Ο ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΟΗΘΟΣ!...
            


Οταν για πρώτη φορά , η μεγάλη εγγονή μου, η Ελεανα, έστειλε "γράμμα στον Αι-Βασίλη", χαμογελασα, αλλα χωρίς να με παρει...χαμπαρι!.. Δεν ήθελα να της...χαλασω το σκεπτικό και φυσικα να...διακοψω την φαντασία της! Το ίδιο βέβαια έγινε και με την δεύτερη εγγονή μου την Λιντα και φυσικα η ιστορία θα συνεχιστεί με το γράμμα της μικρής εγγονουλας μου, της Κατερίνας!
 
            
Εκατομμύρια γράμματα , λαμβάνει κάθε χρόνο ο Αι-Βασίλης ! Οχι μόνο απο παιδιά ,αλλα και απο τους μεγάλους! Ειναι γεγονός οτι, "μέσα απο τα γράμματα ,καταγράφεται ο ευφανταστος,τρυφερος μα και  αληθινός κόσμος των παιδιών...", είπαν οι ειδικοι και φυσικα έχουν δίκιο!... Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκαν και οι παιδοψυγολογοι και συμφώνησαν  μαζυ τους...








 Στις επιστολές...,στα γράμματα προς τον Αι-Βασίλη τα παιδιά μας, παρουσιάζουν την πραγματικότητα...,την σημερινή τραγική εικόνα της χώρας! " Τα παιδιά αντιλαμβανομενα τις δυσκολίες που βιώνουν-περνάνε,οι γονείς τους ζητούν βοήθεια απο τον Αγιο Βασίλειο...", δήλωσε στους δημοσιογράφους άνθρωπος που..."χειρίζεται τα γράμματα στον Αι-Βασίλη..."! Ειναι γεγονός πως τα παιδιά,που έχουν και κρίση και βλέπουν πιο καθαρά τα πράγματα στην τωρινή κατάσταση, "ζητούν για τον μπαμπά και την μαμά δουλειά..."! Η "χρήματα γιατι περνάμε δύσκολα..."! Εκείνο πάντως που κάνει εντύπωση, ειναι το γεγονός οτι τα παιδιά, "ζητούν απο τον Αι-Βασίλη πολλή αγάπη " και οπως τονίζουν στα γράμματα τους, "αγωνιούν για το μέλλον τους, αλλα και για τους ανθρώπους που αγαπούν..."! Α,να μην το ξεχάσω,ιδιαίτερη...,ξεχωριστή θέση στα..."ζητούμενα" τους...,στις "επιθυμίες" τους, έχουν τα παιχνίδια και η διασκέδαση!
            Τώρα! Οπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι των ΕΛ ΤΑ, κάθε χρόνο, απο την Ελλάδα "φεύγουν", με προορισμό την ξακουστή Καππαδοκια όπου το σπίτι του Αι-Βασίλη,περισσότερα, απο 100.000 γράμματα! Η κορύφωση γίνεται λίγες ώρες πριν...έρθει ο καινούργιος χρόνος! Το ταχυδρομείο...,ο Αι-Βασίλης, θα "απαντήσει" σε όλες τις επιστολές μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου! Τις απαντήσεις δίνει, "ο δημιουργός του χαρακτήρα και του κειμένου της κάρτας",ο Ευγενιος Τριβιζας! Ενας άνθρωπος που με το θέμα αυτο, ασχολείται πολλα-πολλα χρόνια!


 Ειναι συγκινητικό να..."πιάνει κανείς στα χέρια του, να διαβάζει και να απαντά (αυτο και αν ειναι,το πιο εντυπωσιακό...) στα γράμματα των παιδιών...", αγγίζοντας έτσι την ψυχούλα τους! " Αγιε μου Βασίλη, φέτος δεν θέλω παιχνίδι! Ο μπαμπάς μου ειναι χωρίς δουλειά! Σε παρακαλώ να του βρεις μια δουλίτσα, για να έχουμε στο σπίτι φαγητό! Σε αγαπω και σε φιλώ..."! Άντε τώρα, να απαντήσεις σε αυτο το παιδί, με το τυπικό, "χρόνια πολλα και χαρούμενο το νέο έτος..."! Ο Αι-Βασίλης βοηθός λοιπόν!..

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου