Και ο κόσμος να πεινάει!!!

 
Τελικά είναι αλήθεια! Αποτελεί γεγονός! Ναι, είναι το θέμα των ημερών! Όλοι για αυτά κουβεντιάζουν! Κι ας έχει φθάσει στα ύψη η ανεργία! Πλησιάζουμε ολοταχώς τα δύο εκατομμύρια των ανέργων!!! Κι ας μπαίνουν τα λουκέτα, το ένα μετά το άλλο στις μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Όλοι, άνδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι, ασχολούνται με τις κυρίες της Βουλής!!! Και τι δεν λέει ο λαός μας…
-       Πασαρέλα την κατάντησαν, ρεεεε παιδί μου..!
-       Σε τι αναφέρεσαι;
-       Καλά, δεν βλέπεις τηλεόραση;
-       Θα’ πρεπε;
-       Όχι, αλλά θα καταλάβαινες σε τι πράγμα αναφέρομαι…
-       Εντάξει… Δεν βλέπω… Λέγε όμως, τι συμβαίνει;
-       Λοιπόν. Εκεί μέσα οι κυρίες (Βουλευτίνες) κάνουν… επιδείξεις!
-       …Και πάλι δεν σε… πιάνω…
-       Άκουσέ με, με προσοχή! Η Βουλή…, ο ναός της Δημοκρατίας, τον τελευταίο καιρό, έχει γίνει η… πιο γνωστή πασαρέλα της Ελλάδας! Εκεί, η κάθε κυρία (Βουλευτίνα…) παρουσιάζει κι ένα όμορφο συνολάκι! Και όχι…, “όποιου κι όποιου”! Μάρκας! Φιρμάτο ρεεε παιδί μου, πώς το λένε! Εκεί μέσα (στο Κοινοβούλιο…) η μία προσπαθεί να είναι καλύτερη από την άλλη! Να γίνει… δακτυλοδεικτούμενη! Να ξεχωρίζει δηλαδή από τις άλλες..!
-       Μα, γίνονται όλα αυτά σήμερα που ο λαός μας πεινάει; Σήμερα που όλοι μας δίνουμε μάχη…, αγώνα για την επιβίωση;
-       Χμ..! Πού ζεις ρεεε; Σήμερα αυτές οι κυρίες βρήκαν να… “ξεσπαθώσουν”! Σήμερα, που η οικονομική κρίση “χτυπάει όλα τα νοικοκυριά…”! Σήμερα, οι Βουλευτίνες μας, από ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (το φαινόμενο είναι ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ!!!!) παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα της Ελλάδας! “Των εχόντων… και των κατεχόντων…”..! Των πλουσίων και των φτωχών..! Των… τυλωμένων (χορτάτων!) και των νηστικών!!! Των… ζωντανών και των υποψηφίων, για την… μακαρίαν οδό… (μακριά από εμάς!) που λέει και το Ιερόν Ευαγγέλιον..!
 


Ο κόσμος…, ο απλός πολίτης, έχει απόλυτα δίκιο..! Έχει δίκιο, όταν αυτός, “αγωνίζεται για να εξασφαλίσει ένα κουτί γάλα για τα παιδιά του…” και αυτές (οι κυρίες Βουλευτίνες..! Προσωπικά δεν έχω κάτι μαζί τους! Η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται και να γράφεται… Έτσι δεν είναι κυρίες μου, εκεί στα έδρανα της Βουλής;) να αλλάζουν τα συνολάκια, όπως η… “ελεύθερη καρδερίνα τις φωλιές…”, όπως λέει κι εκείνο το γνωστό τραγούδι του Χριστάκη!!! Και το πιο σπουδαίο, σα να μη συμβαίνει ΤΙΠΟΤΑ!!! Ίσως να πιστεύουν πως όλα λειτουργούν άψογα! Πως η οικονομική κρίση “πάει πέρασε”! Διαφορετικά ΔΕΝ εξηγείται! Δεν θα πω…, ή μάλλον δεν θα γράψω ονόματα, γιατί θέλω να πιστεύω πως κι εκείνες, έχουν καταλάβει το λάθος τους!!! Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζεται κάποια στη Βουλή με τσάντα (γνωστής γαλλικής φίρμας) αξίας 3.000 ευρώ! Ή με… “τακούνια στιλέτο”, αξίας 4.000 ευρώ! Ή με ταγιέρ αξίας 5.000 ευρώ! Και ο κόσμος να πεινάει!!! Ντροπή ρεεε!!! Έλεος πια!!!

Δεν μιλάμε βέβαια για τα μαλλιοτραβήγματα , το ''σκάσε μωρή'' και το ''αι σιχτίρι τσόκαρο'',γιατί μ αυτά θ ασχοληθούμε άλλη φορά!!!



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου