ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ... η  ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ;

                         
Αυτο που έζησα τις τελευταίες ημέρες (σήμερα...,χθες και προχθές) έξω απο την Τράπεζα, δεν εχει προηγούμενο !..     Ατομα μεγάλης ηλικίας   (άνδρες και γυναίκες...)    με δάκρυα στα ματια μονολογουσαν και περναγαν,     "γενιες δέκα τεσσερες".  τους πολιτικούς !!!  "Δεν ντρέπονται οι ξεφτιλισμενοι να μου...κόψουν 100 ευρω απο την σύνταξη μου;...", φώναζε ένας παππούς και έδειχνε τα λιγοστά ευρω που είχαν απομείνει, ύστερα και απο την κράτηση και της δόσης για το δάνειο που εχει πάρει !..
                            --- Πως θα ζήσω κ.  Κοντονη ;   Μου είπε, ενώ τα τα δάκρυα του έτρεχαν, λες και ήταν...ποτάμι !!!
                            --- Εχετε δίκιο... Πάνω απο όλα όμως, μετράει η υγεία...  Απαντησα και προσπάθησα να τον καλμαρω, μάταια όμως. Ο πόνος ήταν πολυ μεγάλος...
                            --- Σωστά... Με τα 500 ευρω που έμειναν, πρέπει να πληρώσω ενοίκιο...,φαγητό...,να δώσω κάτι στο παιδί μου , που ειναι άνεργο και να πληρώσω,εκτός απο όλα τα αλλα και τα φάρμακα μου !!!!!   Ηταν η δικη του απάντηση στην δικη μου προσπάθεια να του θυμίσω πως, "η υγεία εχει μεγαλύτερη αξία..." !!!
       
                        

"Σκηνή", οπως αυτη, τούτες τις ημέρες έξω απο κάθε τράπεζα, έγιναν πολλές. Χιλιάδες. Ισως και εκατομμύρια !!!!! Και ήταν πάντα και παντου "οι ίδιοι πρωταγωνιστες..." !!!  Εκείνοι...,οι πολιτικοί και οι...άλλοι,όλοι εμείς, μισθωτοί και συνταξιούχοι !!!  Και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, οι οποίοι "φορτωθηκαν"  ένα ακομα "βάσανο" στην...γερμενη απο τα χρόνια και τις κακουχίες πλάτη τους !!!  Για...εκείνους (τους πολιτικούς) τα μείον 50...,η  100 ευρω, "δεν λέει...,δεν ειναι  ΤΙΠΟΤΑ!" !!! Για τους άλλους...,όλους εμάς τα 50  η  τα 100 ευρω μείον τον μήνα, απο τον μισθο μας η την σύνταξη μας, ειναι ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ !!! Και αυτο γιατι με τα χρήματα αυτα "έχουμε προγραμματίσει και την ζωή μας..., τις κινήσεις μας για τριάντα ημέρες" !!! Βέβαια αυτο...,ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ !.. Το μόνο που επιδιώκουν και τελικά το καταφέρνουν, ειναι να...κανακευουν τον εαυτουλη τους !!! Και οι άλλοι ας πεθάνουν !.. "Ποιος ενδιαφέρεται για αυτούς;" !..  "Τώρα δεν τους έχουμε ανάγκη "!!! Αυτές, ειναι μερικές απο τις σκέψεις που κάνουν  και τις λένε...φωναχτα μεταξύ τους οι Βουλευτές!!!!!  Όλοι χωρίς εξαιρέσεις !  Και αυτοι που ειναι...εντός και εκείνοι που βρίσκονται...εκτός Κοινοβουλίου!!!!! "Όλα τα γουρουνια...,την ίδια μούρη έχουν..!", λέει πολυ σωστά ο λαός μας!!!!!
                          Ναι! Ναι, έχουν δίκιο οι Βουλευτές μας! Την ευθύνη ακαριαία  την έχουμε ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ !.. "Εμείς που με την ψήφο μας τους κάναμε ανθρώπους...", μου είπε μια γιαγιά, όταν έβγαινε απο την Τραπεζα και κρατούσε τα 470 ευρω σύνταξη που μόλις είχε εισπράξει !!!   "Άντε τώρα, να δώ πως θα περάσω με αυτα έναν μήνα, παιδάκι μου...", τόνισε,ενώ δεν μπορούσε να...συγκρατήσει τα δάκρυα της!..  "Και να φανταστείς, γιοκα μου, οτι πρέπει να πληρώσω ,φως , νερό και τηλέφωνο !.. Ευτυχώς  έχω δικό μου σπίτι... Ομως  θα...πω στην ΔΕΗ οτι δεν έχω να δώσω ,εκείνο το...χαράτσι ! Και πιστεύω να μην μου κόψουν το ρεύμα..." , μου είπε και έφυγε γρήγορα ...,γρήγορα "γιατι οι...λογαριασμοί δεν...περιμένουν...",οπως υποστηρίζει και φυσικα εχει δίκιο,πολυ δίκιο!!!!!
                          Κύριοι , εκει μέσα στην Βουλη , αλλα και όλοι εσείς που σήμερα είστε εκτός και ξεχάσατε...,βγάζοντας την...ουρά σας έξω, την ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ,μην λησμονειτε οτι οι εκλογές ειναι κοντά και πως όλοι οι άλλοι , εμείς δηλαδή , θα σας...πληρώσουμε με το νόμισμα που πρέπει !!!  Θα πάρετε οτι σας ΑΞΙΖΕΙ!!!!! Ναι...αυτο που ο κόσμος ,αλλα και εσείς, ξέρετε !.. Θα πάρετε, απο τα...,το...μα---ρο !!!!!   Το καταλάβατε...η να το ξαναπώ ;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου