Τα λουκέτα, στους Δήμους, έρχονται!!!



 “Κατά – κατά – καταρρέουν…”!!! Ναι, έτσι είναι..! Οι Δήμοι όλης της χώρας “βρίσκονται υπό κατάρρευση…”, εδώ και αρκετό καιρό..! Δεν… “οδεύουν προς στάση πληρωμών…”, όπως όλοι πιστεύουν κι αυτό επειδή πολλοί Δήμοι το έχουν κάνει πράξη..! ΟΛΟΙ…, ναι όλοι (οι Δήμοι…) είναι, “στα όρια της οικονομικής απελπισίας” και δυστυχώς της “αφάνειας…”!!! Όλοι, είναι στο… κόκκινο, “από τα χρέη σε τρίτους και σε δάνεια…”! Να υπογραμμίσω με την ευκαιρία, πως υπάρχουν Δήμοι που χρωστάνε στη ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ, περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ!!! Δεν υπάρχει ούτε ένας όμως, ο οποίος να είναι… “καθαρός…”! “Λευκός…” από χρέη!!! Αυτή είναι η αλήθεια! Τραγική; Μπορεί! Όμως αυτή είναι και δεν αλλάζει..!
 
 

Σήμερα, η κατάσταση αυτή επιβαρύνεται και μάλιστα πολύ, από τα… λουκέτα, που έχουν βάλει οι πιο πολλοί..! Ιδιαίτερα τραγικό θα είναι το αποτέλεσμα, εάν οι εργαζόμενοι συνεχίσουν να… “τεντώνουν τα πόδια…” (έτσι λένε πολλοί, προσωπικά δε με βρίσκει σύμφωνο…) και να αρνούνται την αποστολή στοιχείων, “όσων υπαλλήλων πληρούν τις προϋποθέσεις, για να ενταχθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως προβλέπει το Μνημόνιο 2…”!!! Από όλα αυτά, τις “καταλήψεις”, τις απεργίες και τις άλλες… επιδείξεις, ζημιωμένοι βγαίνουν οι δημότες, οι οποίοι δε φταίνε σε τίποτα και οι Δήμοι, που χάνουν χιλιάδες ευρώ, έσοδα από τα… “διάφορα” των Δήμων, που εισπράττουν ως ανταποδοτικά!!! Τώρα πού οφείλεται η… κατάσταση αυτή! Τα αίτια είναι πολλά! Και οι ευθύνες, ακόμα μεγαλύτερες στους επικεφαλείς των Δήμων, δηλαδή στους Δημάρχους! Δεν είναι ψέματα ότι, “οι τεράστιες οφειλές των Δήμων, έγιναν από την κακοδιαχείριση και φυσικά, από τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος…”!!! Έγιναν πολλές προσλήψεις (πολλοί Δήμαρχοι, προσλαμβάνουν, ακόμα και σήμερα, παρά την οικονομική άθλια κατάσταση των Δήμων τους..!), χωρίς λόγο και βεβαίως χωρίς τα ανάλογα προσόντα! Έγιναν, έτσι και προκειμένου να εξυπηρετήσουμε γνωστούς και φίλους!!! Το αμφισβητεί κανείς από τους Δημάρχους αυτό; Όχι, ασφαλώς!!! Υπάρχουν Δήμαρχοι σε όλη τη χώρα, οι οποίοι διαθέτουν 7 (ακόμα και 10, έστω κι αν ο… Καλλικράτης το… απαγορεύει αυτό, τους ΔΕΚΑ δηλαδή!!!) ειδικούς συμβούλους! Είναι νόμιμο; Ναι! Είναι ηθικό; Όχι!!! Θα μου πείτε για τη σημερινή κατάντια φταίνε ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ; Όχι..! Θα ήταν άδικο να πω…, να υπογραμμίσω κάτι τέτοιο! Όμως… φταίνε και αυτοί…, ή μάλλον έχουν… “μερίδιο ευθύνης” όταν τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα..! Δεν μπορείς να εισπράττεις πέντε και να ξοδεύεις έξι!!! Γιατί, με τον τρόπο αυτό, είσαι… καταδικασμένος σε θάνατο!!! Όλοι το γνωρίζουμε…, όμως λίγοι το… αποφεύγουμε..! Και είναι κρίμα..! Από την άλλη πλευρά! Δεν μπορεί και δεν είναι σωστό, οι εργαζόμενοι να κάνουν… κατάληψη και παράλληλα να… χτυπούν τις κάρτες τους για να μη χάσουν το μεροκάματο!!! Συμπονώ την αγωνία τους και είμαι μαζί τους, για να μη χάσουν την εργασία τους, όμως δε νοείται αγώνας, ΧΩΡΙΣ ΘΥΣΙΕΣ!!! Και ας μην ξεχνάμε πως τα προβλήματα των Δήμων, που δε σταματούν και ημέρα με την ημέρα πολλαπλασιάζονται, “θα κληθούν να πληρώσουν τα… σπασμένα οι δημότες…” Και μάλιστα χωρίς να… φταίνε!!!
  Είναι λοιπόν ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα, από την πολιτεία πρωτίστως, αλλά και από τους ίδιους τους Δήμους, προκειμένου να… προλάβουν τις “δυσάρεστες καταστάσεις” που έρχονται! Που είναι… εδώ και “χτυπούν” την πόρτα τους..! Ας προσπαθήσουν να βάλουν ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και ας πουν, ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!!! Κι όλα αυτά, αν θέλουν ο Δήμος τους να ζήσει!!! Διαφορετικά, τα λουκέτα έρχονται και δεν θα μπορεί κανείς να τα σταματήσει!!!!!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου