Που είναι, τα μπάνια του λαού ρεεεε;

‘’Καήκαμε…’’!!! Πραγματικά από τις πρώτες ημέρες του, ο Ιούλιος , έδειξε τις… διαθέσεις του!...Έδειξε ότι θα μας …ψήσει !!!Και το… έκανε πράξη!...Μέχρι και την Τρίτη… ,ή για την ακρίβεια , έως και την Δευτέρα  16 του μήνα , ‘’φάγαμε κάτι 42άρια , που ήταν …ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ’’!!! Και όποιος είχε κάποιο συγγενή στο χωριό του (γονείς …,ξαδέρφια …,θείο …,ή έστω και …κουμπάρο !)τα …ψιλοκατάφερε και ‘’άφησε το κακό … μόνο του …’’!!!

Όποιος όμως ΔΕΝ είχε αυτόν τον συγγενή …,ή αιρκοντίσιον …,ή ανεμιστήρα για να …’’ξορκίσει  το κακό …’’,’’καήκε’’ στην κυριολεξία !!!Το ίδιο έγινε εάν ΔΕΝ είχε χρήματα , για να …φθάσει σε μια παραλία!... Αλλά , πες ότι μπορούσε να φθάσει , ‘’κουτσά , στραβά ‘’εκεί , (σε μια παραλία)Όμως για να , ‘’μπει και να …βάλει τα πόδια του , στη θάλασσα  ήθελε μια ..περιουσία …’’!!!Όχι , ΔΕΝ είναι υπερβολή !Είναι …ωμή , η αλήθεια !!!Δυστυχώς αυτή είναι , ‘’πέρα για πέρα η πραγματικότητα και αυτού του καλοκαιριού …’’!!!

Και αμέσως τίθεται  ένα ερώτημα .’’Γιατί οι παραλίες ΔΕΝ είναι ελεύθερες …’’;Γιατί να συμβαίνει αυτό (να είναι μόνο με …εισιτήριο , η είσοδος!!!), σε μια χώρα , όπως .’’η Ελλάδα , που έχει τις περισσότερες και πιο εκτεταμένες  ακτές , από κάθε  άλλο κράτος…’’; Να τώρα που ‘’ο Έλληνας τα ...φέρνει δύσκολα ‘’,στην οικονομική κρίση που μας … έβαλαν ο Γιώργος Ανδρέας Παπανδρέου και οι …συνοδοιπόροι του !!!Δεν έμεινε ..σπιθαμή παραλίας που , για να την …’’γευτείς ‘’, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ από 5 ευρώ έως και δεκαπέντε ευρώ !!!Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ που , υποχρεωτικά για να ‘’μπεις’’, θα πληρώσεις , είναι και το …χαράτσι που σου επιβάλλουν με το …έτσι θέλω να πληρώσεις!!!Ένα… χαράτσι (καλύτερα θέλω να μην την… μαθαίναμε αυτή τη λέξη!!!)για να σου δώσουν ξαπλώστρα!!!Ακουμπάς λοιπόν ένα ακόμα δεκάρικο (10 ευρώ )και το …απολαμβάνεις!!!Δεν … μένουμε όμως εδώ !Δεν …τελειώνεις  δηλαδή με την …’’αγορά’’ της ξαπλώστρας!!!Καλοκαίρι είναι …,η ζέστη αφόρητη …,τα παιδιά διψάνε (και οι μεγάλοι βεβαίως…)και για να τα …δροσίσεις και ασφαλώς να … δροσιστείς και εσύ , πηγαίνεις στην ‘’καντίνα’’ για νερό και καμιά πορτοκαλάδα !!!Καλύτερα να μην …έφθανες εκεί γιατί ΔΕΝ … ΞΕΜΠΛΕΚΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ 20 ΕΥΡΩ!!!Πηγαίνεις  λοιπόν για ένα … μπανάκι (μανάκι  που λέει και το τραγούδι !)και σου …κοστίζει ο ‘’κούκος αηδόνι’’!!!Θέλεις (με έναν απλό λογαριασμό που έκανα…)τουλάχιστον  60 ευρώ !!!Για ένα …,για ένα , το επαναλαμβάνω, μπάνιο  στη θάλασσα !!!Και σε αυτά τα 60 ευρώ ΔΕΝ  βάζω –προσθέτω το πετρέλαιο  ή την βενζίνη ή τα εισιτήρια !!!Εάν προστεθούν και αυτά , τότε ΔΕΝ ΣΕ ΦΘΑΝΟΥΝ  ΕΚΑΤΟ ΕΥΡΩ!!!Μένεις λοιπόν στο σπίτι σου και … απολαμβάνεις  την …ζέστη σου !!!!!Αυτή είναι η αλήθεια !

Ένα και μόνο , ερώτημα στην Κυβέρνηση! Υπάρχει κάποια Συνταγματική Διάταξη , που να επιβάλλει εισιτήριο και ΟΛΑ τα άλλα , για να πας στη θάλασσα; Για ένα μπάνιο ;Φυσικά ΟΧΙ! Το αντίθετο μάλιστα… Με Συνταγματική Διάταξη επιβάλλεται η απόλυτη ελευθερία στις ακτές!!!!Που είναι , τα μπάνια του λαού ρεεεε;


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου