Τι δεν είδαν οι Κινέζοι, στη Νέα Φιλαδέλφεια!!!


Κινέζοι στη Νέα Φιλαδέλφεια!..Ναι!

Είναι γεγονός ότι μια ομάδα Κινέζων έκανε… «κατάληψη» του δημαρχιακού καταστήματος της όμορφης (εάν ήταν και πιο καθαρή!..) πόλης της Αττικής!.. «Τυχαία» -είπαν οι Κινέζοι, όταν ρωτήθηκαν- ήταν η επιλογή της Νέας Φιλαδέλφειας!.. Άλλωστε η νέα καλλικρατική πόλης (Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα..) είναι μια από τις καλύτερες της Αθήνας και γενικά της Αττικής!..

Ήρθαν…, η πιο σωστά έφθασε την Τρίτη ( 30 Οκτωβρίου…) η ομάδα των Κινέζων στο δημαρχείο και η υποδοχή, θερμή, από τη Δήμαρχο την κα Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη, από τον αναπληρωτή Δήμαρχο , αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Μπάμπη Μπόβο και από τους άλλους Αντιδημάρχους τους κυρίους Παύλο Κότσιρα και Μιχάλη Κουτσάκη (οι άλλοι… απουσίαζαν) ήταν εκπληκτική! Να τονίσω πως, οι Κινέζοι, όπως δήλωσαν, έφυγαν ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία και ιδιαίτερα από τη ξενάγησή τους!...

Για την ιστορία της πόλης, μίλησε…, ή μάλλον την ανέπτυξε-ανέλυσε, ο αναπληρωτής Δήμαρχος, αντιδήμαρχος, Οικονομικών, ο κ. Μπάμπης Μπόβος…. «Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι κυρίως Μικρασιατική πόλη!! Εδώ, πριν από περίπου 90 χρόνια, έφθασαν οι πρώτοι Μικρασιάτες, ύστερα από τους διωγμούς των Τούρκων το 1922! Ήταν σχεδόν όλοι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Έτσι, δημιούργησαν, εδώ τον δικό τους πολιτισμό, πολύ γρήγορα!... Έφτιαξαν τα σπίτια τους. Ίδρυσαν επιχειρήσεις, οι οποίες μέσα, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγιναν βιώσιμες!!! Εκεί όμως, που θα πρέπει να σταθούμε περισσότερο, είναι στην ίδρυση της ΑΕΚ (Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης), η οποία έγραψε και γράφει τη δική της ιστορία στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της χώρας μας…», είπε αναφερόμενος στην πόλη του, ο Μπάμπης Μπόβος. Και συνέχισε:

«Ένα άλλο στοιχείο, που θα πρέπει να γίνει γνωστό σε εσάς, είναι το Άλσος, που έχουμε και που για όλη την Αττική, είναι ο μοναδικός πνεύμονας…!!!»



Να υπογραμμίσω ότι περισσότερα για το Άλσος είπε απευθυνόμενος στους κινέζους επισκέπτες της Νέας Φιλαδέλφειας, ο αντιδήμαρχος κ. Παύλος Κότσιρας, ο οποίος τους ενημέρωσε ακόμα και για όλα όσα, από διοικητικής πλευράς υπάρχουν στην πόλη! Σχολεία και άλλες δημοτικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις!... Ακόμα για την πόλη μίλησε και ο Μιχάλης Κουτσάκης…

Ακούγοντας όλα όσα ειπώθηκαν  ιδιαίτερα για το Άλσος, στους Κινέζους, από τη διοίκηση, «αξιωματούχους» της αντιπολίτευσης μέσα σε δέκα λέξεις, είπε τα πάντα!!! Ευτυχώς που οι Κινέζοι ΔΕΝ ζήτησαν να δουν το Άλσος…!!!! Όμως παρ’ όλα αυτά, η άφιξη στη Νέα Φιλαδέλφεια της Κινεζικής αντιπροσωπείας, είναι επιτυχία και σημειώνεται στα ΣΥΝ (λίγα ή πολλά ΔΕΝ έχει σημασία…) της διοίκησης!!! Ακόμα να τονίσω πως οι Κινέζοι ζήτησαν και ενημερώθηκαν για την οικονομική κατάσταση του δήμου (δεν έγινε γνωστό τι ειπώθηκε!..)και γενικά για τους λόγους που έφεραν την πατρίδα μας, στην τραγική αυτή περίπτωση, που ζούμε σήμερα!!!

Στο… περιθώριο αυτής της… μακρινής επίσκεψης των Κινέζων, στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχαμε ανταλλαγή δώρων και κάλεσμα (των Κινέζων) για επίσκεψη στην πόλη Ξιου Τζου. Μια πόλη με ιστορία περισσότερα από 1800 χρόνια!! Μια «πράσινη πόλη» (τουριστικά…) όπως την λένε!!! Πώς είπατε; Όχι! Δεν γνωρίζω εάν η Διοίκηση έκανε αποδεκτή την πρόταση!!! Εκείνο που ξέρω καλά, είναι το… «Τι, δεν είδαν οι Κινέζοι, στη Νέα Φιλαδέλφεια…»!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου