Πάμε… όπισθεν ολοταχώς!!!!!




        Έχεις χύμα;
-       Ναι! Πόσα θέλεις;
-       …. Τέσσερα..! Τι χρωστάω;
-       …. 40 λεπτά..!
-       Ορίστεεεε… Και σας ευχαριστώ πολύ..!
-       … Και εγώ!
  Ο διάλογος αυτός που προ ημερών έγινε μπροστά στα… μάτια μου, παίρνει πλέον (έχει πάρει για την ακρίβεια) “σάρκα και οστά…” και πραγματοποιείται σε “καθημερινή βάση” στις… “συναλλαγές” μερικών στα περίπτερα...! “Μα τι συμβαίνει;”, θα αναρωτηθήκατε και με το δίκιο σας! Ο λόγος για την αγορά τσιγάρων!!! Και εξηγούμαι…




 Είναι γεγονός, το οποίο δεν αμφισβητείται από κανέναν, πως τα οικονομικά μας έχουν… πατώσει..! Δεν φθάνουν ούτε και για τα απαραίτητα της διαβίωσης..! Έτσι, μετά το… “γράψτα” στον μπακάλη της γειτονιάς, όπως και στον μανάβη, ήρθε…, ή μάλλον ξαναγύρισε και η αγορά των… “χύμα τσιγάρων…”!!! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πηγαίνουν στο περίπτερο της γειτονιάς και ζητούν “χύμα” τσιγάρα!!! Φθάσαμε στις αρχές του ’60 όταν ο “Παπαστράτος” ή ο “Καρέλιας” είχαν φτιάξει τις… “μεγάλες κούτες” (εκτός από τα πακέτα…) κι έτσι ο περιπτεράς, έδινε στον κόσμο όσα… “χύμα” τσιγάρα επιθυμούσε! Θυμάμαι ότι ο “Άσσος” είχε την τιμητική του! Βέβαια και οι άλλες μάρκες, όπως το “Άρωμα” δεν… “πήγαιναν πίσω…”!!! Φθάσαμε λοιπόν σε αυτή την εποχή! “Πισωγύρισμα”, το λένε πολλοί..! Κι έτσι είναι! Αλλά για αυτό το… “πισωγύρισμα” δε φταίει ο λαός…, ή πιο σωστά, μόνο ο λαός! Ευθύνη έχουμε ΟΛΟΙ..! Άλλος μεγαλύτερη κι άλλος μικρότερη..! Από την… πίτα πάντως δεν… εξαιρείται κανείς!!! Όσο κι αν μερικοί θέλουν να βγάλουν… “την ουρά τους έξω..”!!! Έχουμε έρθει σε τραγική στιγμή..! Και κατά τα φαινόμενα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ…! Αντίθετα, ημέρα με την ημέρα, τα πράγματα θα πηγαίνουν “ολοένα και χειρότερα…”! Το… “τεφτέρι” λοιπόν μπήκε για τα καλά στη ζωή μας! Και ίσως αργήσει να… βγει, πανάθεμά το!!! Και η… πλάκα είναι ότι από την πολιτεία ΟΥΔΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ, για τη λύση! Όλοι την… πάρτη τους σκέπτονται..! Και τον λαό; Τον έχουν… γραμμένο!!! Αυτή είναι δυστυχώς η… πικρή αλήθεια!
  Όταν φθάνεις στο σημείο να αγοράζεις… “χύμα” τσιγάρα, τότε τα πράγματα έχουν αρχίσει να… “φθάνουν σε αδιέξοδο”, όχι πως πρώτα (πριν από αυτές τις περιπτώσεις…) ήταν… διαφορετικά..! Όχι, αλλά να, δεν… φαινόταν ότι θα έρθει, ακόμα και η αγορά… “χύμα” τσιγάρων και μάλιστα με… “τεφτέρι”, πολύ πιο γρήγορα από ότι το περίμεναν..! Γιατί, ναι, το περίμεναν ότι θα γίνει κι αυτό!!! Τώρα. Είναι γεγονός πως οι εταιρείες…, οι καπνοβιομηχανίες δηλαδή, προσανατολίζονται στην… “επαναφορά της κούτας για να διευκολύνουν την αγορά “χύμα” τσιγάρων, όπως τότε παλιά…”!!! Αντί για… μπροστά, πηγαίνουμε… ολοταχώς προς τα πίσω..! Σήμερα, τα… “χύμα” τσιγάρα, αύριο το… “ένα τέταρτο καρπούζι”…, ή το “200 γραμμάρια ψωμί…” κλπ, κλπ!!! Και όπως είπαμε, ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι… “αύριο ή μεθαύριο” (βάλτε όποια ημερομηνία εσείς θέλετε…), η κατάσταση θα αλλάξει! Πάμε… όπισθεν ολοταχώς!!!!! Κρίμα…!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου