Εδώ όμως είναι Ελλάδα!!!


Ποιος να το έλεγε ότι εκείνο που πολλές φορές φωνάζουμε σε μερικούς, οι οποίοι μας… “σπάνε τα νεύρα”, “ρεεε μαλ… ληγμένα παίρνεις…”, θα γινόταν “λόγος ύπαρξης του ελληνικού λαού…”!!! Έτσι, τώρα ΔΕΝ το λέμε πλέον! Κι αυτό γιατί, ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ … ΛΗΓΜΕΝΑ!!!! Ποιος το περίμενε σε μια χώρα, η οποία αποκαλείται και είναι “η γη της Επαγγελίας”, ο λαός της να ζει ή πιο σωστά να προσπαθεί να ζήσει με ληγμένα προϊόντα…, ή όπως τα λένε “επιστημονικά” οι… ειδικοί, με “προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας…”!!! Είναι κρίμα κι άδικο…!
 
  “Είναι νόμιμο…”, μου είπαν πριν από λίγο καιρό, όταν ρώτησα κάποιους… “μεγαλομεγάλους” του εμπορίου..! “Είναι νόμιμο” πράγματι! Άλλωστε πριν από πάρα πολύ καιρό πέρασε και ισχύει, η σχετική ρύθμιση!!! Αυτή (η ρύθμιση…) όμως παραμένει ανενεργός ουσιαστικά κι αυτό επειδή έπρεπε πρώτα, “οι αρμόδιοι να εξασφαλίσουν ορισμένες σημαντικές προϋποθέσεις…”! Και πάνω από ΟΛΑ έπρεπε (δεν ξέρω εάν τούτη την ώρα που… μιλάμε ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΝΑΙ…) να συμφωνήσουν όλοι ανεξαιρέτως, “οι εμπλεκόμενοι φορείς…”!!! Δηλαδή: οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου (στην ουσία τα σούπερ μάρκετ) και ασφαλώς, “οι ενώσεις καταναλωτών…”! Ένα άλλο που έπρεπε να… “διασφαλίσουν” οι υπεύθυνοι είναι το ότι “δεν θα… έφθαναν στα πιάτα μας τρόφιμα κατωτέρας ποιότητος…”!!! Και φυσικά αυτά (τα τρόφιμα…) δεν θα τα πληρώναμε στα εστιατόρια (είπαμε τρόφιμα ληγμένα!!!) σαν να ήταν “τρόφιμα πρώτης ποιότητας”!!! Με ΦΠΑ 23% κλπ…κλπ…!!!
  “Είναι νόμιμο…”λοιπόν! Ναι! “Είναι όμως και ηθικόν…”; Όχι ασφαλώς!!! Ο λαός μας είναι γεγονός ότι έχει μάθει στα δύσκολα!!! Πέρασε κακουχίες! Πέρασε πολέμους! Πέρασε λιμούς! Πέρασε κατοχές! Πέρασε πείνα! Πέρασε εσωτερικές… αναταραχές! Πέρασε… πέρασε… και τι ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ! Άντεξε όμως...! Και θα αντέξει ο λαός μας και σε αυτή την περίπτωση με τα ληγμένα!!!

                            Βέβαια, όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΟΔΙ!!! Όλα…, για την ακρίβεια, τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ (κατά Νίκο Αλέφαντο) έγιναν βιαστικά…, χωρίς μελέτη…, με άγχος και πάνω από όλα, “χωρίς προνοητικότητα” και ακόμα “χωρίς απαντήσεις επί της ουσίας” (όπως λέει κι έχει δίκιο ο κόσμος…) για τα… “κενά” που έχει η ρύθμιση…!!! Τώρα! Προσωπικά πιστεύω πως οι αρμόδιοι, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ (σούπερ μάρκετ) ΩΣΤΕ (αυτοί οι καταστηματάρχες) ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, “ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ”ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ!!! Κι αυτό προκειμένου “να… ψωνίζουν από τον πάγκο των ληγμένων χωρίς μεγάλο φόβο”!!! Λέμε τώρα… Ο φόβος είναι μεγάλος και υπαρκτός!!! Και ο Έλληνας ζει, άλλη μια ανασφάλεια!!! Στην Ευρώπη τα ληγμένα “ζουν και βασιλεύουν…”!!! Εδώ όμως είναι Ελλάδα!!! Και όλοι γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει!!! Υπάρχει αντίρρηση;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου