Θάνατος, η μαύρη εργασία…!!!

 


Πρωταθλήτρια! Ναι! Η “μαύρη εργασία”, αναδείχθηκε για το 2012 πρωταθλήτρια!!! Και ίσως στο τέλος αυτού του χρόνου πάρει ακόμα και το… “τσάμπιονς λιγκ”!!! Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες, οι οποίοι εργάζονται ανασφάλιστοι!!! Όπως ανακοινώθηκε, για το 2012, το 36% των (Ελλήνων) εργαζομένων, είναι ανασφάλιστοι!!! Η μαύρη εργασία στο μεγαλείο της..!
-       Αυτό είναι ρεκόρ;  Με ρώτησε ένα νέο παιδί…
-       Ναι! Είναι ρεκόρ και μάλιστα ένα ρεκόρ που δεν μπορεί κάποιος να συναντήσει σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα!!! Απάντησα στο νεαρό και άνεργο παιδί….
-       Και τι σημαίνει αυτό; Ήταν το επόμενο ερώτημα του νέου..!
-       Χμ! Έχεις δίκιο να ρωτάς… “Μαύρη εργασία” σημαίνει καταρχάς ότι εσύ ο ίδιος όταν θελήσεις ένα γιατρό…, ένα φάρμακο…, ή όταν έρθει η ώρα της σύνταξής σου, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!!!
-       Δηλαδή; Είπε ο νεαρός…




…Ο εργοδότης σου, στον βωμό του κέρδους, ΔΕΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ και σε πληρώνει χωρίς να είσαι “δηλωμένος” πουθενά! Δεν φαίνεται πως εργάζεσαι! Βέβαια, σε… “πατάει” (ο εργοδότης σου…) επειδή έχεις ανάγκη τη δουλειά και σου κάνει ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ! Ένα κακό που το καταλαβαίνεις αργότερα! Από την άλλη, (ο εργοδότης σου) “κλέβει” το κράτος, με αποτέλεσμα τα ταμεία να χάνουν πολλά εκατομμύρια ευρώ τα οποία πληρώνουμε τελικά εμείς οι άλλοι..!
  Με την ευκαιρία, θα σας “εξομολογηθώ” το δικό μου “δράμα”!!! Ένα “δράμα” που έζησα στην τελευταία δουλειά μου, κάτω εκεί στην Καλλιθέα..! Είναι γεγονός πως ο εργοδότης μου, γνωστός πολιτικός, με είχε στη δούλεψή του, για περισσότερα από 11 χρόνια, ανασφάλιστο!!! Δούλευα, από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς να έχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά ούτε και κρατήσεις για τη σύνταξή μου..! Εργαζόμουν σε μια τέτοια “μαύρη εργασία”, επειδή υπήρχε ανάγκη να μεγαλώσω τα παιδιά μου, γιατί είχα χάσει τη δουλειά μου στην ΕΡΤ (για πολιτικούς λόγους, με απέλυσε το ΠΑΣΟΚ την πρώτη Απριλίου του 1994!) και έμεινα… ξεκρέμαστος!!! Πήγα για καλύτερα, αλλά τελικά βγήκα ζημιωμένος!!! Κάτι που τώρα, που πήρα σύνταξη (όχι όση έπρεπε…) καταλαβαίνω το ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ, που μου έχει κάνει αυτός (ο τελευταίος…) ο εργοδότης μου!!! Τα θυμήθηκα ΟΛΑ αυτά και τα υπογραμμίζω σήμερα, για εσάς τους νέους που ζείτε σε ένα “δράμα”, όπως (τότε…) το δικό μου!!! Για το δικό μου “δράμα”, θα σας πω περισσότερα άλλη φορά..! Υπάρχουν πολλά, που δεν γνωρίζετε..! Υπομονή..! Και κάποια πράγματα ΔΕΝ είναι έτσι όπως… φαίνονται!!!
  Τώρα! Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, τα αρμόδια όργανα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, μέσα στο 2012 πραγματοποίησαν ελέγχους σε 19.083 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα! Από αυτές, 1.083 βρέθηκαν “ανυπόγραφες”..! Δηλαδή, “δεν είχαν καμία επικοινωνία με το ΙΚΑ και δεν είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το απασχολούμενο προσωπικό…”!!! Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία πάντως, είναι το γεγονός ότι από τους 60.976 εργαζομένους, οι 22.006 ήταν – είναι ανασφάλιστοι!!! Είναι ένα μεγάλο ποσοστό, λένε πολλοί κι έχουν απόλυτα δίκιο..! Σε όλους τους χώρους εργασίας “κυριαρχεί” σήμερα η “μαύρη εργασία”! Η “Μαύρη εργασία…”, είναι πιο σωστά “ο θάνατος του εργαζομένου…”!!! Πείτε ΟΧΙ στη “μαύρη εργασία…”!!! Βέβαια, οι ανάγκες είναι μεγάλες, όμως ας μην χάσουμε ακόμα μία μάχη!!! Από εμάς εξαρτάται το αύριο αυτής της χώρας..! Θάνατος, λοιπόν, η μαύρη εργασία…!!! Έτσι δεν είναι;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου