130 ΧΡΟΝΙΑ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ


 
 
 
 
Για σήμερα Κυριακή 24 Φεβρουαρίου προτείνουμε μια επίσκεψη στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ,όπου εκτίθενται τα έργα και τα προσωπικά  αντικείμενα του Νίκου Καζαντζάκη !!!
                
Ο «Ελληνικός Κόσμος», σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη και το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, διοργανώνουν πρώτη φορά στην Αθήνα μια έκθεση-αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συγγραφέα με τίτλο «130 χρόνια Νίκος Καζαντζάκης».
Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων από τη γέννησή του και θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο !!!


Στην έκθεση παρουσιάζονται η ζωή, τα ταξίδια και το έργο του συγγραφέα, μέσα από πρώτες του εκδόσεις, σπάνιο φωτογραφικό υλικό, χειρόγραφα και προσωπικά του αντικείμενα, πολλά από τα οποία εκτίθενται πρώτη φορά.

Μεταξύ άλλων, το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει δακτυλογραφημένο πρωτότυπο κείμενο του παιδικού βιβλίου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», με χειρόγραφες διορθώσεις του συγγραφέα, τα χειρόγραφα σημειώματα που αντάλλασσε με τον πρώτο του έρωτα, τη δασκάλα του των αγγλικών Kathleen Forde, το λεύκωμα με φυτά της θάλασσας που είχε στο γραφείο του –δώρο φίλης του– το σημειωματάριο-λεύκωμα που είχε από κοινού με τον Άγγελο Σικελιανό, την καρτ ποστάλ του Ζορμπά κ.ά.Στόχος της έκθεσης είναι να αποδοθεί η οικουμενικότητα του Καζαντζάκη, αλλά και να αποτυπωθεί στο θεατή, μέσα από τα έργα του και την παρουσίαση της ζωής του, ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Στο πλαίσιο αυτό, προβάλλονται οι σημαντικότεροι «σταθμοί» της ζωής του, οι σχέσεις του με το Παιδί, το Θεό, τον Έρωτα, τη Φιλία και βέβαια το πλούσιο συγγραφικό του έργο.                                                              Καλό μεσημέρι


                                                             Λέμυ Γ.Κοντονή

 

 0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου