Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ




Για σήμερα Κυριακή και καθώς είμαστε μια εβδομάδα από τα Χριστούγεννα μπορούμε να απλαύσουμε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας έχοντας πολλές επιλογές !!!...





















Από το Σάββατο 15/12 και έως και το Σάββατο 22/12, η Οδός Πραξιτέλους θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία, χαρτικά, είδη ζωγραφικής & χειροτεχνίας για τα παιδιά. 


  • Τα παραδοσιακά καταστήματα, τα καφέ και τα μπαράκια της οδού Πραξιτέλους φιλοξενούν τα έργα και τις εγκαταστάσεις εικαστικών καλλιτεχνών που εμπνεέονται από τον πολύχρωμο χαρακτήρα του δρόμου και σας καλούν να τα γνωρίσετε και εσείς με εκπλήξεις και κεράσματα σε ένα event με φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την υποστήριξη του Ιδρύματος για παιδιά «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ».




Από τις 11.00 το πρωί στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων



  • Το Τaλκ, το πρώτο δωρεάν μηνιαίο έντυπο για γονείς που τα βλέπουν όλα, υποδέχεται τις γιορτές των Χριστουγέννων με μια γιορτή αφιερωμένη στο παιδί και στο βιβλίο.
Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, η Αίθουσα Άγγελος Σικιελιανός της «Τεχνόπολις» θα γεμίσει βιβλία, μουσική και χριστουγεννιάτικες μυρωδιές!
Τα παιδιά θα φέρουν μαζί τους βιβλία που δεν διαβάζουν πια, έτσι ώστε να τα ανταλλάξουν μεταξύ τους. Θα ταξιδέψουν σε «Μια χώρα μουσική», θα ακούσουν παραμύθια και θα φτιάξουν το δικό τους χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά που θα φέρουν από το σπίτι τους. Θα ζωγραφίσουν ευχές για τα Χριστούγεννα και θα τις ανταλλάξουν κι αυτές μαζί με τα βιβλία τους! Θα συμμετέχουν σε διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι, θα ακούσουν όμορφες μελωδίες από μικρούς μουσικούς, θα ζωγραφίσουν τα πρόσωπά τους και θα διαβάσουν τα αγαπημένα τους βιβλία σε μια γιορτή γεμάτη... Ταλκ!
Στη γιορτή θα συμμετέχουν:
Το Studio Kinitiras με το πρόγραμμα Kinitiras Family
• Η Ομάδα Playroom
• Το καλλιτεχνικό εργαστήρι Μουσικό Κουτί
• Το ωδείο Φίλιππος Νάκας
• Το Θέατρο Ρετρό
• H καλλιτεχνική εταιρεία ΦΡΕΟΝ
• Η συγγραφέας Χαρά Γιαννακοπούλου
• Tα μουσικά έπιπλα Baff και
• Οι Εκδόσεις Susaeta, Παπαδόπουλος και Κόκκινο.
Ο Δρόμος του Τσαγιού θα μας κεράσει τσάι και το Max Perry Γλυφάδας κουραμπιέδες και μελομακάρονα!
 
Για το βραδυ ,


οι Balkan Clarinet Summit στο Ινστιτούτο Γκαίτε:
ο γύρος των Βαλκανίων σε έξι κλαρινέτα
Balkan Clarinet Summit στο Ινστιτούτο Γκαίτε: ο γύρος των Βαλκανίων σε έξι κλαρινέτα



Ξεκίνησε σαν πείραμα τον Αύγουστο του 2012 και συνεχίζεται ως περιοδεία σε όλα τα Βαλκάνια.
Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα σύνολα μουσικής σήμερα το οποίο αποτελείται από δεξιοτέχνες του κλαρίνου και του κλαρινέτου από έξι διαφορετικές χώρες.
Ανταλλάσσοντας μουσικές εμπειρίες και αυτοσχεδιάζοντας οι Σταύρος Παζαρέντζης (Ελλάδα), Sergiu Balutel (Ρουμανία), Slobodan Trkulja (Σερβία), Oguz Buyukberber (Τουρκία), Claudio Puntin (Ελβετία/Ιταλία) και Steffen Schorn (Γερμανία) ενώνουν τις μουσικές παραδόσεις τους σ’ ένα υφολογικό ιδίωμα που δεν γνωρίζει σύνορα.
Το αποτέλεσμα; Ενας πρωτόγνωρος συνδυασμός τζαζ, δημιουργικής μουσικής δωματίου και της δια-βαλκανικής παράδοσης του κλαρίνου.


Απόψε στις 8.30 μ.μ. στο Ινστιτούτο Γκαίτε


Καλή μας διασκέδαση
 
 
Λέμυ Γ.Κοντονή

 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου