ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ !..
                  



Οταν μου δίνεται η ευκαιρία,την...πιάνω απο τα μαλλιά!! Δεν την αφήνω, οτι και να...γίνει!!! Ο λόγος για την ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!.. Έτσι όταν προχθές διάβασα πως θα πραγματοποιηθεί εδώ στην Αθήνα, το "Διεθνές Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου" μπήκε...μπροστά η "μηχανή" του εκ των πρώτων Αθλητικών Συντακτών (δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ οτι ξεκίνησα την καριέρα μου,απο τα αθλητικά, με χιλιάδες ρεπορτάζ και συνεντεύξεις σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της εποχής, "το Φως", "Αθλητική Ηχω" , "Μπαλλα", "Ομάδα" και άλλες! Ακομα πως ειναι δυνατόν να λησμονησω και τις χιλιάδες ποδοσφαιρικές Ραδιοφωνικές μεταδόσεις ,που έχω κάνει, οπως και τις χιλιάδες ώρες εκπομπών Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών στη ΕΡΤ και φυσικα στην ΕΡΑ. Αλλωστε και δικό μου δημιούργημα ειναι η σημερινή ΕΡΑ ΣΠΟΡ, που φτιάξαμε με τον τότε Γενικό Διευθυντή της ΕΡΑ Γιώργο Τζαβελλα, στη συχνότητα της ΕΡΑ 4, που λειτουργούσε στην πρώην ΥΕΝΕΔ!!!!!) που έχω την τιμή να είμαι. Έτσι σήμερα θα σχολιάσω ένα εξαιρετικό αθλητικό θεμα, το οποίο αφορά το ποδόσφαιρο μας!!!!!




Λοιπόν! Το Συνέδριο,που ειναι μια πρωτοβουλία της Σούπερ Λιγκ, εχει ως απώτερο σκοπό,αλλα και στόχο το "FootbALLabout"  (αυτός ειναι ο τίτλος του Συνεδρίου), έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης του αθλήματος. Το ζητούμενο πάντως ειναι; Αυτοί που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου ,θα υλοποιήσουν όλα αυτα που θα ακούσουν απο τους συνομιλητές, που οπως έμαθα ειναι προσωπικότητες απο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο,αλλα  και όχι μόνο!.. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκας, ο καλός μου φίλος Γιάννης Μωραλης, αναφερόμενος στο Συνέδριο αυτο τόνισε: "Θελουμε να στείλουμε ένα μήνυμα οτι η ελληνική λιγκα δεν ειναι αμελητέα ποσότητα στο Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο"!!! Και εχει δίκιο ο πρόεδρος της λιγκας,γιατι το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια ειναι πολυ ανεβασμένο,άσχετα αν μερικοί (ονόματα δεν λέμε, αλλα όλοι τους γνωρίζουμε!..) θέλουν να το υποβαθμίσουν, επειδή η ομάδα τους ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ !!! Εχουμε και τέτοια βλέπετε!.. Αλλωστε όλα μέσα στο προγραμμα ειναι!.. Αλλα τέλος πάντων...
                   Τώρα! Και με αφορμή τα λόγια του Γιάννη Μωραλη, εψαξα και διαπίστωσα πως η δικη μας Λιγκα "φιγουράρει στην 17 θέση στην παγκόσμια κατάταξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου..."!!! Έτσι και σύμφωνα με την υπηρεσία "ιστορίας και στατιστικής  του ποδοσφαίρου...",η ελληνική λιγκα εχει συγκέντρωση 645,5 βαθμούς, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πάνω απο το Πορτογαλικο ποδόσφαιρο που ειναι στην 18 θέση , της Ρωσίας που κατέχει την 19, της Σκωτιας που ειναι στην 24, της Δανιας που βρίσκεται στην 26 θέση και της Σουηδιας που ειναι στην 33 θέση!!!!! Να υπογραμμίσω πως η Πρεμιέρα Ντιβιζιον,οπως ήταν φυσικό και επόμενο, με 1.283 βαθμούς, βρίσκεται στην πρώτη θέση!!! Ακολουθεί το πρωτάθλημα της Βραζιλίας με 1.057 βαθμούς!! Στην τριτη θέση ειναι η Μπουντεσλιγκα με 1037 πόντους! Η Ιταλία ειναι πίσω απο την Γερμανία με 3 βαθμούς λιγότερους!.. Τέλος στην πεμπτη θέση ειναι η Πρεμιερ Λιγκ με 1.007 βαθμούς!!! Οπως φαίνεται και απο τους βαθμούς, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ΑΝΕΒΕΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ! Πάνω απο την 17 θέση,που ειναι σήμερα!!!!! Ελλάδα μπορείς λοιπόν!..

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου