“Πάρε θέση”!!!

 
Πάει! Πάει κι αυτό; Ή είναι ένα “μέτρο” προσωρινό; Και μακάρι να είναι…, γιατί διαφορετικά τα πράγματα θα είναι “μαύρα” για ΟΛΟΥΣ!!! Ο λόγος για το, ολυμπιακών διαστάσεων, κολυμβητήριο της Αθήνας, εκεί πάνω στο Ζάππειο!!! Διάβασα προ ημερών ότι “μπήκε λουκέτο!”!!! Το έψαξα το θέμα και διαπίστωσα ότι εδώ και πολλά – πολλά χρόνια…, ή μάλλον από πολλά χρόνια, “η υπόθεση λουκέτο…” ήταν σε… ημερήσια διάταξη! “Κρεμόταν” το κολυμβητήριο “σε μια κλωστή…”!!! Φαίνεται πως, αυτή… “έσπασε” και το “λουκέτο μπήκε…”!!! Κρίμα!!!
 









 Άλλη μια “μαύρη σελίδα” για τον ελληνικό αθλητισμό, γράφτηκε, δυστυχώς πριν από μερικά εικοσιτετράωρα..! Είναι όμως ντροπή να συμβαίνει αυτό…, κάτι τέτοιο δηλαδή σε έναν ιστορικό χώρο, όπως είναι το κολυμβητήριο του Εθνικού Αθηνών, (έτσι το έλεγαν…) στο πρώτο αυτό Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Αθήνας!!! Με την ευκαιρία, να σας θυμίσω ότι εδώ (στο κολυμβητήριο αυτό…) σημειώθηκαν ανεπανάληπτες ιστορικές στιγμές της ελληνικής κολύμβησης! Σε αυτό, ο καλός μου και αδελφικός μου φίλος, ο Κώστας Πρέκας, έγραψε ιστορικά ρεκόρ, πολλά από τα οποία δεν έχουν ακόμα… “σπάσει…”!!! Πέτυχε σπουδαίες Πανευρωπαϊκές και Βαλκανικές νίκες στην κατάδυση..! Και δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός, πως ο Κώστας Πρέκας ήταν ο πρώτος, εκείνη την εποχή που πραγματοποίησε “άλμα από σταθερό (τσιμεντένιο…) βατήρα των δεκαπέντε (αν θυμάμαι καλά…) μέτρων…”!!! Το γεγονός αυτό, είχε γραφτεί με “χρυσά γράμματα” στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης..! Και ασφαλώς υπάρχει ακόμα! Όλοι θυμούνται τα “φανταστικά άλματα” που επιχειρούσε (πάντοτε με επιτυχία και με καινούριες “φιγούρες”…) ο Κώστας Πρέκας..! Άλλωστε πώς μπορεί κανείς να ξεχάσει κάτι τέτοιο…, ένα τέτοιο “ιστορικό γεγονός…”!!! Στο ίδιο κολυμβητήριο και άλλοι πολλοί κολυμβητές έγραψαν τη δική τους ιστορία! Ο Δημήτρης Καρύδης, ο Χρήστος Δάρρας και η αδερφή του, η Σοφία, που με τις εκπληκτικές επιδόσεις τους “άφησαν άφωνους” (έτσι έλεγαν τότε…) τους θεατές!!! Δεν θέλω να γράψω περισσότερα, γιατί είναι σίγουρο ότι κάποιους πρωταθλητές και φίλους μου θα ξεχάσω και είναι κρίμα!!!
  Τώρα! Το πρώτο στην Ελλάδα Ολυμπιακών διαστάσεων (το ξαναγράφω, γιατί έχει τη σημασία του…) “έβαλε λουκέτο…” Αιτία; Η έλλειψη πετρελαίου! Και όταν ΔΕΝ υπάρχει πετρέλαιο, έχουμε αδυναμία θέρμανσης του νερού!!! Όπως μου είπαν οι υπεύθυνοι του κολυμβητηρίου επικοινώνησαν με τους αρμόδιους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, χωρίς βεβαίως να ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ!!! Ντροπή!!! Ένα ιστορικό μνημείο…, ή για την ακρίβεια, ένα ακόμα ιστορικό μνημείο μαραζώνει!!! Και για την ιστορία, υπογραμμίζω ότι “τα εγκαίνια του ιστορικού κολυμβητηρίου, έγιναν στις 8 Ιουλίου του 1940…”!!! Ύστερα από 72 χρόνια ζωής…, “μπήκε λουκέτο…”!!! Αλλά τι κάνει ο αρμόδιος Υπουργός, ο αθλητής και προπονητής με περγαμηνές του μπάσκετ, Γιάννης Ιωαννίδης; Πρέπει να βρει λύση… “εδώ και χθες”, για το καλό του αθλητισμού..! Το θέμα πλέον βρίσκεται στα χέρια σου φίλε Γιάννη! Πάρε θέση!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου