όσο πικρή και εάν είναι …), στο τέλος του 2012 , οι άνεργοι στην χώρα μας θα είναι κοντά στα δυο εκατομμύρια !!!Άλλωστε ουδείς (καμιά αρχή κυβερνητική ή κάποια άλλη …)διέψευσε πως , στο πρώτο εξάμηνο του 2012 , η ανεργία ‘’χτύπησε κόκκινο ‘’!!!Ξεπέρασε ακόμα και το 50%!!!Είναι γεγονός πως έχουμε ενάμισι εκατομμύριο άνεργους σήμερα !!!Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ !!!

Και δυστυχώς , τα δύσκολα είναι μπροστά μας !Όχι ΔΕΝ πέρασαν! Και όσες (ψεύτικες )απαντήσεις δώσει ο ‘’καπετάνιος ‘’ (κυβέρνηση)στην ‘’Γοργόνα’’(στους πολίτες)’’η αλήθεια θα βγει στο φως…’’!!!Και τότε… αλίμονο τους !!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου