ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ





 
''ΕΔΩ Λιλιπούπολη'' ήταν η φωνή που προανήγγελλε στα παιδιά το ωριαίο ταξίδι στη φυλή των Λιλιπούα, έναν κόσμο που σχημάτισε ο Μάνος Χατζιδάκις μαζί με νέους ταλαντούχους μουσικούς στο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας που κράτησε μόλις τέσσερα χρόνια από το 1976 έως το 1980 ξεπέρασε την εποχή του.
 
 
Με ένα ταξίδι στη «Λιλιπούπολη» θα εγκαινιάσει τον χριστουγεννιάτικο κύκλο εκδηλώσεων το Μέγαρο Μουσικής. Πρόκειται για μία μεγάλη παραγωγή που θα ανεβάσει στη σκηνή πάνω από 140 παιδιά και δεκάδες μουσικούς, για να ξαναζωντανέψουν τους ήρωες αυτής της πολιτείας .
 
 
 
Για τη «Λιλιπούπολη», τη συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρία(ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ), τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής, Νίκος Τσούχλος:
 
 
 
«Παρά την ημερολογιακή της ηλικία, η παράσταση διατηρεί πάντα μία νεότητα και μία φρεσκάδα που επιβεβαιώνεται κάθε φορά που ακούει κάποιος αυτά τα τραγούδια». 
στα τέλη του 1980 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τα τραγούδια της εκπομπής, σε στίχους Μαριάνας Κριεζή, μουσική Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Χριστοδούλου.
 
Ενώ για πρώτη φορά το 1997 η Λιλιπούπολη ανέβηκε ως σκηνικό θέαμα στο Μέγαρο Μουσικής.
 
Η παράσταση παρουσιάστηκε  για τρεις ημέρες (απο τη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, Σάββατο 1 και σήμερα Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. -προλαβαίνουμε ακόμα -) και προσφέρει πολλές εκπλήξεις. Όπως τη συμμετοχή της 'Αλκηστης Πρωτοψάλτη που θα ερμηνεύσει με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο αγαπημένα τραγούδια όπως το Χορό των Μπιζελιών.
 
Στο ταξίδι στη Λιλιπούπολη συμμετέχει και ο Βασίλης Αγροκώστας που θα παρουσιάσει με νεανική ζωντάνια άλλες επιτυχίες, όπως τον Χαρχούδα Δράκο.
 
 
Με μεγάλη χαρά η σκηνή της αίθουσας Χρήστου Λαμπράκη θα γεμίσει η χορωδία 140 παιδιών του Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης σε διδασκαλία χορωδίας Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη. Ενώ τη μουσική εκτέλεση έχουν αναλάβει σολίστ και το ενόργανο σύνολο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σε φωνητική διδασκαλία Ρόζας Πουλημένου. Τα κοστούμια είναι της Πηνελόπης Μάμαλου.
 
Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν υπέρ του ταμείου υποτροφιών των ΑΡΣΑΚΕΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ !!!
 
 
 
 
                                                           Λέμυ Γ.Κοντονή

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου