Η τώρα …, ή ποτέ!...

Αυτό που γίνεται , σήμερα , με τους υπαλλήλους της Βουλής , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ !!!Όταν , που λέτε έμαθαν (εκεί τα …νέα τρέχουν με… πυραυλική ταχύτητα !!!)πως η  Κυβέρνηση προσανατολίζεται , στο να μειώσει τους μισθούς τους (παίρνουν δέκα φορές περισσότερα από , ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ !!!)και παράλληλα ότι θα ‘’κόψει’’ το εφάπαξ και θα το ‘’φέρει ‘’στα όρια των άλλων υπαλλήλων τα… ’’έβαψαν μαύρα’’!!!Και με το δίκιο τους!!!Και αυτό γιατί … ’’έβλεπαν ότι το οικοδόμημα που είχαν ‘’κτίσει’’ είχε αρχίσει να… πέφτει’’!
 
Η είδηση λοιπόν τις μείωσης ,έφερε ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ !!!Και ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ…ΤΣΟΥΝΑΜΙ!!!Και το ΤΣΟΥΝΑΜΙ (με την σειρά του…)ΕΚΑΝΕ …ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ(Όχι , αυτόν που έγραφε στην Ιστορία των μαθητών του δημοτικού , η Βουλευτής (!!!)της ΔΗΜ ΑΡ, η κ.Ρεπούση !Όχι αυτόν…)ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ !!!Έτσι , οι …’’πρίγκιπες ‘’ (με αυτόν τον… τρόπο αποκαλούν οι άλλοι υπάλληλοι , τους συναδέλφους τους της Βουλής !)άρχισαν να ..τρέχουν , να …βγάζουν τα ‘’χαρτιά ‘’τους για να …βγουν στην σύναξη!!!Τρέχουν , με λίγα λόγια , ‘’προκειμένου να κατοχυρώσουν’’ το αστρονομικό ποσό που παίρνουν ως εφάπαξ !!!Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ! Φθάνουν και πολλές φορές ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ 350.000 ευρώ !!!Ναι ! Ναι , διαβάσατε πολύ πολύς σωστά! Εφάπαξ , οι… προνομιούχοι υπάλληλοι της Βουλής , ‘’τσεπώνουν ‘’τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ !!!Είπατε τίποτα ;Όχι … ρωτάω; Δεν θέλουν , λοιπόν να …χάσουν αυτά τα λεφτά!!!Και εδώ ,που τα λέμε ποιος θα ήθελε να χάσει , αυτό …,ή καλύτερα ένα τέτοιο προνόμιο ;ΟΥΔΕΙΣ!!!Υπάρχει αντίρρηση;
Έτσι , έχει αρχίσει, το …τσουνάμι της αποχώρησης!!!Πάνω από 60 άτομα έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους !Να προσθέσω όμως πως το τελευταίο 48ωρο άλλες εκατό αιτήσεις κατατέθηκαν για συνταξιοδότηση! Το… κύμα φυγής έχει για τα ‘’χτυπήσει’’ την Βουλή !!! Έτσι, όπως ομολογούν πολλοί , ίσως από την αποχώρηση , υπάρχει πρόβλημα στις εργασίες (στενογράφοι κλπ…)της Βουλής !!!Τώρα και επειδή , ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΩ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ , να τονίσω , πως ,’’εκτός από το (κανονικό …)εφάπαξ του δημοσίου λαμβάνουν και άλλο ένα εφάπαξ που προέρχεται από το Ταμείο Αλληλεγγύης Υπαλλήλων της Βουλής …’’!!!Όμως! Γιατί πάντοτε υπάρχει ένα όμως !Όμως !Όμως αυτά , είναι χρήματα που παίρνει η Βουλή ,από ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΙΣΘΩΝΕΙ το Κοινοβούλιο !!! Ακόμα ένα 7% του’’συνόλου των προμηθειών από αναλώσιμα που παίρνει η Βουλή ‘’μπαίνει’’ στο ταμείο Αλληλεγγύης των Υπαλλήλων της Βουλής !!!Τέτοια μεταχείριση …,τέτοια προνόμια …,τέτοιο χάιδεμα , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ή ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ !!!Για αυτό ανέφερα πιο πάνω , εκείνο το ‘’όμως…’’!...
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός , από το Βήμα της Βουλής , της περασμένης Κυριακής , κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έθεσε το καίριο ερώτημα :’’είναι λογικό , οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν εφάπαξ οκτώ (8 )φορές μεγαλύτερο ,από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων ;’’,τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς! Και έχει δίκιο !...Εδώ να υπογραμμίσω πως , σε κανένα άλλο κράτος…,σε κανένα άλλο Κοινοβούλιο , οι υπάλληλοι ,’’ξεχωρίζουν ‘’για την διαφορετική μεταχείριση, από τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους !!!Αυτό ΜΟΝΟ ΕΔΩ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!
Είναι καιρός όμως να σταματήσει αυτό το κακό!...Να… διακοπεί αυτή , η αφαίμαξη των δημοσίων ταμείων , από τους ολίγους …,από τους προνομιούχους !...Γιατί ,πρέπει να ζήσουν και οι μη προνομιούχοι !... Παιδιά του ίδιου Θεού , είμαστε όλοι… Ευκαιρία είναι λοιπόν , κάποια πράγματα να μπουν στη θέση τους !...Η τώρα ή ποτέ!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου