Καλάβρυτα
              


        13 Δεκεμβρίου 1943
       Είναι μεσημέρι!
       Ο χειμώνας είναι βαρύς! Τα χιόνια έχουν...σκεπάσει τα πάντα! Το κρύο είναι διαπεραστικό και η Γερμανική μπότα πολύ βαριά!!! Και αυτό το απέδειξαν...περίτρανα ,οι Γερμανοί την ίδια εκείνη μέρα! Τότε...που οι κατακτητές ,έκαναν το πιο φρικτό έγκλημα τους στην Ελλάδα! Το ίδιο με εκείνο του Δίστομου! Συγκέντρωσαν και δολοφόνησαν όλους τους άνδρες της περιοχής! Από την σφαγή κατάφεραν να σωθούν 11 άτομα τα οποία ήταν "θαμμένα κάτω από τα πτώματα των συμπολιτών τους...",όπως σημειώνει ο ιστορικός της εποχής. Την ίδια ώρα που οι Ναζιστές πραγματοποιούσαν το στυγερό αυτό έγκλημα στα Καλαβρυτα,έκλειναν ταυτόχρονα όλα τα γυναικόπαιδα στο σχολείο και έβαλαν φωτιά! Όμως κάποιος Αυστριακό αντιναζιστης, άνοιξε την πόρτα του σχολείου και έτσι σώθηκαν τα γυναικόπαιδα!.. Για να δείτε την μανία των Χιτλερικών - Ναζιστικών στρατευμάτων  κατά του άμαχου πληθυσμού, σας υπενθυμίζω ότι δεν τους έφθασε η εξολοθρεύσει των κατοίκων, γιατί συνέχισαν το έγκλημα τους, με την πυρπόληση της πόλης!!!

              




Χίλια εκατό (1100) άτομα σκότωσαν οι SS στα Καλάβρυτα, εκείνο το μεσημέρι της 13 Δεκεμβρίου1943 και ανάμεσα τους ήταν παιδιά και μοναχοί του Μεγάλου Σπηλαίου. Μάλιστα 16 από αυτούς οι Ναζί τους πέταξαν - έριξαν αν και ήταν ζωντανοί,στους απότομους βράχους και βρήκαν τραγικό θάνατο!.. Οι κατακτητές είχαν έναν κανόνα, για αντίποινα ,κατά των Ελλήνων! Έναν κανόνα που τον έκαναν πράξη στα Καλάβρυτα... Τι έλεγε αυτός ο κανόνας; Διαβάστε με προσοχή...
• "Για κάθε Γερμανό νεκρό, αντιστοιχούν 50 Έλληνες..."!!!!!
• "Για κάθε τραυματία Γερμανό ,αντιστοιχούν 10 νεκροί Έλληνες..."!!! Και
• "Για κάθε Έλληνα που ανήκει στα φίλο κατοχικά σώματα και παθαίνει κάτι, θα εκτελούνται (!!!) σε...ανταπόδοση 5 έως 10 Έλληνες..."!!!!!
Τον κανόνα αυτόν έκανε πράξη στα μαρτυρικά Καλαβρυτα,ο υποστράτηγος των SS Σιμονα,που είχε πάρει την θέση του στρατηγού Στροοπ!!!
                Πως φθάσαμε στο ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων; Ιδού...
                 Από τις αρχές  του Δεκεμβρίου του 1943, οι Γερμανοί κατακτητές κλιμακώνουν μια σαρωτική αντεπίθεση, η οποία κορυφώνεται στις 8 του ίδιου  μήνα!.. Να υπογραμμίσω πως αυτή την ημέρα οι Ναζιστές καταστρέφουν τα γύρω χωριά Ρωγοι και Κερπινη, δολοφονώντας όλον τον ανδρικό πληθυσμό τους!.. Να προσθέσω πως την ίδια ημέρα κατέλαβαν και λεηλάτησαν την ιστορική Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου !!! Και όπως είπαμε πέταξαν στο βάρβαρο τους ανυποψίαστους και άοπλους μοναχούς!!!!! Την επόμενη μέρα 9 Δεκεμβρίου του1943,οι Γερμανικές δυνάμεις μπαίνουν και καταλαμβάνουν αμαχητί τα Καλάβρυτα!.. Έδωσαν την εντύπωση ότι δεν θα πειράξουν κανέναν!! Φρόντισαν μάλιστα και μέσω των πρακτόρων τους (προδότες υπήρχαν και υπάρχουν πάντοτε και παντού..!) "πέρασαν" το μήνυμα, ότι δεν θα προχωρήσουν σε αντίποινα, για όλα όσα είχαν κάνει οι άνδρες του ΕΛΑΣ! (Να υπογραμμίσω πως, το βράδυ στις 8 Δεκεμβρίου οι άνδρες του ΕΛΑΣ, προχώρησαν στην εκτέλεση των 80 Γερμανών αιχμαλώτων. Διασώθηκε μόνο ένας...) Έτσι οι Ναζί καθησύχασαν τους κατοίκους των Καλαβρύτων, με αποτέλεσμα  να μην φύγει κανείς και το κυριότερο ,να μην αντιδράσει... Η εκτέλεση των 80 Γερμανών αιχμαλώτων, υπήρξε η δικαιολογία  των Ναζιστικών στρατευμάτων, προκειμένου να προχωρήσουν στην καταστροφή των Καλαβρύτων!..
                 Για κανένα λόγο δεν πρέπει να ξεχάσουμε, όσα χρόνια και αν περάσουν, το ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που έγινε από τους SS στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, στα Καλάβρυτα... Το δίδαγμα, είναι σπουδαίο!.. Και παίρνει μεγαλύτερη έκταση, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας περνάει δύσκολες ώρες!!! Και ακόμα δεν πρέπει ΠΟΤΕ να λησμονήσουμε ότι "λαός που ξεχνάει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος σε θάνατο..." Και δυστυχώς κάτι τέτοιο το επιδιώκουν σήμερα  πολλοί!!!!! Κρίμα... Τα υπογραμμίσω όλα αυτά, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!!! Διαφωνείτε;




      

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου