Το… 3014 είναι κοντά!!!

  Ωωω! Τι ωραία! Τι καλά! Τι τέλεια! Βρισκόμαστε στο… 3012! Και τα οικονομικά πηγαίνουν… χάλια!!! Στο… “βασίλειο της Μπανανίας” ο ένας “κλέβει” τους… πολλούς(!) για να ζήσει αυτός καλύτερα κι ας πεθάνουν οι άλλοι!!! Στο μικρό χωριό της Άνω Νέας Φοινικαλέας (με το νέο νόμο του “Κακοκράτη”, ενώθηκε με τη Νέα Κάτω Πορτοκαλέα!!!) τα πάντα “ζουν” σε μια… :μεθυσμένη πολιτεία”!!! Οι “υπήκοοι” περνάνε χωρίς… “ζωή και κότα”!!! Κι αυτό επειδή και τη “ζωή” αλλά και την “κότα”, τα έδωσαν σε… φόρους!!! Και δεν είναι πλάκα!!!
 





Εκείνη την εποχή (είπαμε, είμαστε στο 3012_ στα… “πράγματα” είχε “ανέβει”, μετά το θάνατο του “αρχηγού”, η σύζυγός του, η Έψη Γιαταγάνα..! Πήρε τη θέση του “αρχηγού”, μετά την προτροπή και υπόδειξη του, για πολλά χρόνια “αρχηγού” Παντέ Γρέλου, πριν από περίπου δύο χρόνια..! Και όπως διαβάζω στον Τύπο της εποχής, ο Παντές Γρέλος “περίμενε” ότι με την Έψη Γιαταγάνα στο… “τιμόνι”, θα ήταν αυτός που θα έκανε και χρέη “αρχηγού”, μιας και εκείνη δε γνώριζε ΤΙΠΟΤΑ από διοίκηση..! Όμως τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι και ο “μαχαλάς”τα… έσπασε!!!

  Το… “σπάσιμο” αυτό, “έφερε τα πάνω, κάτω”..! Όλα έμειναν πίσω!!! Η Άνω Νέα Φοινικαλέα – Νέα Κάτω Πορτοκαλέα, το μέχρι πριν λίγο όμορφο χωριό, είχε γίνει ένας… απαράδεκτος τόπος! Δε λειτουργούσε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ..! Μάλιστα, στην τύχη του είχε αφεθεί και το καλύτερο, ίσως, κομμάτι του “Βασιλείου της Μπανανίας”, το δάσος, το οποίο ήταν πλέον γεμάτο από… “δράκους” κάθε λογής”!!! Και η απορία ήταν, γιατί ΔΕΝ ΕΔΕΙΧΝΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΡΧΗΓΙΑ” του χωριού!!! Αλλά γιατί να το κάνει…! ΟΛΟΙ τις… “καρέκλες τους” έβλεπαν..! Και προσπαθούσαν με “χίλιους δυο” τρόπος, να τις… κρατήσουν!!! Πίστευαν, οι… “μπαγάσηδες” ότι αυτές (οι καρέκλες…) ήταν… “καρφωμένες” επάνω τους!!!!! Υπήρχε δε, κάποιος “υπαρχηγός” ο Κάμπης Μπότσος, που νόμιζε ότι είχε το αλάθητο του… Πάπα!!! Πίστευε ότι τα ήξερε ΟΛΑ!!! Και ότι αυτός (ο… ξερόλας!) ήταν και ουδείς άλλος!!! Είχε ξεχάσει, φαίνεται, πως η “υπαρχηγία” ήταν… προσωρινή!!!! Δε νοιαζόταν για το… μετά, ο Κάμπης Μπότσος!!! Όμως… “πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…., φίλεεεε…”!!!

  Στην τελευταία Συνεδρίαση της “Αρχηγίας” του χωριού, έγινε όπως διαβάζω στον Τύπο της εποχής, το… “έλα να δεις”..! Η “αρχηγός”,η Έψη Γιαταγάνα, ως… άλλη “Αυτοκράτειρα”, θύμισε στους… “υπαρχηγούς”, στους “μετόχους” αλλά και στους υπηκόους της Άνω Νέας Φοινικαλέας – Νέας Κάτω Πορτοκαλέας, εκείνο το “αποφασίζουμε και διατάζουμε” που κάποιοι άλλοι είχαν πει εκατόν τριάντα εννέα χρόνια πριν!!! “Όχι! Αυτό ποτέ! Ποτέ..! (κάποια έρευνα είχαν αρχίσει για κάποιες εκδηλώσεις που είχαν γίνει τότε…) Δεν με αφήνετε να μιλήσω..! Εγώ είμαι η αρχηγός σας…”, τόνισε σε ένα τόνο, που όπως ο… ιστορικός της εποχής εκείνης γράφει, έμοιαζε με την… “Μεθυσμένη Πολιτεία…”!!! Ρεεε…., μπας;
  Είναι πάντως κρίμα για το χωριό, που ημέρα με την ημέρα, δυστυχώς, μαραζώνει!!! Και ΤΙΠΟΤΑ, δε φαίνεται στον… ορίζοντα να… αλλάζει!!! Δεν υπάρχει… ανάπτυξη στον τόπο!!! Και οι… υπήκοοι, καλούνται να πληρώνουν ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΥΣ!!! Όμως, νισάφι πια!!! Δεν πάει άλλο… Το… 3014 (έρχεται η αλλαγή του “αρχηγού”, επιτέλους..!) είναι κοντά!!! Πολύ κοντά όμως..! Αυτό ρεεεε το ξεχάσατε; Ο κόσμος όμως ΟΧΙ!!!


                     ΣΗΜ. ΣΥΝΤ. : Τα “πρόσωπα” και τα “γεγονότα” του χωριού είναι…   
                     φανταστικά!!! Εάν υπάρχουν κάποιες ομοιότητες είναι τυχαίες…!

 Γιώργος Κοντονής


 


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου