Ραντεβού στου Μπακάκου


Η Ομόνοια αλλάζει!!! Αλλάζει όψη!!! (τώρα, δε γνωρίζω εάν τα καταφέρει και αλλάξει το… “κακό προηγούμενο” κι όλα όσα συμβαίνουν εκεί..!). Είναι πάντως γεγονός ότι υπάρχουν σχέδια για την ανάπλασή της..! Και μακάρι να εφαρμοστούν… Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να περπατήσουμε… και γενικά να κυκλοφορήσουμε στην περιοχή αυτή όπου οι ναρκομανείς έχουν το… βασίλειό τους!!! Αλλάζουν…., ή μάλλον πρόκειται “να αλλάξουν τα πράγματα…”, μας λένε οι υπεύθυνοι του Δήμου Αθηναίων..! “Αμήν και πότε…”, απαντάνε με μια φωνή οι Αθηναίοι που για να … “περάσουν” από την Ομόνοια και γενικά από το κομβικό αυτό σημείο, θα πρέπει να διαθέτουν… διαβατήριο!!
Οι καταστηματάρχες στην περιοχή.., στην Ομόνοια δηλαδή, ύστερα από τις διαβεβαιώσεις του Δήμου, φιλοδοξούν να κάνουν “γιορτές με τραπεζάκια έξω…”!!! Εδώ να τονίσω πως, “το φιλόδοξο σχέδιο των επιχειρηματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο “βαθύ κέντρο” της Πρωτεύουσας, αλλά και του Δήμου Αθηναίων, είναι για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις τρεις Αθηναϊκές πλατείες… !!! Δηλαδή στην πλατεία Ομονοίας (κυρίως σε αυτή…) και στις πλατείες Κοτζιά (εκεί, στο Δημαρχείο, στο κλασικό κτίριο…) και Βικτωρίας… Εκείνο που τονίζουν, από τον Δήμο είναι πως “η αισθητική των ελαφρών εγκαταστάσεων , θα είναι ενιαία για όλα τα καταστήματα, προκειμένου να αποφευχθούν οι… παραφωνίες”!!!  Κι αυτό είναι και δίκαιο και σωστό… Όλοι μάλιστα σε δημοτικά συμβούλια (οι δημοτικοί σύμβουλοι…) αλλά και σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, υποστηρίζουν ότι, “θέλουμε η Ομόνοια (και οι άλλες δύο πλατείες), από το έμβλημα του “κακού” να επανέλθει ως έμβλημα του “καλού”, όπως και πριν από πολλά χρόνια….!!!




Υπάρχει – λένε – ένα “μικρό” ή “μεγάλο” πρόβλημα..! “Με τι θα μοιάζει η ενιαία υποδομή των τραπεζοκαθισμάτων…”! Ειπώθηκαν και ακούστηκαν πολλά, ακόμα και για την “οριοθέτηση των χώρων εντός των χωρωθετημένων ζωνών…  Έτσι πάρθηκε απόφαση (έγινε και σχετική μελέτη…) πώς “η σκίαση – προστασία των χώρων, τραπεζοκαθισμάτων να γίνεται με ομπρέλες… Οι ομπρέλες θα είναι μονόχρωμες ή ριγέ, σε ένα από τους χρωματισμούς λευκό ή αποχρώσεις του κίτρινου…”! Κι αυτό γίνεται, “προκειμένου να εξασφαλιστεί η φωτεινότητα και η θερμική άνεση του χώρου…”!!! Βέβαια, έχουν παρθεί πολλές άλλες αποφάσεις “ώστε να βγει ένα άριστο αποτέλεσμα…”!!! Α, να μην το ξεχάσω, “εξετάζεται και η ιδέα για λειτουργία τουριστικού περιπτέρου…”! Είναι μια ιδέα που πραγματικά θα φέρει τα “πάνω – κάτω”! Είναι καινοτομία! Όχι μόνο το “τουριστικό περίπτερο”, αλλά και “όλο το εγχείρημα”… Η Ομόνοια πρέπει να αλλάξει! Πρέπει να … “επιστρέψει” στους Αθηναίους! Στον κόσμο! Έτσι για να ισχύσει εκείνο το παλιό: “Ραντεβού στου Μπακάκου…”!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου